hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Ubbena

Direct niet-medische mondkapjes kopen in Ubbena? Sinds kort moeten alle reizigers vanaf 13 jaar een mondkapje dragen in het OV. En ook op straat komen we het mondmasker meer en meer tegen. Belangrijk: Het kabinet is nog niet enthousiast over het gebruik van niet-professionele maskers in de openbare ruimte zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op dit portaal vind je handige informatie over het mondmasker gebruik in Nederland. Waar kan ik uit kiezen, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Ubbena? Je vind hier adresgegevens van aanbieders uit jouw eigen omgeving. Liever niet de deur uit? Dat is niet erg. Verderop tref je een lijst met de beste webshops waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in maart 2023.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-medische kapjes worden doorgaans gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.
 • Katoenen maskers kan je wassen en opnieuw gebruiken.
 • Een niet-medisch mondkapje is bedoeld om andere mensen te beschermen in geval jij besmet bent, het is dus niet zo dat je het virus niet kunt oplopen.
 • De niet-professionele maskers zijn breed verkrijgbaar bij uiteenlopende winkels rondom Ubbena. Bijvoorbeeld de Lidl en HEMA.
 • Op het internet zijn er veel aanbieders van trendy mondkapjes zoals Conrad.nl + Dailystyle.nl.
 • Goed om te weten: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, deze hoor je niet in het OV te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Ubbena?

Maskers die je draagt in het openbaar vervoer of evt. op straat moet je zelf kopen. Deze niet-medische mondmaskers zijn ruim verkrijgbaar bij veel supers, apotheken en drogisterijen. Ook via internet groeit het aanbod snel. Normaal gaat het om wegwerpmaskers voor eenmalig gebruik. De wat meer hippe katoenen maskers kan je na wassen (60 graden) weer gebruiken. Mondkapjes in Ubbena centrum, waar zijn ze te koop? Hieronder achterhaal je een aantal lokale verkooppunten rondom de gemeente Assen (provincie Drenthe) waar je kunt kijken. De maskers zijn al verkrijgbaar vanaf €0,30 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatStationsweg 539471 GLZuidlaren
TrekpleisterBrinkstraat 329411 KMBeilen
DA DrogistHoofdstraat 579431 ACWesterbork
EtosHoofdstraat 109451 BBRolde
GammaDambroeken 19411 SGBeilen
KarweiZeilmakerstraat 169403 VAAssen
PraxisClaes van Gorcumstraat 19403 BAAssen
XenosTriade 2Assen9401 ZHAssen
HemaStationsweg 199471 GKZuidlaren
ActionStationsstraat 459461 GRGieten
BlokkerStationsweg 159471 GJZuidlaren
PrimeraStationsstraat 39461 GPGieten
WibraNobellaan 2519406 AHAssen
ZeemanDe Trog 669461 DCGieten
Albert HeijnStationsweg 339471 GKZuidlaren
JumboStationsweg 89471 GRZuidlaren
AldiAsserstraat 99481 BMVries
Lidlde Trog 429461 DCGieten

Online winkels maart 2023

Ga je liever niet onnodig naar buiten en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Ubbena? Op het internet zijn er uitgebreide opties. Eenvoudig via internet bestellen en de volgende werkdag heb je alles in huis. Hierbij bekijk je enkele erkende webshops met een goed aanbod, aantrekkelijke bulkverpakkingen en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de omgeving Zeijen, Zeijerveld, Zeijerveen, Ter Aard en Rhee.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-ubbena-9492

Uitleg over de soorten mondkapjes

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. Ten eerste zijn er de medische mondmaskers. Deze professionele maskers zijn bedoeld voor de zorg. Ten tweede hebben we de niet-medische maskers. Deze worden gefabriceerd met stof (katoen), textiel of papier. Deze categorie hoeft niet te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en is niet geschikt voor de zorg of ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals bijv. een FFP2 masker of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan strenge richtlijnen. Deze FFP maskers beschermen tegen virussen zoals COVID-19. Dit type is exclusief beschikbaar voor de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers gebruik je niet om jezelf tegen het virus te beschermen. Bij goed gebruik verminder je de kans dat druppels uit mond en neus worden verspreid naar de omgeving en zo het corona-virus verspreidt. Het betreft een extra regeling naast het huidige hygiëne protocol zoals voldoende afstand houden en regelmatig je handen wassen. Dit type is alleen verplicht als je reist met het OV. Veel winkels verkopen ze wel in Ubbena. Zelf maken is ook een optie.

In 6-stappen veilig een niet-medisch masker gebruiken

Een niet-medisch mondmasker is niet voor je eigen veiligheid, maar is er met name om anderen om je heen te beschermen. Het masker op de juiste manier dragen is van enorm belang. De regering biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Je begint altijd eerst met het wassen van je handen met water en zeep.
 2. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het opzetten. Het is belangrijk dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg ervoor dat neus en mond niet meer zichtbaar zijn.
 4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
 5. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje af te doen. Zorg ook hier dat je de binnenkant en je gezicht niet aanraakt.
 6. Herbruikbare katoenen maskers dien je op 60 graden te wassen en een wegwerpmasker dien je direct bij het vuil te zetten.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Video: simpel zelf een mondmasker maken

Update: zaterdag 25 maart 2023. Geen mondkapje kopen Ubbena? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. De regering heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Je kunt o.a. gebruik maken van een zakdoek + dekbedovertrek. Vermijd hele dikke stoffen want je moet wel normaal adem kunnen halen. Wees er zeker van dat er een goede aansluiting is op je gezicht, neus en mond. In het onderstaande filmpje vind je nog meer instructies. Let op: De kraag van een jas, een sjaal of een zelfgemaakt kapje van een sok bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Duurzame mondkapjes.

Veelgestelde vragen over het dragen van een mondmasker

Zijn mondkapjes verplicht in Ubbena?
Nee, dit is geen verplichting. Op dit moment geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van De overheid: Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.assen.nl.

Wat kost een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,40 p/stuk. De standaard prijzen zijn +/- €0,85 per masker. Bulkverpakkingen met 25 of 75 stuks zijn vaak in de aanbieding. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Ubbena zijn wat duurder, c.a. €8,00. Deze moet je na elk gebruik even in de wasmachine doen. Dit wordt gezien als een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondmasker betekent niet dat jij beschermt bent. Het is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het bestellen van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast de geldende hygiëneregels zoals 1,5 meter afstand houden en regelmatig je handen wassen.

Welke voorwaarden worden er gesteld aan mondkapjes voor het OV?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medisch mondmasker zonder filter van bijv. katoen acceptabel. Dit soort maskers koop je bij een supermarkt of drogist. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Neem een textielsoort dat geschikt is om in contact te komen met de huid. Items als dekbedovertrekken of kussenslopen zijn werkbaar.

Krijg ik een boete als ik geen mondkapje draag in het Openbaar Vervoer?
Het mondkapje is verplicht als je reist met het OV (tram/bus/metro/tram). Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten zich hieraan houden. Probeer je toch zonder masker te reizen? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Assen centrum, Lariks, Noorderpark, Assen Oost, Pittelo, Assen West, Peelo, Marsdijk, Kloosterveen, Buitengebied.

Plaats een reactie