hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
mondkapjes-nl
 • Mondkapjes.nl
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Achterveld

Voordelig en snel niet-medische mondkapjes kopen in Achterveld? Vanaf deze zomer zijn mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer. Ook in de openbare ruimte zie je de kapjes steeds meer. Let op: Het OMT is nog geen voorstander van het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte als het mogelijk is anderhalve meter afstand te bewaren.

Via onze mondkapjes-vergelijker lees je handige informatie over het mondmasker gebruik in Nederland. Welke keuzes heb ik, hoe veilig is het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Achterveld? Wij tonen een tabel met aanbieders bij jou in de buurt. Kan je niet naar de winkel? Er is een oplossing. Wij tonen de beste online winkels waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in december 2021.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-professionele maskers worden gemaakt van katoenen stof of textiel. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.
 • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
 • Een niet-medisch mondmasker is bedoeld om anderen te beschermen, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
 • De niet-professionele producten kan je voordelig kopen bij meerdere winkels in en rondom Achterveld, zoals de Aldi of DA.
 • Online zijn er talloze webshops hippe- en trendy mondkapjes zoals Conrad.nl of HBB24.nl.
 • Let op: medische gezichtsmaskers of chirurgisch mondmasker IIR zijn voor de zorg, deze zijn niet bedoeld voor privégebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Achterveld?

Mondkapjes die je op hebt in het OV en eventueel op straat zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische kapjes zijn verkrijgbaar bij de grotere supermarkten, drogisterijen en apotheken. Ook bij webwinkels is er veel aanbod. Normaal gaat het om wegwerpmaskers die die direct hoort weg te gooien. Sommige hippe katoenen maskers kan je – nadat je ‘m hebt uitgewassen – vaker gebruiken. Mondkapjes in Achterveld centrum, waar zijn ze te koop? Hierbij check je populaire lokale shops rondom de gemeente Barneveld (provincie Gelderland) waar mogelijk voorraad is. De maskers zijn al verkrijgbaar vanaf €0,45 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatHoofdstraat 1553781 ADVoorthuizen
TrekpleisterLangstraat 423771 BGBarneveld
DA DrogistJan van Schaffelaarstraat 383771 BVBarneveld
Etosvan Weedestraat 2213761 CDSoest
GammaRozenstraat 33772 JHBarneveld
Karweivan Zuijlen van Nieveltlaan 453771 ABBarneveld
PraxisHuis ter Heideweg 48-503705 LZZeist
XenosLangstraat 943771 BJBarneveld
HemaSoesterbergsestraat 493768 EBSoest
ActionPastoor Gowthorpestraat 73772 CABarneveld
BlokkerHoofdstraat 1673781 AEVoorthuizen
PrimeraJan van Schaffelaarstraat 643771 BWBarneveld
WibraLangstraat 543771 BHBarneveld
ZeemanHoofdstraat 1533781 ADVoorthuizen
Albert HeijnSmidsplein 213781 GRVoorthuizen
JumboAmersfoortsestraat 703772 CKBarneveld
AldiKerkstraat 123781 GBVoorthuizen
LidlBegoniastraat 1553772 HCBarneveld

Webshops vergelijken december 2021

Blijf je liever thuis of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Achterveld? Bij de online aanbieders vind je een enorm aanbod. Probleemloos online bestellen en gratis laten thuisbezorgen. Hieronder bekijk je uiteenlopende webshops met een goed aanbod, aantrekkelijke bulkverpakkingen en veilige betaalopties. Ook in de omgeving Zwartebroek, Terschuur, Voorthuizen, Stroe en Kootwijk.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Mondkapjes.nl Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-achterveld-3792

Welke soorten mondkapjes zijn er?

In de basis zijn er 2 type mondneusmaskers. In de eerste plaats heb je de medische mondkapjes. Deze worden alleen in de zorg gebruikt. Verder zijn er de niet-medische maskers. Deze worden gemaakt van textiel, stof of papier. Dit type is geschikt voor het openbaar vervoer en wordt dus ook niet toegepast in ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, herkenbaar als een FFP-masker of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan strenge kwaliteitsstandaarden. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen verschillende virussen waaronder het COVID-19 virus. Dit soort kan worden toegepast in de zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers beschermen niet jouzelf. Als je ze op de juiste manier gebruikt beperk je de kans dat druppels uit mond en neus worden verspreid naar de omgeving en zo het corona-virus verspreidt. Het is een extra maatregel naast het huidige hygiëne protocol zoals voldoende afstand houden en niezen in de elleboog. Verplicht voor alle reizigers in het OV van 13 jaar en ouder. Ze zijn volop verkrijgbaar in Achterveld. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.

Instructies voor het gebruiken van een niet-medisch masker

Een niet-medisch gezichtsmasker is niet voor je eigen veiligheid, maar is er met name om anderen om je heen te beschermen. Het kapje veilig op- en afzetten is dan ook essentieel. De regering geeft de volgende aanwijzingen:

 1. Je dient eerst je handen te wassen met water en zeep.
 2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Zorg dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is belangrijk dat het kapje goed aansluit op je gezicht.
 4. Zorg voor goede hygiëne (handen wassen) bij het verwijderen van het kapje.
 5. Bij het afzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Wees er ook nu zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Was het mondkapje op 60 graden na elk gebruik, een wegwerpmasker kan in de grijze container.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Filmpje: zo maak je zelf een mondmasker

Update: woensdag 1 december 2021. Liever geen mondkapje kopen Achterveld? Je mag ook zelf een mondkapje maken. De overheid biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Je kunt o.a. gebruik maken van een oude kussensloop + oud dekbedovertrek. Ook moet het niet te dik worden zodat je nog wel adem kunt halen. Let erop dat het kapje alle zones bedekt; je gezicht, neus en mond. In de bijgaande video vind je nog meer instructies. Belangrijk: De kraag van een jas, een sjaal of een kapje gemaakt van een sok gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Mondkapjes voor contactberoepen.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het gebruik van een mondkapje verplicht in Achterveld?
Nee, dat hoeft niet. Hedendaags is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van De regering: Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.barneveld.nl.

Wat zijn de kosten van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn al te koop vanaf €0,50 per stuk. De gemiddelde prijs ligt op €1,15 per wegwerpmasker. Grote verpakkingen met 50 tot 100 stuks zijn relatief het voordeligst. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Achterveld koop je vanaf plusminus €7,00. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Dit is een milieubewuste en voordelige oplossing.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondkapje draag je niet voor je eigen veiligheid. Het kan wel mensen rondom jou beschermen. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het kopen van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals 1,5 meter afstand houden en handen wassen.

Wat zijn de regels voor het gebruik van mondkapjes in het OV?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondmasker zonder filter gemaakt van katoen of textiel werkbaar. Deze maskers koop je bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Kies een stof dat geschikt is om rechtstreeks op de huid te dragen. Oude kussenslopen of dekbedovertrek zijn voldoende.

Welke straf staat er op het niet dragen van een kapje in het OV?
Je mondkapje is verplicht als je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit geldt voor medewerkers en alle reizigers van 13 jaar en ouder. Reis je zonder een niet-medisch masker? Dan kan je uit het OV worden gezet en een boete van €95,00 ontvangen in de wijken: Barneveld, Voorthuizen, Kootwijkerbroek, Garderen, Terschuur, Stroe, Zwartebroek, De Glind, Kootwijk, Achterveld.

Plaats een reactie