hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen De Bilt

Eenvoudig niet-medische mondkapjes kopen in De Bilt? Per 1 juni 2020 moeten reizigers in het OV verplicht een mondkapje dragen. En ook in de publieke ruimte komen we het mondmasker meer en meer tegen. Belangrijk: De overheid is nog geen voorstander van het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte indien de anderhalve meter regel gewoon toegepast kan worden.

Op deze website verzamel je belangrijke info over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Welke verschillende soorten zijn er, beschermt het echt, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in De Bilt? Je treft hier een lijst met verkooppunten bij jou in de buurt. Ben je ziek, en ga je niet naar buiten? Ook dan zijn er mogelijkheden. Wij tonen de beste online winkels waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in februari 2024.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-professionele kapjes worden gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Op internet vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.
 • Maskers van katoen kan je op 60 graden wassen en blijven gebruiken.
 • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker is bedoeld om de omgeving te beschermen, en dus niet jezelf.
 • De niet-professionele maskers kan je op allerlei plekken kopen in en rondom De Bilt. Bijvoorbeeld de PLUS en Xenos.
 • Ook op het internet vind je veel online shops met hippe mondkapjes zoals Coolblue.nl of Gezondheidswebwinkel.nl.
 • Vergeet niet: medische mondkapjes (bijv. FFP) zijn voorbehouden aan de zorg, deze dien je dus niet zelf te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in De Bilt?

Kapjes die je in het OV moet dragen of evt. in de openbare ruimte dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische uitademingsmasker kan je kopen bij de grotere drogisterijen, apotheken en supermarkten. Ook bij de online winkels is er veel aanbod. Meestal gaat het om wegwerpmaskers die je nooit vaker dan 1 keer gebruikt. De populaire hippe katoenen maskers kan je – nadat je ‘m hebt uitgewassen – vaker gebruiken. Mondkapjes in De Bilt centrum, waar zijn ze te koop? Hierbij check je een aantal lokale winkels rondom de gemeente De Bilt (provincie Utrecht) waar je wellicht wat vindt. De kapjes koop je al vanaf €0,60 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatDe Kwinkelier 153722 APBilthoven
TrekpleisterHoog Kanje 943708 DLZeist
DA DrogistJulianalaan 163722 GPBilthoven
EtosHoog Kanje 483708 DKZeist
GammaDijnselburgerlaan 103705 LPZeist
KarweiIndustrieweg 383641 RMMijdrecht
PraxisHuis ter Heideweg 48-503705 LZZeist
XenosDe Passage 30323641 AKMijdrecht
HemaDe Kwinkelier 233722 ARBilthoven
ActionLeyenseweg 1253721 BCBilthoven
BlokkerSlotlaan 2193701 GEZeist
PrimeraDe Kwinkelier 493722 ASBilthoven
WibraBisonspoor 20283605 LCMaarssen
ZeemanDe Clomp 32023704 KBZeist
Albert HeijnDe Kwinkelier 303722 ARBilthoven
JumboLaan van Vollenhove 27853706 ALZeist
AldiVinkenlaan 73722 AHBilthoven
LidlNeptunuslaan 133721 LGBilthoven

Online verkooppunten februari 2024

Heb je klachten en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in De Bilt? Bij de online retailers zijn er uitgebreide opties. Zonder gedoe online bestellen en gratis laten thuisbezorgen. Hieronder vind je enkele erkende webshops met een ruim aanbod, aantrekkelijke bulkverpakkingen en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de omgeving Bunnik, Zeist, De Ronde Venen, Stichtse Vecht en Utrecht.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-de-bilt-3730

De verschillende soorten mondmaskers

De mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 groepen. Als eerste hebben we de medische mondmaskers. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. In aanvulling daarop zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Deze zijn vaak gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Dit soort hoeft niet te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en is niet geschikt voor de gezondheidszorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, die je vaak herkent als een FFP-masker of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen virussen zoals COVID-19. Dit soort is uitsluitend bedoeld voor de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes gebruik je niet om jezelf tegen het virus te beschermen. Als je ze op de juiste manier gebruikt reduceer je de kans dat je anderen besmet met corona. Het is een extra maatregel naast het huidige hygiëne protocol zoals 1,5 meter afstand houden en papieren zakdoekjes gebruiken. Verplicht voor alle reizigers in het OV van 13 jaar en ouder. Ze zijn volop verkrijgbaar in De Bilt. Je kunt de maskers ook zelf maken.

Instructies voor het gebruiken van een niet-medisch masker

Een niet-medisch gezichtsmasker betekent niet dat jij beschermt bent, maar wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet. Het masker op de juiste manier dragen is dan ook essentieel. De regering komt met een aantal aanwijzingen:

 1. Was eerst goed je handen voordat je het kapje opdoet.
 2. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje op te zetten. Het is belangrijk dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Was je handen met water en zeep voordat je het niet-medische mondkapje afzet.
 5. Als je het masker af wilt zetten, was dan opnieuw eerst de handen. Het is belangrijk dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je op 60 graden wassen en opnieuw gebruiken en een wegwerpmasker dien je direct bij het vuil te zetten.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zo maak je jouw eigen mondmasker

Update: donderdag 22 februari 2024. Liever geen mondkapje kopen De Bilt? Je mag ook zelf een mondkapje maken. De overheid heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Je kunt o.a. gebruik maken van een katoenen zakdoek & oud dekbedovertrek. Zorg dat het niet te dik is want je moet wel normaal adem kunnen halen. Het is noodzakelijk dat er een goede aansluiting is op het gezicht en de neus en mond bedekt. In de instructievideo hieronder is een complete tutorial te bekijken. Belangrijk: Het dragen van een sjaal of een kapje gemaakt van een sok gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Wegwerphandschoenen.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het dragen van een mondkapje verplicht in De Bilt?
Nee, dit is niet verplicht. In de huidige situatie is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van Het Outbreak Management Team (OMT): Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.debilt.nl.

Wat kosten niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,40 p/stuk. De gemiddelde prijs ligt op €0,85 per wegwerpkapje. Voordeelverpakkingen met 50 tot 100 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. Herbruikbare hippe mondkapjes in De Bilt zijn wat kostbaarder, +/- €8,50. Deze moet je wel dagelijks uitwassen. Wij vinden dit een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker is geen manier om jezelf te beschermen. Wel is het positief voor de besmettingskans (het doorgeven van het virus). Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het opdoen van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van het huidige hygiëne protocol zoals geen fysiek contact / handen schudden en handen wassen met water en zeep.

Waar moet een mondkapje in het OV aan voldoen?
Met het oog op het openbaar vervoer is een niet-medisch uitademingsmasker zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld textiel of katoen genoeg. Deze maskers vind je in de schappen bij lokale supermarkten en drogisterijen. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Kies textiel dat geschikt is om in aanraking te komen met de huid. Gebruiksvoorwerpen als zakdoeken of t-shirts zijn voldoende.

Krijg ik een boete als ik geen mondkapje draag in het Openbaar Vervoer?
Zo’n mondkapje is verplicht tijdens het reizen met het openbaar vervoer. Dit is voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder het geval. Reis je zonder een niet-medisch masker? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: De Bilt, Bilthoven-Zuid, Bilthoven-Noord, Hollandsche Rading, Maartensdijk, Groenekan, Achttienhoven-Westbroek.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie