hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Landgraaf

Eenvoudig niet-medische mondkapjes kopen in Landgraaf? Vanaf deze zomer moet iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje op in het OV. Maar ook verder om ons heen zien we ze steeds meer opduiken. Let op: Het RIVM is nog geen voorstander van het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op deze website lees je uitgebreide info over het mondmasker gebruik in Nederland. Waar kan ik uit kiezen, wanneer moet ik ze dragen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Landgraaf? Je vind hier adresgegevens van retailers die dichtbij zijn. Ga je liever niet onnodig naar buiten? Geen probleem. In onze vergelijker vind je de beste webwinkels waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in februari 2024.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-medische maskers zijn gemaakt van katoenen stof of textiel. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.
 • Katoenen maskers zijn vaak wat duurder maar kan je wassen en opnieuw dragen.
 • Een niet-medisch mondneusmaskers is er om je omgeving te beschermen, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
 • De niet-professionele maskers kan je voordelig kopen bij meerdere winkels in en rondom Landgraaf, zoals de Dekamarkt + Trekpleister.
 • Ook op het internet vind je veel online shops met trendy mondkapjes zoals 123inkt.nl en HBB24.nl.
 • Belangrijk: speciale medische mondkapjes (FFP2) zijn echt alleen voor de zorg, deze zijn niet bedoeld voor privégebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Landgraaf?

Kapjes die je in het OV moet dragen of evt. op andere plekken moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische gezichtsmasker zijn voorradig bij veel drogisterijen, apotheken en supermarkten. Ook bij webshops is er veel aanbod. In de regel verkoopt men wegwerpmaskers die je na gebruik moet weggooien. De populaire hippe katoenen maskers kan je – nadat je ‘m hebt uitgewassen – vaker gebruiken. Mondkapjes in Landgraaf centrum, waar zijn ze te koop? In de onderstaande tabel tref je een aantal lokale winkels rondom de gemeente Landgraaf (provincie Limburg) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,55 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatHoofdstraat 1406372 ENLandgraaf
TrekpleisterTongerseweg 576213 GAMaastricht
DA DrogistStationstraat 2726361 BHNuth
EtosDorpstraat 176227 BKMaastricht
GammaCharles Eijckstraat 156231 GXMeerssen
KarweiDe Valkenberg 166301 PMValkenburg
PraxisHeerderweg 1486224 LJMaastricht
XenosWethouder Sangersstraat Busnr. 1256191 NABeek
HemaBartokring 206371 LBLandgraaf
ActionHoofdstraat 1106372 EKLandgraaf
BlokkerIrmengard Passage 56301 ECValkenburg
PrimeraLooierstraat 356271 BAGulpen
WibraHoofdstraat 1226372 ENLandgraaf
ZeemanPaganinipassage 846371 LJLandgraaf
Albert HeijnPrinssenstraat 526372 EXLandgraaf
JumboHoofdstraat 1466372 ENLandgraaf
AldiHoofdstraat 1446372 ENLandgraaf
LidlMarkt 126372 ATLandgraaf

Online maskers kopen februari 2024

Voel je je niet fit en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Landgraaf? Bij de online winkels heb je de meeste keuze. Vanuit je luie stoel online bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. In het onderstaande overzicht vind je uiteenlopende webshops met een uitstekend assortiment, vaste lage prijzen en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de buurt van Simpelveld, Voerendaal, Beekdaelen, Valkenburg aan de Geul en Vaals.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-landgraaf-6372

De verschillende soorten mondmaskers

In de basis zijn er 2 type mondneusmaskers. Ten eerste hebben we de medische mondmaskers. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. Verder hebben we de niet-medische maskers. Deze worden gefabriceerd met katoen, stof, textiel of papier. Deze categorie wordt bijv. gebruikt in het OV en is ongeschikt voor een professionele werkomgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook wel FFP2 masker genoemd of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan strenge richtlijnen. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen het binnenkrijgen van schadelijke virussen zoals COVID-19. Deze categorie is exclusief beschikbaar voor de zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet ter bescherming van jezelf. Bij goed gebruik reduceer je de kans dat jij het coronavirus zelf verder verspreidt. Het betreft een extra regeling naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en handen wassen met water en zeep. Dit type is alleen verplicht als je reist met het OV. Ze zijn volop verkrijgbaar in Landgraaf. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.

Hoe gebruik ik een niet-medisch mondmasker?

Een niet-medisch mondneusmaskers is geen manier om jezelf te beschermen, maar is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Het veilig gebruik van zo’n masker is enorm belangrijk. Het kabinet hanteert een aantal richtlijnen:

 1. Was eerst goed je handen voordat je het kapje opdoet.
 2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Het is belangrijk dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg ervoor dat neus en mond niet meer zichtbaar zijn.
 4. Was je handen met water en zeep voordat je het niet-medische mondkapje afzet.
 5. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje af te zetten. Voorkom ook nu dat je (per ongeluk) de binnenkant aanraakt.
 6. Herbruikbare maskers moet jij op 60 graden wassen voor hergebruik, terwijl een wegwerpmasker na 1 keer dragen onbruikbaar is geworden.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Simpel en snel zelf een mondmasker maken

Update: donderdag 22 februari 2024. Liever geen mondkapje kopen Landgraaf? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. De overheid geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Bijvoorbeeld van een oude kussensloop + oud dekbedovertrek. Neem niet een te dikke stof zodat je nog wel adem kunt halen. Zorg ervoor dat het kapje zo goed mogelijk aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt. In het filmpje hieronder bekijk je een handige handleiding. Let op: Het dragen van een sjaal of een kapje van een oude sok zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Wegwerp mondkapjes.

Veelgestelde vragen over het dragen van een mondmasker

Is het dragen van een mondkapje verplicht in Landgraaf?
Nee, dit is geen verplichting. In de huidige situatie is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van Het kabinet: Wanneer men 1,5 meter afstand kan houden tot elkaar hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.landgraaf.nl.

Wat kosten niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn verkrijgbaar vanaf €0,45 p/stuk. Deze kosten je circa €1,15 per wegwerpmasker. Voordeelverpakkingen met 50 tot 100 stuks zijn relatief het voordeligst. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Landgraaf koop je vanaf plusminus €9,00. Deze moet je wel dagelijks uitwassen. Wij vinden dit een milieubewuste en voordelige oplossing.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondkapje betekent niet dat jij beschermt bent. Het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het bestellen van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast het huidige hygiëne protocol zoals 1,5 meter afstand houden en handen wassen met water en zeep.

Wat zijn de eisen voor het dragen van mondkapjes in het OV?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medisch mondkapje zonder filter van bijv. katoen goedgekeurd. Deze categorie maskers schaf je aan bij een supermarkt of drogist. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Neem een textielsoort dat bedoeld is om op de huid te dragen. Producten als kussenslopen of dekbedovertrek zijn geoorloofd.

Krijg ik een boete als ik geen mondkapje draag in het Openbaar Vervoer?
Zo’n mondkapje is verplicht op het moment dat je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit is voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder het geval. Reis je zonder een niet-medisch masker? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: Schaesberg, Nieuwenhagen, Ubach over Worms.

Plaats een reactie