hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo
 • PLEIN
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Hilversum

Direct niet-medische mondkapjes kopen in Hilversum? Vanaf 1 juni 2020 mag je niet meer deelnemen aan het OV zonder een mondkapje. En ook in de publieke ruimte zie je steeds vaker mensen met een masker. Let op: Het kabinet raadt het gebruik van een niet-professionele mondmaskers af in de publieke ruimte in situaties waar er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op vergelijkmondkapjes.nl verzamel je handige info over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Hoe werkt het precies, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Hilversum? Je vind een handig overzicht met retailers in de buurt. Liever niet de deur uit? Er is een oplossing. Verderop tref je een lijst met de beste shops waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in mei 2022.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-professionele kapjes zijn gemaakt van textiel, stof of papier. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.
 • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
 • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker is er om je omgeving te beschermen, en dus niet jezelf.
 • De niet-professionele maskers kan je op allerlei plekken kopen in en rondom Hilversum. Onder andere bij de COOP en Kruidvat.
 • Ook online vind je meerdere webwinkels met trendy mondkapjes zoals Zalando.nl of Degezondheidslijn.nl.
 • Goed om te weten: medische gezichtsmaskers of chirurgisch mondmasker IIR zijn voor de zorg, deze hoor je niet in het OV te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Hilversum?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro of evt. in de openbare ruimte zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische uitademingsmasker zijn te koop bij meerdere apotheken, supers en drogisterijen. Ook bij webshops is er veel aanbod. In de regel gaat het om wegwerpmaskers die maximaal 1 keer gebruikt kunnen worden. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje kan je blijven gebruiken mits je het steeds uitwast. Mondkapjes in Hilversum centrum, waar zijn ze te koop? In het overzicht hieronder ontdek je de grotere lokale retailers rondom de gemeente Hilversum (provincie Noord-Holland) waar mogelijk voorraad is. De maskers zijn al te koop vanaf €0,55 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatKapittelweg 1191216 HXHilversum
TrekpleisterHilvertsweg 801214 JJHilversum
DA DrogistGroest 091211 EDHilversum
EtosKapittelweg 1071216 HXHilversum
GammaVerlengde Zuiderloswal 301216 BXHilversum
Karwei2e Loswal 41216 BCHilversum
PraxisMaalderij 361185 ZCAmstelveen
XenosBinnenhof 39441181 ZHAmstelveen
HemaKerkstraat 291211 CKHilversum
ActionZeedijk 331211 CVHilversum
BlokkerKapittelweg 1112631216 HXHilversum
PrimeraKapittelweg 1091216 HXHilversum
WibraGroest 151211 CXHilversum
ZeemanKapittelweg 2811216 HZHilversum
Albert HeijnWestelijk Halfrond 701183 JGAmstelveen
JumboSluisplein 411191 GVOuderkerk aan de Amstel
AldiNoordse Bosje 231211 BDHilversum
LidlKapittelweg 3891216 HXHilversum

Online winkels mei 2022

Voel je je niet fit en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Hilversum? Op het internet is de keuze het grootst. Gemakkelijk online te bestellen en gratis laten thuisbezorgen. In het overzicht hieronder tref je de meest populaire online aanbieders met een goed aanbod, vaste lage prijzen en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de plaatsen Ouder-Amstel, Amstelveen, Waterland, Edam-Volendam en Landsmeer.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-hilversum-1216

Informatie over de verschillende type mondmaskers

De mondneusmaskers kan je verdelen in 2 groepen. Als eerste hebben we de medische mondmaskers. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. Ten tweede zijn er de niet-medische maskers. Deze worden gemaakt van katoenen stof of textiel. Deze categorie is geschikt voor het openbaar vervoer en wordt dus ook niet toegepast in een professionele werkomgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals bijv. een FFP2 masker of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. Zo’n FFP-masker beschermt tegen virussen zoals COVID-19. Deze categorie is uitsluitend bedoeld voor zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers draag je niet voor je eigen veiligheid. Bij het juiste gebruik ervan verminder je de kans dat jij onopgemerkt het coronavirus verder verspreidt. Het is een aanvulling op de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals voldoende afstand houden en niezen en hoesten in de elleboog. Iedereen in het OV moet zo’n masker dragen. Ze zijn volop verkrijgbaar in Hilversum. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch mondneusmaskers draag je niet voor je eigen veiligheid, het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is cruciaal. De rijksoverheid komt met een aantal aanwijzingen:

 1. Voordat je het mondkapje opzet moet je goed je handen wassen.
 2. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes. Let erop dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg dat het goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt.
 4. Was je handen met water en zeep voordat je het niet-medische mondkapje afzet.
 5. Bij het afzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Let erop dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je op 60 graden wassen en opnieuw gebruiken en een wegwerpmasker dien je direct bij het vuil te zetten.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Filmpje: zo maak je zelf een mondmasker

Update: donderdag 26 mei 2022. Geen mondkapje kopen Hilversum? Je mag ook zelf een mondkapje maken. De overheid adviseert om dit te maken van katoen. Je kunt o.a. gebruik maken van een zakdoek + stukje van een stofzuigerzak. Belangrijk is dat het niet te dik wordt want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Wees er zeker van dat het geheel goed aansluit op je gezicht, neus en mond. In het onderstaande filmpje bekijk je hoe je dit kunt doen. Waarschuwing: De mond bedekken achter sjaal of kraag een kapje gefabriceerd van sokken zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Wegwerp mondkapjes.

Veelgestelde vragen over het dragen van een mondmasker

Is het gebruik van mondkapjes verplicht in Hilversum?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. In de actuele situatie geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van Het RIVM: Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden zijn er geen verplichtingen tot het dragen van niet-medische maskers. Bekijk meer informatie op www.hilversum.nl.

Wat kost een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,45 per stuk. Deze kosten je circa €1,00 per wegwerpkapje. Bulkverpakkingen met bijv. 50 stuks zijn omgerekend goedkoper. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Hilversum koop je vanaf plusminus €9,50. Deze moet je na elk gebruik even in de wasmachine doen. Het is een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondkapje beschermt jezelf niet tegen het coronavirus. Het is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het toepassen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals voldoende afstand houden en niezen in de elleboog.

Waar moet een mondkapje in het OV aan voldoen?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medisch mondneusmaskers zonder filter van bijv. textiel of katoen geoorloofd. Deze categorie maskers sla je in bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Kies textiel dat geschikt is om rechtstreeks op de huid te dragen. Gebruikte lakens of een theedoek zijn geaccepteerd.

Krijg ik een boete als ik geen mondkapje draag in het Openbaar Vervoer?
Het mondkapje is verplicht tijdens het reizen met het openbaar vervoer. Dit is voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder het geval. Zit je in de trein zonder goedgekeurd masker? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: Centrum, Noordwest, Zuidwest, Zuid, Zuidoost, Oost, Noordoost, Hilversumse Meent, Landelijk gebied.

Plaats een reactie