hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Oldenzaal

Snel niet-medische mondkapjes kopen in Oldenzaal? Sinds kort mag je niet meer deelnemen aan het OV zonder een mondkapje. Ook in de openbare ruimte neemt het mondmasker-gebruik toe. Goed om te weten: De overheid is nog niet enthousiast over het gebruik van niet-professionele maskers in de openbare ruimte waar men gewoon 1,5 meter afstand kan houden.

Hier tref je handige informatie over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Hoe werkt het precies, wanneer is het verplicht, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Oldenzaal? Je treft hier een lijst met aanbieders uit jouw eigen omgeving. Mijd je liever de drukke winkels? Geen probleem. Wij tonen de beste online winkels waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in april 2024.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-professionele kapjes worden vaak gemaakt van katoenen stof of textiel. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.
 • Katoenen maskers zijn vaak wat duurder maar kan je wassen en opnieuw dragen.
 • Een niet-medisch mondneusmaskers is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
 • De niet-professionele maskers kan je voordelig kopen bij meerdere winkels in en rondom Oldenzaal. Denk aan de Albert Heijn en HEMA.
 • Op het internet zijn er veel aanbieders van hippe mondkapjes zoals Bol.com of HBB24.nl.
 • Vergeet niet: medische (FFP2) maskers zijn exclusief voor de zorg, draag deze dan ook niet zelf.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Oldenzaal?

Mondkapjes die je op hebt in het OV of evt. op andere plekken moet je zelf kopen. Deze niet-medische maskers zijn ruim verkrijgbaar bij de bekende apotheken, supers en drogisterijen. Ook online vind je ze in grote getale. In de regel gaat het om wegwerpmaskers voor eenmalig gebruik. De populaire hippe katoenen maskers kan je – nadat je ‘m hebt uitgewassen – vaker gebruiken. Mondkapjes in Oldenzaal centrum, waar zijn ze te koop? Hierbij check je de grotere plaatselijke retailers rondom de gemeente Oldenzaal (provincie Overijssel) waar mogelijk voorraad is. De maskers vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,45 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatIn den Vijfhoek 157571 DTOldenzaal
TrekpleisterWesseler-nering 347544 JCEnschede
DA DrogistIndustriestraat 647553 CRHengelo Ov
EtosDikkersplein 137553 CZHengelo
GammaWegtersweg 5-217556 BPHengelo
KarweiEnschedesestraat 1277552 CRHengelo
PraxisHet Plein 2007559 SRHengelo
XenosDe Driehoek 297571 ETOldenzaal
HemaDe Driehoek 257571 ETOldenzaal
ActionBurgemeester Storkstraat 27574 AZOldenzaal
BlokkerIn den Vijfhoek 1257571 DWOldenzaal
PrimeraDe Driehoek 367571 ETOldenzaal
WibraBisschopstraat 27571 CZOldenzaal
ZeemanIn Den Vijfhoek 357571 DTOldenzaal
Albert HeijnUitslagsweg 957556 LNHengelo
JumboNagelstraat 147571 AJOldenzaal
AldiOotmarsumsestraat 167573 GLOldenzaal
LidlMolenstraat 167571 CNOldenzaal

De beste webwinkels april 2024

Voel je je niet fit en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Oldenzaal? Op het internet vind je een enorm aanbod. Probleemloos online bestellen, gratis bij je thuis afgeleverd. Hieronder vind je meerdere shops met een ruim aanbod, scherp geprijsd en probleemloos bij je thuis afgeleverd. Ook in de omgeving Hengelo, Enschede, Haaksbergen, Hof van Twente en Rijssen-Holten.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-oldenzaal-7574

Welk type mondmasker heb ik nodig?

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. Als eerste zijn er de medische mondmaskers. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. Daarnaast hebben we de niet-medische maskers. Meestal (zelf) gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Dit type voldoet niet aan de strenge geldende richtlijnen en wordt dus ook niet toegepast in een professionele werkomgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals een FFP1, FFP2 of FFP3 masker of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan strenge kwaliteitsstandaarden. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen virussen zoals COVID-19. Dit soort is exclusief beschikbaar voor zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant beschermen niet jouzelf. Bij goed gebruik verklein je de kans dat jij onopgemerkt het coronavirus verder verspreidt. Het is een extra maatregel naast de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals genoeg afstand houden en handen wassen. Dit type is alleen verplicht als je reist met het OV. Ze zijn te krijgen bij veel verschillende winkels in Oldenzaal. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.

In 6-stappen veilig een niet-medisch masker gebruiken

Een niet-medisch gezichtsmasker beschermt niet jezelf tegen het virus, het vermindert de kans dat jij iemand ander ziek maakt. Het masker op de juiste manier dragen is enorm belangrijk. Het kabinet omschrijft dit als volgt:

 1. Voordat je het mondkapje opzet moet je goed je handen wassen.
 2. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes. Het is belangrijk dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Als je het masker af wilt zetten, was dan opnieuw eerst de handen. Voorkom ook nu weer dat je de binnenkant aanraakt.
 6. Was je herbruikbare materiaal op minimaal 60 graden, wegwerpmaskers dien je meteen weg te gooien.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Thuis een mondmasker maken

Update: maandag 22 april 2024. Geen mondkapje kopen Oldenzaal? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. De overheid adviseert om dit te maken van katoen. Je kunt o.a. gebruik maken van een zakdoek en dekbedovertrek. Ook moet het niet te dik worden want je moet natuurlijk wel kunnen ademen. Zorg ervoor dat het kapje zo goed mogelijk aansluit op je hele mond en onderkant van de neus. In het instructiefilmpje hieronder is een complete tutorial te bekijken. Niet vergeten: De kraag van een jas, een sjaal of een geknutseld kapje van sokken bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Wegwerphandschoenen.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het gebruik van een mondkapje verplicht in Oldenzaal?
Nee, dat hoeft niet. In de actuele situatie is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van Het Outbreak Management Team (OMT): Wanneer men 1,5 meter afstand kan houden tot elkaar hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.oldenzaal.nl.

Wat kosten niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn verkrijgbaar vanaf €0,40 p/stuk. De standaard prijzen zijn +/- €0,75 per masker. XL-verpakkingen met 25 tot 100 stuks zijn vaak in de aanbieding. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Oldenzaal kosten ongeveer €10,00. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Dit is een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker draag je niet voor je eigen veiligheid. Het is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het kopen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen het huidige hygiëne protocol zoals genoeg afstand houden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid.

Wat zijn de eisen voor het dragen van mondkapjes in het OV?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medisch mondmasker zonder filter gemaakt van textiel geoorloofd. Deze maskers sla je in bij lokale supermarkten en drogisterijen. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Kies een stof dat bedoeld is om op de huid te dragen. Artikelen als theedoeken of lakens zijn voldoende.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Het mondkapje is verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Dit geldt voor alle reizigers van 13 jaar en ouder. Zit je in de bus/trein/metro/tram zonder masker? Dan riskeer je een boete van €95,00 in de wijken: Binnenstad, Het Inslag-De Kleies, Glinde-Hooiland, De Meijbree, Haerbroek-Scholtenhoek, Zuid-Berghuizen, Hanzepoort, Eekte-Hazewinkel, Jufferbeek, Het Hulsbeek, De Thij, De Graven Es, De Essen, Bekspring.

Plaats een reactie