hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Zeist

Zonder gedoe niet-medische mondkapjes kopen in Zeist? Vanaf deze zomer is het verplicht een mondkapje te dragen in het OV. Maar ook gewoon buiten lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Goed om te weten: Het RIVM adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte indien de anderhalve meter regel gewoon toegepast kan worden.

Via onze mondkapjes-vergelijker lees je praktische info over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Hoe werkt het precies, hoe veilig is het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Zeist? Je vind hier adresgegevens van aanbieders die dichtbij zijn. Kan je niet naar de winkel? Dat is niet erg. In onze vergelijker vind je de beste online aanbieders waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in februari 2024.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-professionele maskers worden doorgaans gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.
 • Katoenen maskers kan je wassen en opnieuw gebruiken.
 • Een niet-medisch mondneusmaskers is er om je omgeving te beschermen, het is dus niet zo dat je het virus niet kunt oplopen.
 • De niet-professionele kapjes zijn uitstekend verkrijgbaar in de omgeving van Zeist. Bijvoorbeeld de COOP + Xenos.
 • Op het internet zijn er veel aanbieders van trendy mondkapjes zoals Coolblue.nl + Dailystyle.nl.
 • Goed om te weten: speciale medische mondkapjes (FFP2) zijn echt alleen voor de zorg, en zijn dus niet voor eigen gebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Zeist?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro of evt. op andere plekken zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische kapjes zijn ruim verkrijgbaar bij diverse apotheken, supers en drogisterijen. Ook bij webwinkels is het aanbod groot. Vaak gaat het om wegwerpmaskers voor eenmalig gebruik. De wat meer hippe katoenen maskers kan je ook uitwassen en opnieuw gebruiken. Mondkapjes in Zeist centrum, waar zijn ze te koop? In de onderstaande tabel bekijk je een aantal lokale shops rondom de gemeente Zeist (provincie Utrecht) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,50 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatVoorheuvel 233701 JAZeist
TrekpleisterDorpsstraat 213641 EAMijdrecht
DA DrogistBredestraat 103632 AZLoenen Aan De Vecht
EtosEmmaplein 2143701 DJZeist
GammaDijnselburgerlaan 103705 LPZeist
KarweiIndustrieweg 383641 RMMijdrecht
PraxisHuis ter Heideweg 48-503705 LZZeist
XenosDe Passage 30323641 AKMijdrecht
HemaSlotlaan 1453701 GBZeist
ActionVan Reenenweg 1003702 SMZeist
BlokkerSlotlaan 2193701 GEZeist
PrimeraVrijheidsplein 583705 PSZeist
WibraBisonspoor 20283605 LCMaarssen
ZeemanDe Clomp 32023704 KBZeist
Albert HeijnDe Clomp 31323704 KAZeist
JumboMolmlaan 23648 XKWilnis
AldiJohan van Oldenbarneveltlaan 1103705 HKZeist
LidlVan Reenenweg 1513702 SJZeist

Online kapjes bestellen februari 2024

Ben je ziek en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Zeist? Online is de keuze het grootst. Zonder gedoe online bestellen, alles de volgende dag al in huis. In het onderstaande overzicht vind je uiteenlopende webshops met een uitstekend assortiment, vaste lage prijzen en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de plaatsen De Ronde Venen, Stichtse Vecht, Utrecht, Woerden en Nieuwegein.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-zeist-3705

De verschillende soorten mondmaskers

De mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 groepen. Allereerst heb je de medische mondkapjes. Dit zijn professionele producten die echt voor de zorg zijn. Verder zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Deze worden gemaakt van textiel, stof of papier. Dit soort wordt bijv. gebruikt in het OV en is ongeschikt voor de gezondheidszorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, die je vaak herkent als een FFP-masker of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan strenge richtlijnen. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen stofdeeltjes en virussen in de lucht zoals het COVID-19 virus. Dit type kan worden toegepast in de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant beschermen niet jouzelf. Mits je ze juist gebruikt verklein je de kans dat je anderen ziek maakt met het corona-virus. Het betreft een extra regeling naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals geen fysiek contact / handen schudden en regelmatig je handen wassen. Dit type is alleen verplicht als je reist met het OV. Veel winkels verkopen ze wel in Zeist. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.

Instructies voor het gebruiken van een niet-medisch masker

Een niet-medisch mondneusmaskers is geen bescherming voor je jezelf, maar is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Het kapje veilig op- en afzetten is dan ook essentieel. Het RIVM komt met een aantal aanwijzingen:

 1. Was eerst goed je handen voordat je het kapje opdoet.
 2. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes. Raak de binnenkant niet aan.
 3. Zorg dat het goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt.
 4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
 5. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje af te zetten. Zorg ook hier dat je de binnenkant en je gezicht niet aanraakt.
 6. Stel je wasmachine in op 60 graden tijdens het wassen van een herbruikbaar masker, een wegwerpmasker kan in de grijze container.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Video: simpel zelf een mondmasker maken

Update: donderdag 22 februari 2024. Liever geen mondkapje kopen Zeist? Je mag ook zelf een mondkapje maken. De regering biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Maak gebruik van producten als een kussensloop en stukje van een stofzuigerzak. Vermijd hele dikke stoffen zodat je nog wel adem kunt halen. Zorg ervoor dat er een goede aansluiting is op je neus en mond (volledig afgesloten). In de onderstaande video wordt verdere uitleg gegeven. Waarschuwing: De kraag van een jas, een sjaal of een kapje gefabriceerd van sokken zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Mondkapjes voor de thuiszorg.

Veelgestelde vragen over het dragen van een mondmasker

Is het dragen van een mondkapje verplicht in Zeist?
Nee, dat hoeft niet. Op dit moment is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van De overheid: Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.zeist.nl.

Wat is de prijs van een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn al te koop vanaf €0,55 p/stuk. Deze kosten je circa €0,90 per wegwerpmasker. Bulkverpakkingen met bijv. 50 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Zeist zijn wat kostbaarder, +/- €8,00. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Dit is een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondmasker draag je niet voor je eigen veiligheid. Het is er om je omgeving te beschermen. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het gebruiken van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals geen fysiek contact / handen schudden en niezen in de elleboog.

Welke voorwaarden worden er gesteld aan mondkapjes voor het OV?
Met het oog op het openbaar vervoer is een niet-medisch mondkapje zonder filter van bijv. textiel acceptabel. Deze maskers vind je bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Kies textiel dat bedoeld is om direct op de huid te dragen. Gebruiksvoorwerpen als theedoeken of lakens zijn goedgekeurd.

Welke straf staat er op het niet dragen van een kapje in het OV?
Een mondkapje is verplicht tijdens het reizen met het openbaar vervoer. Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten zich hieraan houden. Zit je in de bus/trein/metro/tram zonder masker? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Centrum Zeist, Zeist-Noord, Zeist-West, Zeist-Oost, Zeister Bos en omgeving, Huis Ter Heide, Bosch en Duin.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie