hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Stichtse Vecht

Snel niet-medische mondkapjes kopen in Stichtse Vecht? Vanaf 1 juni 2020 zijn mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer. Maar ook verder om ons heen zie je de kapjes steeds meer. Goed om te weten: De regering ontmoedigt op dit moment het gebruik van niet-professionele mondmaskers in de openbare ruimte als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op dit portaal check je praktische info over de verschillende soorten mondmaskers. Wat is het aanbod, wanneer is het verplicht, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Stichtse Vecht? Je vind een handig overzicht met winkels bij jou in de buurt. Heb je klachten? En ga je de deur niet uit? Ook dan zijn er mogelijkheden. Wij tonen de beste webwinkels waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in februari 2023.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-professionele maskers worden gemaakt van textiel, stof of papier. Op internet vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.
 • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
 • Een niet-medisch mondkapje is er om je omgeving te beschermen, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
 • De niet-professionele maskers zijn uitstekend verkrijgbaar in de omgeving van Stichtse Vecht. Bijvoorbeeld de Dekamarkt en Xenos.
 • Ook op het internet vind je veel online shops met trendy- en hippe mondkapjes zoals Fonq.nl of Dailystyle.nl.
 • Belangrijk: medische (FFP2) maskers zijn exclusief voor de zorg, en dus niet voor eigen gebruik!

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Stichtse Vecht?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer of evt. op straat zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische maskers zijn ruim verkrijgbaar bij verschillende drogisterijen, apotheken en supermarkten. Ook bij webwinkels vind je ze in grote getale. In de regel gaat het om wegwerpmaskers die maximaal 1 keer gebruikt kunnen worden. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje kan je ook uitwassen en opnieuw gebruiken. Mondkapjes in Stichtse Vecht centrum, waar zijn ze te koop? In het bijgaande overzicht ontdek je populaire plaatselijke verkooppunten rondom de gemeente Stichtse Vecht (provincie Utrecht) waar mogelijk voorraad is. De maskers vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,50 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatHazeslinger 53621 ATBreukelen
TrekpleisterKarel Doormanweg 103621 JXBreukelen
DA DrogistBredestraat 103632 AZLoenen Aan De Vecht
EtosDannestraat 13621 AEBreukelen
GammaIndustrieweg 13606 ARMaarssen
KarweiHertogswetering 1733562 KMUtrecht
PraxisNijverheidsweg 63606 AJMaarssen
XenosBisonspoor 10123605 KBMaarssenbroek
HemaBisonspoor 10273605 KCMaarssen
ActionBisonspoor 20313605 LDMaarssen
BlokkerNachtegaalstraat 553581 ADUtrecht
PrimeraBisonspoor 10513605 KGMaarssen
WibraBisonspoor 20283605 LCMaarssen
ZeemanBisonspoor 20103605 LAMaarssen
Albert HeijnMarkt 103621 ABBreukelen
JumboRijksstraatweg 1273632 ABLoenen aan de Vecht
AldiHazeslinger 103621 ATBreukelen
LidlReigerskamp 6103607 JKMaarssen

Webshops vergelijken februari 2023

Vermijd je liever contact en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Stichtse Vecht? Bij de webshops heb je de meeste keuze. Supersnel en eenvoudig online bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. In het overzicht hieronder achterhaal je uiteenlopende webshops met een uitstekend aanbod, lage prijzen en veilige betaalopties. Ook in de buurt van Utrecht, Woerden, Nieuwegein, Oudewater en Montfoort.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-stichtse-vecht-3633

Wat voor mondkapje heb ik nodig?

De mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 groepen. Ten eerste hebben we de medische mondmaskers. Deze worden alleen in de zorg gebruikt. Ten tweede zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Dit zijn eenvoudige maskers van bijvoorbeeld textiel, stof of papier. Dit soort mag in de trein/bus gedragen worden en is ongeschikt voor een professionele werkomgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook wel FFP2 masker genoemd of chirurgisch mondmasker IIR moeten voldoen aan meerdere strenge eisen. Deze FFP maskers beschermen tegen stofdeeltjes en virussen in de lucht zoals het COVID-19 virus. Deze categorie is alleen bedoeld voor zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet voor je eigen bescherming. Mits je ze juist gebruikt verminder je de kans op het besmetten van anderen met corona. Het is een extra maatregel naast de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals genoeg afstand houden en voortdurend de handen wassen. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Er zijn veel verkooppunten in Stichtse Vecht. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.

Stappenplan: zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch gezichtsmasker draag je niet voor je eigen veiligheid, het vermindert de kans dat jij iemand ander ziek maakt. Het masker op de juiste manier dragen is enorm belangrijk. Het kabinet heeft dit als volgt beschreven:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is belangrijk dat het kapje goed aansluit op je gezicht.
 4. Was eerst je handen voordat je het kapje van je mond afzet.
 5. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes als je het afdoet. Het is belangrijk dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Stel je wasmachine in op 60 graden tijdens het wassen van een herbruikbaar masker, een wegwerpmasker kan in de grijze container.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Simpel en snel zelf een mondmasker maken

Update: donderdag 2 februari 2023. Liever geen mondkapje kopen Stichtse Vecht? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. De regering heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Maak gebruik van producten als een katoenen zakdoek + oud dekbedovertrek. Ook moet het niet te dik worden want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Zorg dat je kapje voldoende dekkend is; het gezicht en de neus en mond bedekt. In de instructievideo hieronder bekijk je een handige handleiding. Niet vergeten: De mond bedekken achter sjaal of kraag een kapje gemaakt van een sok bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Mondkapjes voor de horeca.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het gebruik van mondmasker

Is het dragen van een mondkapje verplicht in Stichtse Vecht?
Nee, dat hoeft niet. In de actuele situatie moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van Het kabinet: Wanneer men 1,5 meter afstand kan houden tot elkaar hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.stichtsevecht.nl.

Wat zijn de prijzen van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn er al vanaf €0,55 per stuk. De standaard prijzen zijn +/- €0,75 p/masker. Grote verpakkingen met 25 tot 100 stuks zijn financieel interessanter. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Stichtse Vecht zijn wat kostbaarder, +/- €8,50. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Dit is een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker is geen bescherming voor je jezelf. Het kan wel mensen rondom jou beschermen. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het toepassen van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals voldoende afstand houden en voortdurend de handen wassen.

Waar moet een mondkapje in het OV aan voldoen?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medisch uitademingsmasker zonder filter gemaakt van textiel of katoen goed. Dit type maskers vind je bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Kies een stof dat geschikt is om direct op de huid te dragen. Gebruikte lakens of een theedoek zijn acceptabel.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Zo’n mondkapje is verplicht als je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit is het geval voor medewerkers en reizigers van 13 jaar en ouder. Zit je in de bus/trein/metro/tram zonder masker? Dan kan je uit het OV worden gezet en een boete van €95,00 ontvangen in de wijken: Maarssen, Breukelen, Loenen aan de Vecht, Nieuwer Ter Aa, Kockengen, Vreeland, Tienhoven, Nigtevecht, Nieuwersluis, Loenersloot, Oud Zuilen, Maarssenbroek.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie