hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Dantumadiel

Vandaag nog niet-medische mondkapjes kopen in Dantumadiel? Vanaf 1 juni 2020 mag je alleen nog reizen met het OV met een mondkapje. Ook op andere plekken zien we ze steeds meer opduiken. Belangrijk: Het OMT adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op deze pagina lees je handige informatie over het mondmasker gebruik in Nederland. Hoe werkt het precies, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Dantumadiel? Je vind een handig overzicht met verkooppunten uit jouw eigen omgeving. Lukt het niet om naar de winkel te gaan? Dat is niet erg. Verderop tref je een lijst met de beste webshops waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in april 2024.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-professionele maskers worden doorgaans gemaakt van textiel, stof of papier. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.
 • Veel katoenen maskers kunnen in de wasmachine en kan je vaker dragen.
 • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker is bedoeld om het risico op het besmetten van andere mensen te verkleinen, je bent dus zelf niet beschermd.
 • De niet-professionele maskers koop je bij verschillende winkels in en rondom Dantumadiel. Bijvoorbeeld de COOP & HEMA.
 • Ook op het internet vind je veel online shops met trendy mondkapjes zoals Wehkamp.nl of Degezondheidslijn.nl.
 • Belangrijk: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, deze zijn niet bedoeld voor privégebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Dantumadiel?

Maskers die je draagt in het openbaar vervoer of evt. op andere plekken moet je zelf kopen. Deze niet-medische kapjes vind je bij meerdere drogisterijen, apotheken en supermarkten. Ook online kan je kiezen uit een ruim aanbod. Normaal gaat het om wegwerpmaskers die je een keer kunt gebruiken. De populaire hippe katoenen maskers mag je uitwassen en hergebruiken. Mondkapjes in Dantumadiel centrum, waar zijn ze te koop? In de tabel hieronder ontdek je meerdere lokale winkels rondom de gemeente Dantumadiel (provincie Friesland) waar mogelijk voorraad is. De maskers koop je (in bulk) al vanaf €0,60 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatMarkt 909251 JSBurgum
TrekpleisterSchoolstraat 79251 EABurgum
DA DrogistWaagstraat 79101 LCDokkum
EtosNoorderbuurt 179203 AKDrachten
GammaDe Hemmen 129206 AGDrachten
KarweiElingsloane 69251 MNBurgum
PraxisMartin Luther Kingsingel 269203 JCDrachten
XenosZuidkade 139203 CKDrachten
HemaTsjibbe Geartsstrjitte 129251 BRBurgum
ActionMarkt 389251 JSBurgum
BlokkerSchoolstraat 649251 EDBurgum
PrimeraLjurkstrjitte 729271 CSDe Westereen
WibraDe Marke 479203 DVDrachten
ZeemanSchoolstraat 319251 EABurgum
Albert HeijnFuormanderij 59254 GSHurdegaryp
JumboMarkt 389251 JSBurgum
AldiLjurkstrjitte 439271 CRDe Westereen
LidlBaansein 29231 LDSurhuisterveen

Online kapjes bestellen april 2024

Heb je klachten en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Dantumadiel? Bij de online retailers heb je de meeste keuze. Vanuit je luie stoel online bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. In het overzicht hieronder vind je uiteenlopende webshops met een ruim aanbod, scherp geprijsd en veilige betaalopties. Ook in de omgeving Opsterland, Smallingerland, Schiermonnikoog, Ameland en Noardeast-Fryslân.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-dantumadiel-9271

Informatie over de verschillende type mondmaskers

Mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 categorieën. Als eerste benoemen de de medische mondkapjes. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. Ten tweede hebben we de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige maskers van bijvoorbeeld stof, ander textiel of papier. Dit type voldoet niet aan de wettelijke kwaliteitseisen binnen de Europese Unie en wordt dus ook niet gebruikt in de gezondheidszorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals een FFP1, FFP2 of FFP3 masker of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan strenge richtlijnen. Deze FFP maskers beschermen tegen het inademen van deeltjes in de lucht, zoals bijv. het COVID-19 virus. Dit type kan worden toegepast in zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes beschermen niet jouzelf. Mits je ze juist gebruikt verlaag je de kans op het besmetten van anderen met corona. Het geldt als een extra naast de geldende hygiëneregels zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en handen wassen. Iedereen in het OV moet zo’n masker dragen. Ze zijn te krijgen bij veel verschillende winkels in Dantumadiel. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch gezichtsmasker beschermt niet jezelf tegen het virus, maar wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet. Het masker op de juiste manier dragen is dan ook essentieel. Het RIVM omschrijft dit als volgt:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is belangrijk dat het kapje goed aansluit op je gezicht.
 4. Als je het masker weer afdoet moet je eerst je handen wassen.
 5. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het afzetten. Voorkom ook nu weer dat je de binnenkant aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je na uitwassen opnieuw gebruiken, een wegwerpmasker kan in de grijze container.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Filmpje: zo maak je zelf een mondmasker

Update: maandag 22 april 2024. Geen mondkapje kopen Dantumadiel? Je mag ook zelf een mondkapje maken. Het RIVM heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Je kunt denken aan een katoenen zakdoek of oud dekbedovertrek. Neem niet een te dikke stof zodat je nog wel adem kunt halen. Het is noodzakelijk dat er een goede aansluiting is op je hele mond en onderkant van de neus. In de video hieronder wordt verdere uitleg gegeven. Belangrijk: Het dragen van een sjaal of een kapje gefabriceerd van sokken bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Mondkapjes voor vrouwen.

Veelgestelde vragen (FAQ) rondom het gebruik van mondmaskers

Is het toepassen van een mondkapje verplicht in Dantumadiel?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. In de huidige situatie is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van Het Outbreak Management Team (OMT): Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.dantumadeel.nl.

Wat zijn de tarieven van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,45 per stuk. Deze kosten je circa €1,25 per masker. XL-verpakkingen met 50 of 75 stuks zijn financieel interessanter. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Dantumadiel zijn wat duurder, c.a. €8,00. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Wij zien dit als een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondkapje is geen bescherming voor je jezelf. Het is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het toepassen van een niet-medisch mondkapje is een extra regeling naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals geen fysiek contact / handen schudden en regelmatig je handen wassen.

Welke voorwaarden worden er gesteld aan mondkapjes voor het OV?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondneusmaskers zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld textiel geaccepteerd. Deze maskers sla je in bij een supermarkt of drogist. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Neem een textielsoort dat geschikt is om in contact te komen met de huid. Oude kussenslopen of dekbedovertrek zijn voldoende.

Krijg ik een boete als ik geen mondkapje draag in het Openbaar Vervoer?
Je mondkapje is verplicht als je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten zich hieraan houden. Zit je in de bus/trein/metro/tram zonder masker? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Centrum, Oost, Zuid, West.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie