hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Losser

Eenvoudig niet-medische mondkapjes kopen in Losser? Op dit moment moet iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje op in het OV. Maar ook gewoon buiten zie je de kapjes steeds meer. Belangrijk: Het kabinet is nog niet enthousiast over het gebruik van niet-professionele maskers in de openbare ruimte als het mogelijk is anderhalve meter afstand te bewaren.

Op vergelijkmondkapjes.nl tref je nuttige info info over het mondmasker gebruik in Nederland. Wat is het aanbod, wanneer is het verplicht, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Losser? Je vind een handig overzicht met verkooppunten uit jouw eigen omgeving. Lukt het niet om naar de winkel te gaan? Dat is niet erg. Je vind hier een overzicht met de beste online winkels waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in mei 2024.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-medische maskers worden gemaakt van katoenen stof of textiel. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.
 • Maskers van katoen kan je op 60 graden wassen en blijven gebruiken.
 • Een niet-medisch mondmasker is bedoeld om andere mensen te beschermen in geval jij besmet bent, en dus niet jezelf.
 • De niet-professionele maskers kan je voordelig kopen bij meerdere winkels in en rondom Losser, zoals de Jumbo + HEMA.
 • Op het internet zijn er veel aanbieders van trendy- en hippe mondkapjes zoals Conrad.nl + Gezondheidswebwinkel.nl.
 • Let op: medische mondkapjes (bijv. FFP) zijn voorbehouden aan de zorg, deze dien je dus niet zelf te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Losser?

Mondkapjes die je op hebt in het OV of voor op straat zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische uitademingsmasker vind je bij meerdere supers, apotheken en drogisterijen. Ook online heb je genoeg keuze. Vaak verkoopt men wegwerpmaskers die je na gebruik moet weggooien. De wat meer hippe katoenen maskers kan je blijven gebruiken mits je het steeds uitwast. Mondkapjes in Losser centrum, waar zijn ze te koop? In het overzicht hieronder ontdek je verschillende lokale winkels rondom de gemeente Losser (provincie Gelderland) waar je wellicht wat vindt. De kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,35 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
Kruidvatde Brink 487581 JBLosser
TrekpleisterWesseler-nering 347544 JCEnschede
DA DrogistIndustriestraat 647553 CRHengelo Ov
EtosLangenkamp 37581 JELosser
GammaNijverheidsstraat 27575 BJOldenzaal
KarweiEnschedesestraat 1277552 CRHengelo
PraxisHet Plein 2007559 SRHengelo
XenosDe Driehoek 297571 ETOldenzaal
HemaKerkstraat 117581 ABLosser
ActionBurgemeester Storkstraat 27574 AZOldenzaal
BlokkerKosterstraat 57581 GALosser
PrimeraBernard Leurinkstraat 57581 ARLosser
WibraBisschopstraat 27571 CZOldenzaal
ZeemanDe Brink 637581 JDLosser
Albert HeijnLangenkamp 87581 JELosser
Jumbode Brink 467581 JBLosser
AldiOotmarsumsestraat 167573 GLOldenzaal
LidlMolenstraat 167571 CNOldenzaal

Online verkooppunten mei 2024

Ben je ziek en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Losser? Bij de online retailers vind je een enorm aanbod. Probleemloos online bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. Hieronder ontdek je meerdere shops met een uitstekend aanbod, scherpe prijzen en veilige betaalopties. Ook in de regio’s Oldenzaal, Hengelo, Enschede, Haaksbergen en Hof van Twente.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-losser-7581

Wat voor mondkapje heb ik nodig?

De mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 groepen. Allereerst benoemen de de medische mondkapjes. Dit zijn professionele producten die echt voor de zorg zijn. Ten tweede zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Dit zijn eenvoudige kapjes van bijv. katoen, stof, textiel of papier. Dit type voldoet niet aan de wettelijke kwaliteitseisen binnen de Europese Unie en wordt dus ook niet gebruikt in de zorg of ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook wel FFP2 masker genoemd of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. FFP maskers beschermen de drager tegen stofdeeltjes en virussen in de lucht zoals het COVID-19 virus. Dit type is alleen bedoeld voor zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers draag je niet voor je eigen bescherming. Als je ze op de juiste manier gebruikt verlaag je de kans dat jij onopgemerkt het coronavirus verder verspreidt. Het is een aanvulling op de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals geen fysiek contact / handen schudden en papieren zakdoekjes gebruiken. Het is wettelijk verplicht voor iedereen die met het OV reist. Ze zijn te krijgen bij veel verschillende winkels in Losser. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.

Instructies voor het gebruiken van een niet-medisch masker

Een niet-medisch mondkapje draag je niet voor je eigen veiligheid, het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Het masker op de juiste manier dragen is dan ook van groot belang. Het kabinet heeft dit als volgt beschreven:

 1. Was je handen met water en zeep voordat je het mondkapje opzet.
 2. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes. Het is belangrijk dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Wees er zeker van dat het kapje aansluit op het gezicht.
 4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
 5. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje af te doen. Voorkom ook nu dat je (per ongeluk) de binnenkant aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je na uitwassen opnieuw gebruiken, een wegwerpmasker gooi je direct bij het restafval.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Filmpje: zo maak je zelf een mondmasker

Update: zondag 19 mei 2024. Geen mondkapje kopen Losser? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. De overheid geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Je kunt o.a. gebruik maken van een katoenen zakdoek + stofzuigerzak. Ook moet het niet te dik worden want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Let erop dat er een goede aansluiting is op je hele mond en onderkant van de neus. In de video hieronder vind je nog meer instructies. Belangrijk: Een sjaal, een kraag van een jas of een geknutseld kapje van sokken gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Gelaatsmasker.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het gebruik van mondmasker

Is een mondkapje verplicht in Losser?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. In de actuele situatie is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van De overheid: Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.gemeentelosser.nl.

Wat kost een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn al te koop vanaf €0,55 per stuk. De gemiddelde prijs ligt op €1,05 per wegwerpmasker. Voordeelverpakkingen met 50 tot 100 stuks zijn financieel interessanter. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Losser zijn wat kostbaarder, +/- €9,00. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Het betreft een milieubewuste en voordelige oplossing.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondneusmaskers is geen manier om jezelf te beschermen. Je draagt het om de kans te verkleinen dat je anderen besmet. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het dragen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de hygiënemaatregelen die al gelden zoals anderhalve meter afstand houden en handen wassen.

Wat zijn de regels voor het gebruik van mondkapjes in het OV?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondkapje zonder filter gemaakt van textiel geoorloofd. Deze maskers koop je bij lokale supermarkten en drogisterijen. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Neem een textielsoort dat geschikt is om in aanraking te komen met de huid. Producten als theedoeken of lakens zijn geaccepteerd.

Welke straf staat er op het niet dragen van een kapje in het OV?
Je mondkapje is verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Dit is het geval voor medewerkers en reizigers van 13 jaar en ouder. Zit je in de trein zonder goedgekeurd masker? Dan kan je uit het OV worden gezet en een boete van €95,00 ontvangen in de wijken: Losser, Glane, Overdinkel, De Lutte, Beuningen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie