hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Gelselaar

Direct niet-medische mondkapjes kopen in Gelselaar? Sinds kort mag je alleen nog reizen met het OV met een mondkapje. En ook op straat zien we ze steeds meer opduiken. Belangrijk: Het OMT adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte als het mogelijk is anderhalve meter afstand te bewaren.

Op dit portaal bekijk je waardevolle info over het mondmasker gebruik in Nederland. Hoe werkt het precies, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Gelselaar? We bieden een lijstje met winkels in de buurt. Kan je niet naar de winkel? Dat is niet erg. Wij tonen de beste shops waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in april 2024.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-medische kapjes worden doorgaans gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.
 • Veel katoenen maskers kunnen in de wasmachine en kan je vaker dragen.
 • Een niet-medisch mondmasker is bedoeld om het risico op het besmetten van andere mensen te verkleinen, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
 • De niet-professionele kapjes zijn breed verkrijgbaar bij uiteenlopende winkels rondom Gelselaar. Bijvoorbeeld de Albert Heijn & Action.
 • Online zijn er talloze webshops trendy- en hippe mondkapjes zoals Fonq.nl en Gezondheidswebwinkel.nl.
 • Let op: medische mondkapjes (bijv. FFP) zijn voorbehouden aan de zorg, draag deze dan ook niet zelf.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Gelselaar?

Mondkapjes die je op hebt in het OV of evt. in de openbare ruimte krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische gezichtsmasker zijn ruim verkrijgbaar bij de bekende drogisterijen, supermarkten en apotheken. Ook online heb je genoeg keuze. In de regel betreft het wegwerpmaskers die die direct hoort weg te gooien. De wat meer hippe katoenen maskers kan je ook uitwassen en opnieuw gebruiken. Mondkapjes in Gelselaar centrum, waar zijn ze te koop? Hierbij tref je de grotere plaatselijke winkels rondom de gemeente Berkelland (provincie Gelderland) waar je wellicht wat vindt. De kapjes zijn er al vanaf €0,35 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatMuraltplein 197271 ASBorculo
TrekpleisterBierstraat 287241 AJLochem
DA DrogistOude Zutphenseweg 27251 DKVorden
EtosMolenstraat 117241 ADLochem
GammaPollaan 50-F7202 BXZutphen
KarweiDe Stoven 477206 AZZutphen
PraxisKwinkweerd 47241 CWLochem
XenosPolsbroek 837201 BXZutphen
HemaVeemarkt 217271 AHBorculo
ActionLichtenhorst 97271 AEBorculo
BlokkerVeemarkt 97271 AHBorculo
PrimeraMolenstraat 507241 AELochem
WibraGerard Doustraat 807204 EVZutphen
ZeemanDe Smidse 87261 ZZRuurlo
Albert HeijnLichtenhorst 17271 AEBorculo
JumboPrins Bernhardweg 247241 DHLochem
AldiStationsweg 57271 AGBorculo
LidlPrins Bernhardweg 117241 DHLochem

Online verkooppunten april 2024

Ga je liever niet onnodig naar buiten en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Gelselaar? Bij de webwinkels vind je een enorm aanbod. Probleemloos online bestellen, gratis bij je thuis afgeleverd. Hierbij tref je de meest populaire online aanbieders met een gevarieerd aanbod, lage prijzen en door heel Nederland (gratis) bezorgd. Ook in de buurt van Haarlo, Borculo, Mariënvelde, Ruurlo en Keijenborg.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-gelselaar-7275

Uitleg over de soorten mondkapjes

De mondneusmaskers kan je verdelen in 2 groepen. Ten eerste benoemen de de medische mondkapjes. Deze zijn specifiek bedoeld voor de zorg. In aanvulling daarop zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Deze zijn vaak gemaakt van katoenen stof of textiel. Dit type wordt bijv. gebruikt in het OV en wordt dus ook niet gebruikt in de gezondheidszorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, vaak aangemerkt als FFP-masker of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan strenge richtlijnen. Deze FFP maskers beschermen tegen het inademen van allerlei schadelijke stoffen / virussen waaronder COVID-19. Dit type is exclusief bedoeld voor de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant beschermen niet jouzelf. Mits je ze juist gebruikt verklein je de kans dat je anderen besmet met corona. Het betreft een extra regeling naast de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals voldoende afstand houden en handen wassen. Iedereen in het OV moet zo’n masker dragen. Je kunt ze bij veel winkels kopen rondom Gelselaar. Zelf maken is ook een optie.

In 6-stappen veilig een niet-medisch masker gebruiken

Een niet-medisch mondkapje is geen bescherming voor je jezelf, het vermindert de kans dat jij iemand ander ziek maakt. Het kapje veilig op- en afzetten is dan ook van groot belang. De rijksoverheid heeft dit als volgt beschreven:

 1. Je dient eerst je handen te wassen met water en zeep.
 2. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje op te doen. Het is belangrijk dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is cruciaal dat het masker gezicht/neus/mond goed bedekt.
 4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
 5. Bij het afzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Raak opnieuw de binnenkant niet aan.
 6. Was je herbruikbare materiaal op minimaal 60 graden en een wegwerpmasker kan je na gebruik gewoon in een afvalzak leggen.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Filmpje: zo maak je zelf een mondmasker

Update: maandag 22 april 2024. Liever geen mondkapje kopen Gelselaar? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. De regering heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Bijvoorbeeld van een katoenen zakdoek of stukje van een stofzuigerzak. Vermijd hele dikke stoffen want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Zorg dat er een goede aansluiting is op je neus en mond (volledig afgesloten). In het instructiefilmpje hieronder is een complete tutorial te bekijken. Let op: De kraag van een jas, een sjaal of een kapje gefabriceerd van sokken zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Beste mondkapjes.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het gebruik van mondmasker

Is het toepassen van een mondkapje verplicht in Gelselaar?
Nee, het is niet verplicht in de openbare ruimte. Hedendaags moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van Het kabinet: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden zijn er geen verplichtingen tot het dragen van niet-medische maskers. Bekijk meer informatie op www.gemeenteberkelland.nl.

Wat zijn de prijzen van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes koop je al vanaf €0,40 per stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €1,00 p/masker. Voordeelverpakkingen met 50 of 75 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Gelselaar zijn wat kostbaarder, +/- €8,50. Deze moet je na elk gebruik even in de wasmachine doen. Het betreft een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker is geen manier om jezelf te beschermen. Wel biedt het bescherming voor mensen om je heen. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het kopen van een niet-medisch mondkapje is een extra regeling naast het huidige hygiëne protocol zoals 1,5 meter afstand houden en niezen in de elleboog.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medisch uitademingsmasker zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld katoen geoorloofd. Dit type maskers sla je in bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Kies textiel dat geschikt is om in contact te komen met de huid. Artikelen als lakens of een theedoek zijn geoorloofd.

Krijg ik een boete als ik geen mondkapje draag in het Openbaar Vervoer?
Zo’n mondkapje is verplicht tijdens het reizen met het openbaar vervoer. Dit geldt voor medewerkers en alle reizigers van 13 jaar en ouder. Zit je in de bus/trein/metro/tram zonder masker? Dan riskeer je een boete van €95,00 in de wijken: Borculo, Eibergen, Beltrum, Neede, Ruurlo.

Plaats een reactie