hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Borculo

Vandaag nog niet-medische mondkapjes kopen in Borculo? Sinds kort zijn mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer. Ook in de openbare ruimte zie je de kapjes steeds meer. Goed om te weten: Het OMT beveelt het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte niet aan in situaties waar er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op deze website lees je belangrijke info over het mondmasker gebruik in Nederland. Waar kan ik uit kiezen, beschermt het echt, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Borculo? We bieden een lijstje met verkooppunten die in de buurt gevestigd zijn. Blijf je liever thuis? Dat is niet erg. In onze vergelijker vind je de beste shops waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in april 2024.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-professionele kapjes worden gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.
 • Veel katoenen maskers kunnen in de wasmachine en kan je vaker dragen.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken, het is dus niet zo dat je het virus niet kunt oplopen.
 • De niet-professionele maskers kan je voordelig kopen bij meerdere winkels in en rondom Borculo. Onder andere bij de Lidl & Blokker.
 • Ook online vind je meer en meer aanbieders van hippe mondkapjes zoals 123inkt.nl + Drogisterij.net.
 • Vergeet niet: medische gezichtsmaskers of chirurgisch mondmasker IIR zijn voor de zorg, en zijn dus niet voor eigen gebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Borculo?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro en eventueel op straat krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische mondneusmaskers zijn voorradig bij de grotere drogisterijen, apotheken en supermarkten. Ook bij webshops heb je genoeg keuze. In de regel gaat het om wegwerpmaskers die je nooit vaker dan 1 keer gebruikt. De populaire hippe katoenen maskers kan je na wassen (60 graden) weer gebruiken. Mondkapjes in Borculo centrum, waar zijn ze te koop? In het overzicht hieronder achterhaal je verschillende lokale shops rondom de gemeente Berkelland (provincie Gelderland) waar je wellicht wat vindt. De kapjes koop je al vanaf €0,60 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatMuraltplein 197271 ASBorculo
TrekpleisterBierstraat 287241 AJLochem
DA DrogistOude Zutphenseweg 27251 DKVorden
EtosMolenstraat 117241 ADLochem
GammaPollaan 50-F7202 BXZutphen
KarweiDe Stoven 477206 AZZutphen
PraxisKwinkweerd 47241 CWLochem
XenosPolsbroek 837201 BXZutphen
HemaVeemarkt 217271 AHBorculo
ActionLichtenhorst 97271 AEBorculo
BlokkerVeemarkt 97271 AHBorculo
PrimeraMolenstraat 507241 AELochem
WibraGerard Doustraat 807204 EVZutphen
ZeemanDe Smidse 87261 ZZRuurlo
Albert HeijnLichtenhorst 17271 AEBorculo
JumboPrins Bernhardweg 247241 DHLochem
AldiStationsweg 57271 AGBorculo
LidlPrins Bernhardweg 117241 DHLochem

Online verkooppunten april 2024

Ben je ziek of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Borculo? Bij de webwinkels is de keuze het grootst. Gemakkelijk online te bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. Hierbij tref je de meest populaire online aanbieders met een ruim aanbod, scherp geprijsd en probleemloos bij je thuis afgeleverd. Ook in de omgeving Mariënvelde, Ruurlo, Keijenborg, Hengelo en Vorden.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-borculo-7271

Welk type mondmasker heb ik nodig?

Mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 categorieën. In de eerste plaats zijn er de medische mondmaskers. Deze zijn specifiek bedoeld voor de zorg. Daarnaast zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Dit zijn eenvoudige maskers van bijvoorbeeld textiel, stof of papier. Dit soort hoeft niet te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en wordt dus ook niet toegepast in de zorg of ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, vaak aangemerkt als FFP-masker of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker voldoen aan allerlei strenge eisen. Deze FFP maskers beschermen tegen het inademen van onzichtbare micro-organismen zoals COVID-19. Dit soort kan worden toegepast in de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet voor je eigen veiligheid. Als je ze op de goede manier draagt beperk je de kans dat jij onopgemerkt het coronavirus verder verspreidt. Het betreft een extra regeling naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals 1,5 meter afstand houden en handen wassen. Momenteel alleen verplicht in het openbaar vervoer. Ze zijn volop verkrijgbaar in Borculo. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.

Hoe gebruik ik een niet-medisch mondmasker?

Een niet-medisch mondneusmaskers draag je niet voor je eigen veiligheid, het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Het masker op de juiste manier dragen is cruciaal. De overheid hanteert een aantal richtlijnen:

 1. Je begint altijd eerst met het wassen van je handen met water en zeep.
 2. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje op te zetten. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Bij het afzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Let erop dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je na uitwassen opnieuw gebruiken en een wegwerpmasker kan je na gebruik gewoon in een afvalzak leggen.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak je eigen mondmasker (richtlijnen RIVM)

Update: maandag 22 april 2024. Liever geen mondkapje kopen Borculo? Je mag ook zelf een mondkapje maken. Het kabinet geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Je kunt denken aan een kussensloop & oud dekbedovertrek. Zorg dat het niet te dik is want je moet natuurlijk wel kunnen ademen. Zorg ervoor dat je kapje voldoende dekkend is; je neus en mond (volledig afgesloten). In het instructiefilmpje hieronder wordt verdere uitleg gegeven. Belangrijk: Het dragen van een sjaal of een geknutseld kapje van sokken gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Stof kopen voor mondkapjes.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het toepassen van mondkapjes verplicht in Borculo?
Nee, dit is niet verplicht. Op dit moment moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van Het OMT: Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden zijn er geen verplichtingen tot het dragen van niet-medische maskers. Bekijk meer informatie op www.gemeenteberkelland.nl.

Welke tarieven worden gerekend voor een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn al te koop vanaf €0,35 per stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €0,80 per wegwerpmasker. Voordeelverpakkingen met 25 of 75 stuks zijn financieel interessanter. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Borculo zijn wat kostbaarder, +/- €7,50. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Het gaat om een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker beschermt jezelf niet tegen het coronavirus. Je draagt het met name om anderen om je heen te beschermen. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het kopen van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van de geldende hygiëneregels zoals anderhalve meter afstand houden en regelmatig je handen wassen.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch uitademingsmasker zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld textiel geaccepteerd. Deze categorie maskers vind je in de schappen bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Gebruik een stof dat geschikt is om op de huid te dragen. Oude zakdoeken of t-shirts zijn geaccepteerd.

Krijg ik een boete als ik geen mondkapje draag in het Openbaar Vervoer?
Een mondkapje is verplicht tijdens het reizen met het openbaar vervoer. Dit geldt voor medewerkers en alle reizigers van 13 jaar en ouder. Probeer je toch zonder masker te reizen? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Borculo, Eibergen, Beltrum, Neede, Ruurlo.

Plaats een reactie