hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
mondkapjes-nl
 • Mondkapjes.nl
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Zwartebroek

Eenvoudig niet-medische mondkapjes kopen in Zwartebroek? Sinds kort mag je alleen nog reizen met het OV met een mondkapje. En ook in de publieke ruimte neemt het mondmasker-gebruik toe. Echter: De regering is nog geen voorstander van het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op vergelijkmondkapjes.nl check je belangrijke informatie over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Welke verschillende soorten zijn er, waar moet het aan voldoen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Zwartebroek? Wij tonen een tabel met aanbieders uit jouw eigen omgeving. Heb je klachten? En ga je de deur niet uit? Dat is niet erg. Verderop tref je een lijst met de beste online winkels waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in december 2021.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-medische maskers zijn gemaakt van textiel, stof of papier. Op internet vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.
 • Katoenen maskers zijn vaak wat duurder maar kan je wassen en opnieuw dragen.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker is er om je omgeving te beschermen, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele maskers kan je voordelig kopen bij meerdere winkels in en rondom Zwartebroek. Onder andere bij de Albert Heijn + HEMA.
 • Ook online vind je meer en meer aanbieders van hippe mondkapjes zoals Wehkamp.nl + Drogisterij.net.
 • Let op: medische gezichtsmaskers of chirurgisch mondmasker IIR zijn voor de zorg, draag deze dan ook niet zelf.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Zwartebroek?

Mondkapjes die je op hebt in het OV of evt. in de openbare ruimte moet je zelf kopen. Deze niet-medische kapjes zijn ruim verkrijgbaar bij diverse drogisterijen, supermarkten en apotheken. Ook via internet vind je ze in grote getale. Meestal gaat het om wegwerpmaskers die je een keer kunt gebruiken. De populaire hippe katoenen maskers kan je blijven gebruiken mits je het steeds uitwast. Mondkapjes in Zwartebroek centrum, waar zijn ze te koop? In het onderstaande overzicht achterhaal je verschillende plaatselijke retailers rondom de gemeente Barneveld (provincie Gelderland) waar je kunt kijken. De maskers koop je (in bulk) al vanaf €0,35 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatHoofdstraat 1553781 ADVoorthuizen
TrekpleisterLangstraat 423771 BGBarneveld
DA DrogistJan van Schaffelaarstraat 383771 BVBarneveld
Etosvan Weedestraat 2213761 CDSoest
GammaRozenstraat 33772 JHBarneveld
Karweivan Zuijlen van Nieveltlaan 453771 ABBarneveld
PraxisHuis ter Heideweg 48-503705 LZZeist
XenosLangstraat 943771 BJBarneveld
HemaSoesterbergsestraat 493768 EBSoest
ActionPastoor Gowthorpestraat 73772 CABarneveld
BlokkerHoofdstraat 1673781 AEVoorthuizen
PrimeraJan van Schaffelaarstraat 643771 BWBarneveld
WibraLangstraat 543771 BHBarneveld
ZeemanHoofdstraat 1533781 ADVoorthuizen
Albert HeijnSmidsplein 213781 GRVoorthuizen
JumboAmersfoortsestraat 703772 CKBarneveld
AldiKerkstraat 123781 GBVoorthuizen
LidlBegoniastraat 1553772 HCBarneveld

Online winkels december 2021

Blijf je liever thuis of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Zwartebroek? Op het internet vind je een enorm aanbod. Eenvoudig via internet bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. In het onderstaande overzicht check je enkele betrouwbare webwinkels met een uitstekend assortiment, aantrekkelijke bulkverpakkingen en probleemloos bij je thuis afgeleverd. Ook in de plaatsen Terschuur, Voorthuizen, Stroe, Kootwijk en Kootwijkerbroek.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Mondkapjes.nl Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-zwartebroek-3785

Welk type mondmasker heb ik nodig?

De mondneusmaskers kan je verdelen in 2 groepen. Ten eerste benoemen de de medische mondkapjes. Deze zijn bedoeld voor mensen werkzaam in de zorg. Verder hebben we de niet-medische maskers. Deze worden gemaakt van katoenen stof of textiel. Dit soort voldoet niet aan de wettelijke kwaliteitseisen binnen de Europese Unie en wordt dus ook niet toegepast in ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, herkenbaar als een FFP-masker of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan Europese wet- en regelgeving. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen het inademen van deeltjes in de lucht, zoals bijv. het COVID-19 virus. Deze categorie kan worden gebruikt in de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers draag je niet voor je eigen veiligheid. Als je ze op de goede manier draagt verlaag je de kans dat druppels uit mond en neus worden verspreid naar de omgeving en zo het corona-virus verspreidt. Het geldt als een extra naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals voldoende afstand houden en niezen in de elleboog. Iedereen in het OV moet zo’n masker dragen. Ze zijn te krijgen bij veel verschillende winkels in Zwartebroek. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of zakdoek.

Stappenplan: zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch gezichtsmasker is niet voor je eigen veiligheid, het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Het masker op de juiste manier dragen is enorm belangrijk. De regering heeft dit als volgt beschreven:

 1. Je begint altijd eerst met het wassen van je handen met water en zeep.
 2. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het opzetten. Raak de binnenkant niet aan.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Als je het masker af wilt zetten, was dan opnieuw eerst de handen. Het is belangrijk dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je op 60 graden wassen en opnieuw gebruiken en een wegwerpmasker dien je direct bij het vuil te zetten.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zelf een mondmasker maken

Update: woensdag 1 december 2021. Liever geen mondkapje kopen Zwartebroek? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. Het kabinet geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Maak gebruik van producten als een katoenen zakdoek & oud dekbedovertrek. Zorg dat het niet te dik is want je moet wel normaal adem kunnen halen. Het is noodzakelijk dat het kapje zo goed mogelijk aansluit op je hele mond en onderkant van de neus. In de instructievideo hieronder wordt verdere uitleg gegeven. Waarschuwing: Een sjaal, een kraag van een jas of een geknutseld kapje van sokken bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Mondkapjes voor brildragers.

Veelgestelde vragen over het dragen van een mondmasker

Is een mondkapje verplicht in Zwartebroek?
Nee, dat hoeft niet. Op dit moment geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van Het OMT: Wanneer men 1,5 meter afstand kan houden tot elkaar hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.barneveld.nl.

Wat zijn de prijzen van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes koop je al vanaf €0,35 per stuk. Deze kosten je circa €0,85 p/masker. XL-verpakkingen met bijv. 50 stuks zijn omgerekend goedkoper. Herbruikbare hippe mondkapjes in Zwartebroek zijn iets duurder, zo’n €9,00. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Dit is een milieubewuste en voordelige oplossing.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondmasker beschermt niet jezelf tegen het coronavirus. Het vermindert de kans dat jij iemand ander ziek maakt. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het bestellen van een niet-medisch mondkapje is een extra regeling naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en papieren zakdoekjes gebruiken.

Wat voor kapje moet ik precies dragen in het OV?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medisch mondneusmaskers zonder filter van bijv. katoen acceptabel. Deze maskers schaf je aan bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Kies textiel dat geschikt is om op de huid te dragen. Producten als dekbedovertrekken of kussenslopen zijn goed.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Een mondkapje is verplicht als je reist met het OV (tram/bus/metro/tram). Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Zit je in de trein zonder goedgekeurd masker? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: Barneveld, Voorthuizen, Kootwijkerbroek, Garderen, Terschuur, Stroe, Zwartebroek, De Glind, Kootwijk, Achterveld.

Plaats een reactie