hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Bunnik

Zonder gedoe niet-medische mondkapjes kopen in Bunnik? Vanaf deze zomer moet iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje op in het OV. En ook op straat zie je steeds vaker mensen met een masker. Let op: Het kabinet is nog geen voorstander van het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op deze pagina lees je belangrijke info over de verschillende soorten mondmaskers. Welk type maskers zijn er, wanneer is het verplicht, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Bunnik? Je vind hier retailers in de buurt. Liever niet de deur uit? Er is een oplossing. Verderop tref je een lijst met de beste online aanbieders waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in december 2023.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-medische maskers worden gemaakt van textiel, stof of papier. Op internet vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Een niet-medisch mondmasker is bedoeld om andere mensen te beschermen in geval jij besmet bent, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele maskers zijn te koop bij meerdere verkooppunten in de omgeving van Bunnik, zoals de Albert Heijn en Zeeman.
 • Ook op het internet vind je veel online shops met trendy mondkapjes zoals Conrad.nl en Groupdeal.nl.
 • Vergeet niet: speciale medische mondkapjes (FFP2) zijn echt alleen voor de zorg, draag deze dan ook niet zelf.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Bunnik?

Kapjes die je in het OV moet dragen en eventueel op straat krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische uitademingsmasker zijn ruim verkrijgbaar bij de bekende drogisterijen, apotheken en supermarkten. Ook online groeit het aanbod snel. In de regel gaat het om wegwerpmaskers die maximaal 1 keer gebruikt kunnen worden. Sommige hippe katoenen maskers kan je blijven gebruiken mits je het steeds uitwast. Mondkapjes in Bunnik centrum, waar zijn ze te koop? In het bijgaande overzicht achterhaal je een aantal lokale winkels rondom de gemeente Bunnik (provincie Utrecht) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes koop je al vanaf €0,30 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatVoorheuvel 233701 JAZeist
TrekpleisterDorpsstraat 213641 EAMijdrecht
DA DrogistBredestraat 103632 AZLoenen Aan De Vecht
EtosEmmaplein 2143701 DJZeist
GammaIndustrieweg 13606 ARMaarssen
KarweiIndustrieweg 383641 RMMijdrecht
PraxisNijverheidsweg 63606 AJMaarssen
XenosDe Passage 30323641 AKMijdrecht
HemaSlotlaan 1453701 GBZeist
ActionVan Reenenweg 1003702 SMZeist
BlokkerSlotlaan 2193701 GEZeist
PrimeraDe Lindeboom 163641 EXMijdrecht
WibraBisonspoor 20283605 LCMaarssen
ZeemanDe Clomp 32023704 KBZeist
Albert HeijnDe Clomp 31323704 KAZeist
JumboMolmlaan 23648 XKWilnis
AldiPrinses Margrietlaan 343641 HDMijdrecht
LidlVan Reenenweg 1513702 SJZeist

Webshops vergelijken december 2023

Ben je ziek en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Bunnik? Bij de online retailers is de keuze het grootst. Probleemloos online bestellen en supersnel gratis thuisbezorgd. In het bijgaande overzicht ontdek je enkele erkende webshops met een uitstekend assortiment, scherpe prijzen en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de omgeving Zeist, De Ronde Venen, Stichtse Vecht, Utrecht en Woerden.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-bunnik-3704

Welke soorten mondkapjes zijn er?

De mondneusmaskers kan je verdelen in 2 groepen. Ten eerste benoemen de de medische mondkapjes. Deze zijn bedoeld voor mensen werkzaam in de zorg. In aanvulling daarop heb je de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige kapjes van bijv. katoenen stof of textiel. Dit type voldoet niet aan de wettelijke kwaliteitseisen binnen de Europese Unie en is ongeschikt voor een professionele werkomgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, die je vaak herkent als een FFP-masker of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan allerlei strenge eisen. Deze FFP maskers beschermen tegen het inademen van onzichtbare micro-organismen zoals COVID-19. Dit type is exclusief beschikbaar voor de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant draag je niet voor je eigen veiligheid. Als je ze op de juiste manier gebruikt verlaag je de kans dat je anderen ziek maakt met het corona-virus. Het is een aanvulling op het huidige hygiëne protocol zoals 1,5 meter afstand houden en handen wassen met water en zeep. Het is wettelijk verplicht voor iedereen die met het OV reist. Er zijn veel verkooppunten in Bunnik. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch uitademingsmasker is geen bescherming voor je jezelf, maar is er om je omgeving te beschermen. Het masker op de juiste manier dragen is ontzettend belangrijk. De rijksoverheid hanteert een aantal richtlijnen:

 1. Voordat je het mondkapje opzet moet je goed je handen wassen.
 2. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is cruciaal dat het masker gezicht/neus/mond goed bedekt.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het afzetten. Raak opnieuw de binnenkant niet aan.
 6. Een katoenen masker kan je op 60 graden wassen en opnieuw gebruiken, wegwerpmaskers kan je maar 1 keer gebruiken en gooi je na gebruik weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Video: simpel zelf een mondmasker maken

Update: zaterdag 2 december 2023. Geen mondkapje kopen Bunnik? Je mag ook zelf een mondkapje maken. De regering adviseert om dit te maken van katoen. Neem bijvoorbeeld een oude kussensloop of stukje van een stofzuigerzak. Belangrijk is dat het niet te dik wordt zodat je nog wel adem kunt halen. Het is noodzakelijk dat je kapje voldoende dekkend is; je gezicht, neus en mond. In de bijgaande video wordt verdere uitleg gegeven. Niet vergeten: Het dragen van een sjaal of een zelfgemaakt kapje van een sok zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Desinfecterende handgel.

Veelgestelde vragen en antwoorden over mondmasker

Zijn mondkapjes verplicht in Bunnik?
Nee, dit is niet verplicht. Op dit moment is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van Het OMT: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.bunnik.nl.

Wat kosten niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,45 per stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €0,80 per masker. Voordeelverpakkingen met bijv. 50 stuks zijn relatief het voordeligst. Herbruikbare hippe mondkapjes in Bunnik zijn wat duurder, c.a. €8,00. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Dit is een milieubewuste en voordelige oplossing.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondmasker is niet voor je eigen veiligheid. Wel verlaagt het de kans dat jij zelf anderen besmet. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het toepassen van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast het huidige hygiëne protocol zoals anderhalve meter afstand houden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid.

Wat voor kapje moet ik precies dragen in het OV?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medische kapje zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld katoen of textiel werkbaar. Dit soort maskers sla je in bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Kies textiel dat bedoeld is om op de huid te dragen. Items als theedoeken of lakens zijn geoorloofd.

Krijg ik een boete als ik geen mondkapje draag in het Openbaar Vervoer?
Zo’n mondkapje is verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Dit geldt voor alle reizigers van 13 jaar en ouder. Probeer je toch zonder masker te reizen? Dan kan je uit het OV worden gezet en een boete van €95,00 ontvangen in de wijken: Bunnik, Odijk, Werkhoven.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie