hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Schiermonnikoog

Eenvoudig niet-medische mondkapjes kopen in Schiermonnikoog? Vanaf 1 juni 2020 zijn mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer. En ook op straat neemt het mondmasker-gebruik toe. Belangrijk: De overheid beveelt het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte niet aan indien de anderhalve meter regel gewoon toegepast kan worden.

Op vergelijkmondkapjes.nl lees je handige informatie over de verschillende soorten mondmaskers. Waar kan ik uit kiezen, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Schiermonnikoog? Je treft hier een lijst met aanbieders in de buurt. Blijf je liever thuis? Geen probleem. Wij hebben voor jou uitgezocht de beste online shops waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in april 2024.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-medische maskers zijn gemaakt van katoenen stof of textiel. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of kussensloop.
 • Katoenen maskers kan je wassen en opnieuw gebruiken.
 • Een niet-medisch mondneusmaskers is bedoeld om anderen te beschermen, het is dus niet zo dat je het virus niet kunt oplopen.
 • De niet-professionele producten koop je bij verschillende winkels in en rondom Schiermonnikoog. Denk aan de Dekamarkt of Kruidvat.
 • Ook op het internet vind je veel online shops met hippe mondkapjes zoals 123inkt.nl & Dailystyle.nl.
 • Belangrijk: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, deze dien je dus niet zelf te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Schiermonnikoog?

Maskers die je draagt in het openbaar vervoer of evt. op andere plekken moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische mondneusmaskers zijn ruim verkrijgbaar bij veel drogisterijen, supermarkten en apotheken. Ook bij webwinkels is het aanbod groot. Normaal verkoopt men wegwerpmaskers die die direct hoort weg te gooien. Sommige hippe katoenen maskers kan je uitwassen en nogmaals gebruiken. Mondkapjes in Schiermonnikoog centrum, waar zijn ze te koop? In de tabel hieronder ontdek je meerdere lokale winkels rondom de gemeente Schiermonnikoog (provincie Friesland) waar mogelijk voorraad is. De maskers zijn al te koop vanaf €0,60 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatConradi-Veenlandstrjitte 889104 BNDamwald
TrekpleisterCambuurplein 28921 RDLeeuwarden
DA DrogistWaagstraat 79101 LCDokkum
EtosWaagstraat 79101 LCDokkum
GammaZuiderschans 29101 PZDokkum
KarweiZuiderschans 59101 PZDokkum
PraxisAvondsterweg 2a8938 AKLeeuwarden
XenosKleine Breedstraat 129101 LBDokkum
HemaHoogstraat 189101 LJDokkum
ActionAltenastreek 689101 BADokkum
BlokkerLjipstrjitte 29051 ASStiens
PrimeraHoofdweg 59164 KLBuren
WibraBoterstraat 119101 KGDokkum
ZeemanLjipstrjitte 29051 ASStiens
Albert HeijnConradi-Veenlandstrjitte 49104 BNDamwald
JumboRondweg-West 929101 BEDokkum
AldiHogedijken 49101 WVDokkum
LidlConradi-Veenlandstrjitte 309104 BNDamwald

Online maskers kopen april 2024

Vermijd je liever contact en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Schiermonnikoog? Via internet heb je de meeste keuze. Zonder gedoe online bestellen, alles de volgende dag al in huis. In de tabel hieronder tref je een aantal populaire webwinkels met een uitstekend assortiment, lage prijzen en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de regio’s Ameland, Noardeast-Fryslân, Tytsjerksteradiel, Leeuwarden en Vlieland.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-schiermonnikoog-9166

Welke soorten mondkapjes zijn er?

De mondneusmaskers kan je verdelen in 2 groepen. Als eerste hebben we de medische mondmaskers. Dit zijn professionele producten die echt voor de zorg zijn. Ten tweede zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Deze worden gefabriceerd met katoen, stof, textiel of papier. Dit type is geschikt voor het openbaar vervoer en wordt dus ook niet toegepast in de zorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook wel FFP2 masker genoemd of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan strenge kwaliteitsstandaarden. Deze FFP maskers beschermen tegen het inademen van onzichtbare micro-organismen zoals COVID-19. Dit soort kan worden gebruikt in de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet voor je eigen bescherming. Als je ze op de goede manier draagt beperk je de kans dat jij onopgemerkt het coronavirus verder verspreidt. Het is een aanvulling op de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals 1,5 meter afstand houden en handen wassen. Verplicht voor alle reizigers in het OV van 13 jaar en ouder. Ze zijn volop verkrijgbaar in Schiermonnikoog. Online vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.

Stappenplan: zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondkapje is geen manier om jezelf te beschermen, maar is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is dan ook van groot belang. De overheid heeft dit als volgt beschreven:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Zorg dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Wees er zeker van dat het kapje aansluit op het gezicht.
 4. Zorg voor goede hygiëne (handen wassen) bij het verwijderen van het kapje.
 5. Als je het masker af wilt zetten, was dan opnieuw eerst de handen. Ook hier is het cruciaal dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Herbruikbare katoenen maskers dien je op 60 graden te wassen, terwijl een wegwerpmasker na 1 keer dragen onbruikbaar is geworden.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zo maak je jouw eigen mondmasker

Update: maandag 22 april 2024. Geen mondkapje kopen Schiermonnikoog? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. Het kabinet heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Je kunt o.a. gebruik maken van een oude kussensloop en stofzuigerzak. Ook moet het niet te dik worden want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Zorg dat er een goede aansluiting is op je neus en mond (volledig afgesloten). In het onderstaande filmpje bekijk je een handige handleiding. Niet vergeten: Het dragen van een sjaal of een kapje gemaakt van een sok gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Mondkapjes voor volwassenen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het gebruik van mondmasker

Is het gebruik van mondkapjes verplicht in Schiermonnikoog?
Nee, dit is niet verplicht. In de huidige situatie geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van Het RIVM: Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.schiermonnikoog.nl.

Wat is de prijs van een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,45 per stuk. De standaard prijzen zijn +/- €0,80 per wegwerpmasker. XL-verpakkingen met 100 stuks zijn relatief het voordeligst. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Schiermonnikoog zijn wat kostbaarder, +/- €7,00. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Het gaat om een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker beschermt jezelf niet tegen het coronavirus. Wel verlaagt het de kans dat jij zelf anderen besmet. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het opzetten van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals genoeg afstand houden en handen wassen met water en zeep.

Welke voorwaarden worden er gesteld aan mondkapjes voor het OV?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medisch mondneusmaskers zonder filter gemaakt van katoen goedgekeurd. Dit type maskers bestel je bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Neem een textielsoort dat geschikt is om direct op de huid te dragen. Items als zakdoeken of t-shirts zijn goed.

Krijg ik een boete als ik geen mondkapje draag in het Openbaar Vervoer?
Een mondkapje is verplicht zodra jij deel gaat nemen aan het openbaar vervoer. Dit geldt voor alle reizigers van 13 jaar en ouder. Zit je in de trein zonder goedgekeurd masker? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: Centrum.

Plaats een reactie