hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
logo-hygienekoning
 • Hygienekoning.nl
 • Goedkoopste van NL
  Morgen in huis
  Groot assortiment
blokker-logo

Mondkapjes kopen Diemen

Eenvoudig niet-medische mondkapjes kopen in Diemen? Momenteel moet iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje op in het OV. En ook in de publieke ruimte zien we ze steeds meer opduiken. Let op: De regering is nog geen voorstander van het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Via onze mondkapjes-vergelijker vind je praktische informatie over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Welke keuzes heb ik, beschermt het echt, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Diemen? Je vind een handig overzicht met verkooppunten in de regio. Liever niet de deur uit? Ook dan zijn er mogelijkheden. Wij hebben voor jou uitgezocht de beste online shops waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in augustus 2022.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-medische kapjes worden vaak gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.
 • Katoenen maskers zijn vaak wat duurder maar kan je wassen en opnieuw dragen.
 • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker is bedoeld om het risico op het besmetten van andere mensen te verkleinen, je bent dus zelf niet beschermd.
 • De niet-professionele kapjes kan je op allerlei plekken kopen in en rondom Diemen. Bijvoorbeeld de Dekamarkt & Blokker.
 • Ook online vind je meer en meer aanbieders van hippe- en trendy mondkapjes zoals Conrad.nl of Gezondheidswebwinkel.nl.
 • Vergeet niet: medische gezichtsmaskers of chirurgisch mondmasker IIR zijn voor de zorg, deze zijn niet bedoeld voor privégebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Diemen?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro en eventueel op straat krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische kapjes kan je kopen bij de meeste drogisterijen, supermarkten en apotheken. Ook online is er veel aanbod. In de regel gaat het om wegwerpmaskers voor eenmalig gebruik. De wat meer hippe katoenen maskers kan je blijven gebruiken mits je het steeds uitwast. Mondkapjes in Diemen centrum, waar zijn ze te koop? In de onderstaande tabel bekijk je verschillende plaatselijke retailers rondom de gemeente Diemen (provincie Noord-Holland) waar je kunt kijken. De maskers zijn al verkrijgbaar vanaf €0,55 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatDiemerplein 961111 JDDiemen
TrekpleisterKarspeldreef 13851104 SEAmsterdam
DA DrogistAmstelveenseweg 2061075 XSAmsterdam
EtosDiemerplein 941111 JDDiemen
GammaSijsjesbergweg 101105 ALAmsterdam-Zuidoost
KarweiKlaprozenweg 31-331032 KKAmsterdam
PraxisStekkenbergweg 11105 AHAmsterdam
XenosBijlmerplein 3991102 DKAmsterdam
HemaDiemerplein 681111 JDDiemen
ActionHolendrechtplein 11106 LNAmsterdam
BlokkerDiemerplein 1521111 JDDiemen
PrimeraDiemerplein 521111 JDDiemen
WibraRenswoudestraat 521106 BKAmsterdam
ZeemanClaas van Maarssenplein 321111 JEDiemen
Albert HeijnDiemerplein 2001111 JDDiemen
JumboWisseloord 1261106 MCAmsterdam
AldiOsdorper Ban 901068 MKAmsterdam
LidlSoerabajastraat 41095 GPAmsterdam

Online maskers kopen augustus 2022

Voel je je niet fit en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Diemen? Online zijn er uitgebreide opties. Supersnel en eenvoudig online bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. In de onderstaande tabel check je de meest populaire online aanbieders met veel keuze, aantrekkelijke bulkverpakkingen en veilige betaalopties. Ook in de omgeving Amsterdam, Het Hogeland, Delfzijl, Loppersum en Appingedam.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Hygienekoning.nl Stoffen
Medisch
Laagste prijs
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-diemen-1111

De verschillende soorten mondmaskers

De mondneusmaskers kan je verdelen in 2 groepen. Ten eerste hebben we de medische mondmaskers. Deze professionele maskers zijn bedoeld voor de zorg. In aanvulling daarop heb je de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige kapjes van bijv. stof, ander textiel of papier. Dit type hoeft niet te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en is niet geschikt voor de gezondheidszorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, die je vaak herkent als een FFP-masker of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan allerlei strenge eisen. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen het inademen van deeltjes in de lucht, zoals bijv. het COVID-19 virus. Dit type is uitsluitend bedoeld voor de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet voor je eigen veiligheid. Als je ze op de goede manier draagt verlaag je de kans dat jij het coronavirus zelf verder verspreidt. Het is een aanvulling op de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid. Het is wettelijk verplicht voor iedereen die met het OV reist. Er zijn veel verkooppunten in Diemen. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.

In 6-stappen veilig een niet-medisch masker gebruiken

Een niet-medisch uitademingsmasker draag je niet voor je eigen veiligheid, het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is dan ook van groot belang. Het kabinet geeft de volgende aanwijzingen:

 1. Was eerst goed je handen voordat je het kapje opdoet.
 2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Wees er zeker van dat het kapje aansluit op het gezicht.
 4. Was eerst je handen voordat je het kapje van je mond afzet.
 5. Als je het masker af wilt zetten, was dan opnieuw eerst de handen. Zorg dat je wederom de binnenkant niet aanraakt.
 6. Herbruikbare maskers moet jij op 60 graden wassen voor hergebruik en een wegwerpmasker dien je direct bij het vuil te zetten.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Je eigen mondmasker maken

Update: zaterdag 13 augustus 2022. Liever geen mondkapje kopen Diemen? Je mag ook zelf een mondkapje maken. De overheid adviseert om dit te maken van katoen. Je kunt denken aan een kussensloop en stofzuigerzak. Belangrijk is dat het niet te dik wordt zodat je nog wel adem kunt halen. Wees er zeker van dat je kapje voldoende dekkend is; je hele mond en onderkant van de neus. In de bijgaande video bekijk je een handige handleiding. Waarschuwing: De kraag van een jas, een sjaal of een kapje gemaakt van een sok zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Beste mondkapjes.

Veelgestelde vragen over het dragen van een mondmasker

Is het gebruik van een mondkapje verplicht in Diemen?
Nee, dit is geen verplichting. Op dit moment is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van De regering: Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.diemen.nl.

Wat kost een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,55 per stuk. De gemiddelde prijs ligt op €0,90 p/masker. Grote verpakkingen met 50 of 75 stuks zijn omgerekend goedkoper. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Diemen koop je vanaf plusminus €7,50. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Het gaat om een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker is niet voor je eigen veiligheid. Het is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het opdoen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de geldende hygiëneregels zoals geen fysiek contact / handen schudden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid.

Wat zijn de regels voor het gebruik van mondkapjes in het OV?
Met het oog op het openbaar vervoer is een niet-medisch mondmasker zonder filter gemaakt van katoen acceptabel. Deze categorie maskers vind je bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Neem een textielsoort dat bedoeld is om direct op de huid te dragen. Items als dekbedovertrekken of kussenslopen zijn genoeg.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Een mondkapje is verplicht op het moment dat je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten zich hieraan houden. Reis je zonder een niet-medisch masker? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: Diemen-Zuid, Diemen-Centrum, Diemen-Noord.

Plaats een reactie