hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
mondkapjes-nl
 • Mondkapjes.nl
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Blaricum

Voordelig en snel niet-medische mondkapjes kopen in Blaricum? Vanaf deze zomer zijn mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer. En ook op straat zie je steeds vaker mensen met een masker. Let op: De overheid beveelt het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte niet aan als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op vergelijkmondkapjes.nl vind je praktische informatie over de verschillende soorten mondmaskers. Welk type maskers zijn er, wanneer moet ik ze dragen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Blaricum? Je vind hier adresgegevens van verkooppunten in de regio. Liever niet naar de winkel? Ook dan zijn er mogelijkheden. Wij tonen de beste webwinkels waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in december 2021.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-professionele kapjes worden vaak gemaakt van katoenen stof of textiel. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of kussensloop.
 • Katoenen maskers kan je wassen en opnieuw gebruiken.
 • Een niet-medisch mondneusmaskers is er om je omgeving te beschermen, en dus niet jezelf.
 • De niet-professionele producten kan je op allerlei plekken kopen in en rondom Blaricum. Denk aan de Spar of Action.
 • Online zijn er talloze webshops trendy- en hippe mondkapjes zoals Coolblue.nl en Deweegschaal.nl.
 • Vergeet niet: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, deze dien je dus niet zelf te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Blaricum?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer of voor op straat krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische gezichtsmasker zijn ruim verkrijgbaar bij meerdere supermarkten, drogisterijen en apotheken. Ook via internet heb je genoeg keuze. In de regel verkoopt men wegwerpmaskers voor eenmalig gebruik. De hippe katoenen maskers kan je blijven gebruiken mits je het steeds uitwast. Mondkapjes in Blaricum centrum, waar zijn ze te koop? In het onderstaande overzicht check je verschillende lokale shops rondom de gemeente Blaricum (provincie Noord-Holland) waar je wellicht wat vindt. De kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,35 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatDorpsstraat 51261 ESBlaricum
TrekpleisterDe Meent 141218 CBHilversum
DA DrogistGroest 091211 EDHilversum
EtosMeenthof 201241 CPKortenhoef
GammaVerlengde Zuiderloswal 301216 BXHilversum
Karwei2e Loswal 41216 BCHilversum
PraxisMaalderij 361185 ZCAmstelveen
XenosBinnenhof 39441181 ZHAmstelveen
HemaKerkstraat 291211 CKHilversum
ActionZeedijk 331211 CVHilversum
BlokkerNieuweweg 41251 LJLaren
PrimeraKapittelweg 1091216 HXHilversum
WibraGroest 151211 CXHilversum
ZeemanMeenthof 191241 CPKortenhoef
Albert HeijnHuizerweg 81261 AWBlaricum
JumboCurtevenneweg 21241 XZKortenhoef
AldiNoordse Bosje 231211 BDHilversum
LidlKapittelweg 3891216 HXHilversum

Online kapjes bestellen december 2021

Heb je klachten en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Blaricum? Op het internet profiteer je van het grootste aanbod. Gemakkelijk online te bestellen, alles de volgende dag al in huis. In het onderstaande overzicht ontdek je uiteenlopende webshops met een uitstekend assortiment, scherp geprijsd en een snelle bezorging aan huis. Ook in de regio’s Wijdemeren, Hilversum, Ouder-Amstel, Amstelveen en Waterland.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Mondkapjes.nl Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-blaricum-1261

Informatie over de verschillende type mondmaskers

In de basis zijn er 2 type mondneusmaskers. In de eerste plaats hebben we de medische mondmaskers. Deze zijn specifiek bedoeld voor de zorg. Daarnaast hebben we de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige kapjes van bijv. stof, ander textiel of papier. Dit soort is geschikt voor het openbaar vervoer en wordt dus ook niet gebruikt in de zorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook wel FFP2 masker genoemd of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan Europese wet- en regelgeving. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen het inademen van deeltjes in de lucht, zoals bijv. het COVID-19 virus. Deze categorie is uitsluitend bedoeld voor de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes beschermen niet jouzelf. Mits je ze juist gebruikt reduceer je de kans dat je anderen ziek maakt met het corona-virus. Het is een verlengstuk van de geldende hygiëneregels zoals geen fysiek contact / handen schudden en regelmatig je handen wassen. Momenteel alleen verplicht in het openbaar vervoer. Er zijn veel verkooppunten in Blaricum. Je kunt de maskers ook zelf maken.

Stappenplan: zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondneusmaskers draag je niet voor je eigen veiligheid, maar is er met name om anderen om je heen te beschermen. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is ontzettend belangrijk. De rijksoverheid omschrijft dit als volgt:

 1. Je dient eerst je handen te wassen met water en zeep.
 2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Let erop dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
 5. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje af te zetten. Let erop dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Herbruikbare katoenen maskers dien je op 60 graden te wassen en gooi een wegwerpmasker direct weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zo maak je jouw eigen mondmasker

Update: woensdag 1 december 2021. Geen mondkapje kopen Blaricum? Zelf mondkapjes maken is natuurlijk ook mogelijk. De overheid adviseert om dit te maken van katoen. Bijvoorbeeld van een katoenen zakdoek of stofzuigerzak. Ook moet het niet te dik worden want je moet wel normaal adem kunnen halen. Zorg ervoor dat het geheel goed aansluit op je neus en mond (volledig afgesloten). In de onderstaande video bekijk je een handige handleiding. Advies: De mond bedekken achter sjaal of kraag een kapje gefabriceerd van sokken gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Niet-medische mondkapjes.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het dragen van een mondkapje verplicht in Blaricum?
Nee, het is niet verplicht in de openbare ruimte. Hedendaags moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van Het Outbreak Management Team (OMT): Wanneer men 1,5 meter afstand kan houden tot elkaar zijn er geen verplichtingen tot het dragen van niet-medische maskers. Bekijk meer informatie op www.blaricum.nl.

Wat kost een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,45 p/stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €0,90 per masker. XL-verpakkingen met 50 tot 100 stuks zijn financieel interessanter. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Blaricum zijn wat duurder, c.a. €9,50. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Wij zien dit als een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker beschermt niet jezelf tegen het coronavirus. Het is specifiek bedoeld om je omgeving te beschermen. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het bestellen van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van de hygiënemaatregelen die al gelden zoals genoeg afstand houden en voortdurend de handen wassen.

Welke voorwaarden worden er gesteld aan mondkapjes voor het OV?
Met het oog op het openbaar vervoer is een niet-medisch mondkapje zonder filter gemaakt van katoen of textiel prima. Deze categorie maskers vind je bij een supermarkt of drogist. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Kies textiel dat geschikt is om in aanraking te komen met de huid. Artikelen als zakdoeken of t-shirts zijn voldoende.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Zo’n mondkapje is verplicht als je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit is het geval voor medewerkers en reizigers van 13 jaar en ouder. Zit je in de trein zonder goedgekeurd masker? Dan kan je uit het OV worden gezet en een boete van €95,00 ontvangen in de wijken: Centrum.

Plaats een reactie