hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Abcoude

Voordelig en snel niet-medische mondkapjes kopen in Abcoude? Vanaf 1 juni 2020 zijn mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer. Ook in de openbare ruimte zien we ze steeds meer opduiken. Goed om te weten: De regering ontmoedigt op dit moment het gebruik van niet-professionele mondmaskers in de openbare ruimte waar men gewoon 1,5 meter afstand kan houden.

Op deze pagina lees je praktische info over het mondmasker gebruik in Nederland. Welk type maskers zijn er, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Abcoude? Je treft hier een lijst met retailers in de regio. Ben je ziek, en ga je niet naar buiten? Geen probleem. Je vind hier een overzicht met de beste webwinkels waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in maart 2023.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-professionele maskers zijn gemaakt van katoenen stof of textiel. Op internet vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.
 • Katoenen maskers zijn vaak wat duurder maar kan je wassen en opnieuw dragen.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker is bedoeld om het risico op het besmetten van andere mensen te verkleinen, je bent dus zelf niet beschermd.
 • De niet-professionele kapjes koop je bij verschillende winkels in en rondom Abcoude. Bijvoorbeeld de Jumbo of Blokker.
 • Ook online zijn er verschillende verkooppunten van hippe mondkapjes zoals Amazon.nl en Deweegschaal.nl.
 • Goed om te weten: medische mondkapjes (bijv. FFP) zijn voorbehouden aan de zorg, deze hoor je niet in het OV te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Abcoude?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro en eventueel op straat moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische mondneusmaskers zijn te koop bij de bekende drogisterijen, apotheken en supermarkten. Ook bij de online winkels vind je ze in grote getale. Normaal betreft het wegwerpmaskers die je een keer kunt gebruiken. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje kan je na wassen (60 graden) weer gebruiken. Mondkapjes in Abcoude centrum, waar zijn ze te koop? In het overzicht hieronder check je populaire plaatselijke winkels rondom de gemeente De Ronde Venen (provincie Utrecht) waar je kunt kijken. De maskers zijn er al vanaf €0,45 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatHoogstraat 341391 BVAbcoude
TrekpleisterAmsterdamsestraatweg 301391 ABAbcoude
DA DrogistKerkstraat 51271 RJHuizen
EtosKostverlorenstraat 1011382 AXWeesp
GammaNew Yorkweg 2111334 NGAlmere
KarweiNijverheidslaan 1-B1382 LEWeesp
PraxisDe Steiger 41351 AAAlmere
XenosGlobeplein 61334 BVAlmere Buiten
HemaKerkstraat 291211 CKHilversum
ActionHoutstraat 581353 BCAlmere
BlokkerSlijkstraat 371381 AZWeesp
PrimeraAmstellandlaan 121382 CEWeesp
WibraNieuwstad 81381 CCWeesp
ZeemanMetropolestraat 191315 KKAlmere
Albert HeijnDokter van Doornplein 21391 LTAbcoude
JumboGeinplein 321316 HCAlmere
AldiSchippergarage 91315 SCAlmere
LidlSaffraanplein 291314 HJAlmere

Online maskers kopen maart 2023

Vermijd je liever contact en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Abcoude? Bij de webshops is de keuze het grootst. Vanuit je luie stoel online bestellen en supersnel gratis thuisbezorgd. Hieronder ontdek je uiteenlopende webshops met een goed aanbod, aantrekkelijke bulkverpakkingen en probleemloos bij je thuis afgeleverd. Ook in de omgeving Ankeveen, s-Graveland, Kortenhoef, Loosdrecht en Ouderkerk aan de Amstel.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-abcoude-1391

Wat voor mondkapje heb ik nodig?

Mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 categorieën. Allereerst zijn er de medische mondmaskers. Deze zijn bedoeld voor mensen werkzaam in de zorg. Ten tweede zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Deze zijn vaak gemaakt van stof, ander textiel of papier. Dit type voldoet niet aan de strenge geldende richtlijnen en wordt dus ook niet toegepast in ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook wel FFP2 masker genoemd of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan strenge kwaliteitsstandaarden. Zo’n FFP-masker beschermt tegen het inademen van onzichtbare micro-organismen zoals COVID-19. Dit type is alleen bedoeld voor de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant beschermen niet jouzelf. Als je ze op de juiste manier gebruikt verklein je de kans dat druppels uit mond en neus worden verspreid naar de omgeving en zo het corona-virus verspreidt. Het is een extra maatregel naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en niezen en hoesten in de elleboog. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Er zijn voldoende winkels in en rondom Abcoude. Je kunt de maskers ook zelf maken.

Hoe gebruik ik een niet-medisch mondmasker?

Een niet-medisch mondmasker is geen manier om jezelf te beschermen, het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Het veilig gebruik van zo’n masker is dan ook van groot belang. De overheid omschrijft dit als volgt:

 1. Je begint altijd eerst met het wassen van je handen met water en zeep.
 2. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje op te doen. Zorg dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is cruciaal dat het masker gezicht/neus/mond goed bedekt.
 4. Was je handen met water en zeep voordat je het niet-medische mondkapje afzet.
 5. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes als je het afdoet. Wees er ook nu zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Was het mondkapje op 60 graden na elk gebruik, een wegwerpmasker kan in de grijze container.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Video: simpel zelf een mondmasker maken

Update: zaterdag 25 maart 2023. Geen mondkapje kopen Abcoude? Je mag ook zelf een mondkapje maken. Het kabinet biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Je kunt o.a. gebruik maken van een zakdoek + stukje van een stofzuigerzak. Vermijd hele dikke stoffen zodat je nog wel adem kunt halen. Wees er zeker van dat het kapje alle zones bedekt; het gezicht en de neus en mond bedekt. In het instructiefilmpje hieronder wordt verdere uitleg gegeven. Niet vergeten: Het dragen van een sjaal of een kapje gefabriceerd van sokken zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Desinfecterende handgel.

FAQ met veelgestelde vragen over het gebruik van mondmasker

Is een mondkapje verplicht in Abcoude?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. Momenteel moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van Het RIVM: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.derondevenen.nl.

Wat is de prijs van een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,40 per stuk. Doorgaans betaal je zo’n €1,20 per wegwerpkapje. Grote verpakkingen met 25 tot 100 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Abcoude zijn wat kostbaarder, +/- €9,00. Deze moet je wel dagelijks uitwassen. Wij vinden dit een milieubewuste en voordelige oplossing.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker is niet voor je eigen veiligheid. Je draagt het om de kans te verkleinen dat je anderen besmet. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het toepassen van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals anderhalve meter afstand houden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid.

Wat zijn de regels voor het gebruik van mondkapjes in het OV?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch uitademingsmasker zonder filter van bijv. katoen acceptabel. Dit type maskers schaf je aan bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Gebruik een stof dat bedoeld is om in aanraking te komen met de huid. Artikelen als theedoeken of lakens zijn genoeg.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Een mondkapje is verplicht tijdens het reizen met het openbaar vervoer. Dit geldt voor alle reizigers van 13 jaar en ouder. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan kan je beboet worden met liefst €95,00 in de wijken: Mijdrecht, Gebied bij Uithoorn, Vinkeveen, Wilnis, Abcoude.

Plaats een reactie