hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Simpelveld

Eenvoudig niet-medische mondkapjes kopen in Simpelveld? Op dit moment is het verplicht een mondkapje te dragen in het OV. Maar ook verder om ons heen neemt het mondmasker-gebruik toe. Echter: Het OMT adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Via onze mondkapjes-vergelijker verzamel je waardevolle informatie over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Welk type maskers zijn er, wanneer moet ik ze dragen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Simpelveld? Je treft hier een lijst met aanbieders uit jouw eigen omgeving. Lukt het niet om naar de winkel te gaan? Er is een oplossing. Verderop tref je een lijst met de beste online aanbieders waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in juli 2024.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-medische maskers zijn gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.
 • Maskers van katoen kan je op 60 graden wassen en blijven gebruiken.
 • Een niet-medisch mondneusmaskers is bedoeld om anderen te beschermen, het beschermt niet jezelf.
 • De niet-professionele maskers kan je voordelig kopen bij meerdere winkels in en rondom Simpelveld, zoals de Albert Heijn of HEMA.
 • Ook online zijn er verschillende verkooppunten van hippe mondkapjes zoals Wehkamp.nl & Plein.nl.
 • Let op: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, deze zijn niet bedoeld voor privégebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Simpelveld?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro of evt. op andere plekken krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische kapjes vind je bij de bekende drogisterijen, supermarkten en apotheken. Ook via internet heb je genoeg keuze. Normaal gaat het om wegwerpmaskers voor eenmalig gebruik. De populaire hippe katoenen maskers kan je – nadat je ‘m hebt uitgewassen – vaker gebruiken. Mondkapjes in Simpelveld centrum, waar zijn ze te koop? In het overzicht hieronder vind je een aantal lokale retailers rondom de gemeente Simpelveld (provincie Limburg) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes zijn er al vanaf €0,40 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatKloosterplein 36369 AWSimpelveld
TrekpleisterTongerseweg 576213 GAMaastricht
DA DrogistStationstraat 2726361 BHNuth
EtosDorpstraat 176227 BKMaastricht
GammaCharles Eijckstraat 156231 GXMeerssen
KarweiDe Valkenberg 166301 PMValkenburg
PraxisHeerderweg 1486224 LJMaastricht
XenosWethouder Sangersstraat Busnr. 1256191 NABeek
HemaDr Erensstraat 116301 DXValkenburg
ActionMarkt 106361 CBNuth
BlokkerIrmengard Passage 56301 ECValkenburg
PrimeraLooierstraat 356271 BAGulpen
WibraBrusselsepoort 646216 CGMaastricht
ZeemanLouis van der Maesenstraat 46301 EAValkenburg
Albert HeijnEuropaplein 16336 BEHulsberg
JumboMarkt 216361 CBNuth
AldiMarktstraat 16369 AGSimpelveld
LidlSneeuwberglaan 206291 HCVaals

Online kapjes bestellen juli 2024

Heb je klachten en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Simpelveld? Online zijn er uitgebreide opties. Zonder gedoe online bestellen, alles de volgende dag al in huis. Hierbij vind je de meest populaire online aanbieders met veel keuze, goedkope prijzen en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de plaatsen Voerendaal, Beekdaelen, Valkenburg aan de Geul, Vaals en Gulpen-Wittem.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-simpelveld-6369

Welk type mondmasker heb ik nodig?

De mondneusmaskers kan je verdelen in 2 groepen. In de eerste plaats zijn er de medische mondmaskers. Deze professionele maskers zijn bedoeld voor de zorg. Daarnaast zijn er de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige kapjes van bijv. stof (katoen), textiel of papier. Dit type hoeft niet te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en is ongeschikt voor ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals bijv. een FFP2 masker of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. Deze FFP maskers beschermen tegen virussen zoals COVID-19. Dit soort is alleen bedoeld voor de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers beschermen niet jouzelf. Bij goed gebruik reduceer je de kans op het besmetten van anderen met corona. Het is een extra maatregel naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals 1,5 meter afstand houden en regelmatig je handen wassen. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Er zijn veel verkooppunten in Simpelveld. Zelf maken is ook een optie.

Zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch uitademingsmasker betekent niet dat jij beschermt bent, maar wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet. Het masker op de juiste manier dragen is cruciaal. De overheid heeft dit als volgt beschreven:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Let erop dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is cruciaal dat het masker gezicht/neus/mond goed bedekt.
 4. Zorg voor goede hygiëne (handen wassen) bij het verwijderen van het kapje.
 5. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes als je het afdoet. Zorg dat je wederom de binnenkant niet aanraakt.
 6. Was het mondkapje op 60 graden na elk gebruik en gooi een wegwerpmasker direct weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zo maak je jouw eigen mondmasker

Update: maandag 15 juli 2024. Geen mondkapje kopen Simpelveld? Je mag ook zelf een mondkapje maken. De regering biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Je kunt denken aan een kussensloop & stukje van een stofzuigerzak. Vermijd hele dikke stoffen want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Het is noodzakelijk dat er een goede aansluiting is op je neus en mond (volledig afgesloten). In de video hieronder bekijk je een handige handleiding. Belangrijk: Het dragen van een sjaal of een kapje gefabriceerd van sokken zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Wasbare mondkapjes.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Zijn mondkapjes verplicht in Simpelveld?
Nee, dit is niet verplicht. In de huidige situatie is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van De regering: Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.simpelveld.nl.

Welke tarieven worden gerekend voor een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,50 per stuk. De standaard prijzen zijn +/- €0,80 p/masker. XL-verpakkingen met 50 tot 100 stuks zijn relatief het voordeligst. Herbruikbare hippe mondkapjes in Simpelveld kosten ongeveer €7,00. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Wij vinden dit een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker beschermt jezelf niet tegen het coronavirus. Je draagt het om de kans te verkleinen dat je anderen besmet. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het toepassen van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast het huidige hygiëne protocol zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en papieren zakdoekjes gebruiken.

Waar moet een mondkapje in het OV aan voldoen?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medisch mondneusmaskers zonder filter gemaakt van textiel acceptabel. Deze maskers koop je bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Kies een stof dat geschikt is om in contact te komen met de huid. Oude lakens of een theedoek zijn genoeg.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Een mondkapje is verplicht zodra jij deel gaat nemen aan het openbaar vervoer. Dit geldt voor medewerkers en alle reizigers van 13 jaar en ouder. Reis je zonder een niet-medisch masker? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: Simpelveld, Bocholtz.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie