hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Hengelo

Goedkoop niet-medische mondkapjes kopen in Hengelo? Vanaf 1 juni 2020 moet iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje op in het OV. En ook in de publieke ruimte zie je steeds vaker mensen met een masker. Belangrijk: Het RIVM beveelt het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte niet aan als het mogelijk is anderhalve meter afstand te bewaren.

Op deze website lees je nuttige informatie over het mondmasker gebruik in Nederland. Hoe werkt het precies, hoe veilig is het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Hengelo? We bieden een lijstje met aanbieders die dichtbij zijn. Ben je ziek, en ga je niet naar buiten? Dat is niet erg. In onze vergelijker vind je de beste online shops waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in april 2024.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-medische maskers worden gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.
 • Katoenen maskers zijn vaak wat duurder maar kan je wassen en opnieuw dragen.
 • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker is bedoeld om andere mensen te beschermen in geval jij besmet bent, je bent dus zelf niet beschermd.
 • De niet-professionele maskers zijn breed verkrijgbaar bij uiteenlopende winkels rondom Hengelo. Bijvoorbeeld de COOP en Etos.
 • Ook online zijn er verschillende verkooppunten van hippe- en trendy mondkapjes zoals Fonq.nl + HBB24.nl.
 • Let op: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, deze dien je dus niet zelf te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Hengelo?

Mondkapjes die je op hebt in het OV of voor op straat moet je zelf kopen. Deze niet-medische gezichtsmasker zijn te koop bij de grotere supers, apotheken en drogisterijen. Ook bij de online winkels heb je genoeg keuze. Doorgaans betreft het wegwerpmaskers voor eenmalig gebruik. De wat meer hippe katoenen maskers kan je – nadat je ‘m hebt uitgewassen – vaker gebruiken. Mondkapjes in Hengelo centrum, waar zijn ze te koop? In het bijgaande overzicht vind je populaire lokale verkooppunten rondom de gemeente Hengelo (provincie Overijssel) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes koop je al vanaf €0,55 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatBoekeloseweg 27553 DNHengelo
TrekpleisterWesseler-nering 347544 JCEnschede
DA DrogistIndustriestraat 647553 CRHengelo Ov
EtosDikkersplein 137553 CZHengelo
GammaSlijpsteen 307513 JAEnschede
KarweiEnschedesestraat 1277552 CRHengelo
PraxisSpaansland 117543 BEEnschede
XenosThiemsbrug 257551 EZHengelo
HemaEnschedesestraat 97551 EEHengelo
ActionThiemsbrug 97551 EZHengelo
BlokkerThiemsbrug 557551 EZHengelo
PrimeraDikkersplein 77553 CZHengelo
WibraIndustriestraat 887553 CSHengelo
ZeemanEnschedesestraat 137551 EEHengelo
Albert HeijnH.J. van Heekplein 637511 HNEnschede
JumboWillem de Merodestraat 407552 WZHengelo
AldiNicolaas Maesstraat 517545 CDEnschede
LidlWaarbekenweg 197553 KHHengelo

Online maskers kopen april 2024

Ga je liever niet onnodig naar buiten en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Hengelo? Bij de webwinkels heb je de meeste keuze. Probleemloos online bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. In de tabel hieronder tref je enkele erkende webshops met een gevarieerd aanbod, aantrekkelijke bulkverpakkingen en door heel Nederland (gratis) bezorgd. Ook in de plaatsen Enschede, Haaksbergen, Hof van Twente, Rijssen-Holten en Hellendoorn.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-hengelo-7554

Informatie over de verschillende type mondmaskers

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. In de eerste plaats benoemen de de medische mondkapjes. Deze worden alleen in de zorg gebruikt. Verder zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Dit zijn eenvoudige kapjes van bijv. katoenen stof of textiel. Dit type voldoet niet aan de strenge geldende richtlijnen en wordt dus ook niet gebruikt in ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook wel FFP2 masker genoemd of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan strenge richtlijnen. Zo’n FFP-masker beschermt tegen het inademen van deeltjes in de lucht, zoals bijv. het COVID-19 virus. Dit soort is geschikt voor gebruik in de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers beschermen niet jouzelf. Als je ze op de juiste manier gebruikt verminder je de kans dat je anderen besmet met corona. Het is een extra maatregel naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en handen wassen met water en zeep. Verplicht voor alle reizigers in het OV van 13 jaar en ouder. Er zijn voldoende winkels in en rondom Hengelo. Zelf maken is ook een optie.

Hoe gebruik ik een niet-medisch mondmasker?

Een niet-medisch mondkapje beschermt niet jezelf tegen het virus, maar is er met name om anderen om je heen te beschermen. Het masker op de juiste manier dragen is ontzettend belangrijk. De rijksoverheid heeft dit als volgt beschreven:

 1. Was eerst goed je handen voordat je het kapje opdoet.
 2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Voorkom dat je de binnenkant aanraakt.
 3. Het is belangrijk dat het kapje goed aansluit op je gezicht.
 4. Als je het masker weer afdoet moet je eerst je handen wassen.
 5. Gebruik wederom de touwtjes of elastiekjes om het mondkapje af te zetten. Het is belangrijk dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Herbruikbare katoenen maskers dien je op 60 graden te wassen, wegwerpmaskers dien je meteen weg te gooien.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Filmpje: zo maak je zelf een mondmasker

Update: maandag 22 april 2024. Liever geen mondkapje kopen Hengelo? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. De overheid biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Je kunt o.a. gebruik maken van een oude kussensloop & oud dekbedovertrek. Belangrijk is dat het niet te dik wordt want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Het is belangrijk dat het kapje alle zones bedekt; je hele mond en onderkant van de neus. In de video hieronder vind je nog meer instructies. Waarschuwing: Een sjaal, een kraag van een jas of een kapje van een oude sok zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Desinfecterende handgel.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het gebruik van een mondkapje verplicht in Hengelo?
Nee, dit is geen verplichting. Op dit moment is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van De regering: Wanneer men 1,5 meter afstand kan houden tot elkaar is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.hengelo.nl.

Wat is de prijs van een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,55 p/stuk. De standaard prijzen zijn +/- €0,75 per wegwerpkapje. Grote verpakkingen met 50 of 75 stuks zijn vaak in de aanbieding. Herbruikbare hippe mondkapjes in Hengelo koop je vanaf plusminus €9,50. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Het is een milieubewuste en voordelige oplossing.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondkapje is geen bescherming voor je jezelf. Wel verlaagt het de kans dat jij zelf anderen besmet. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het dragen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals geen fysiek contact / handen schudden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medisch mondmasker zonder filter gemaakt van textiel genoeg. Deze categorie maskers vind je in de schappen bij lokale supermarkten en drogisterijen. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Kies textiel dat bedoeld is om op de huid te dragen. Gebruikte kussenslopen of dekbedovertrek zijn geoorloofd.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Zo’n mondkapje is verplicht tijdens het reizen met het openbaar vervoer. Dit geldt voor alle reizigers van 13 jaar en ouder. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Binnenstad, Hengelose Es, Noord, Hasseler Es, Groot Driene, Berflo Es, Wilderinkshoek, Woolde, Slangenbeek, Buitengebied.

Plaats een reactie