hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo
 • PLEIN
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen s-Graveland

Vandaag nog niet-medische mondkapjes kopen in s-Graveland? Momenteel mag je niet meer deelnemen aan het OV zonder een mondkapje. En ook in de publieke ruimte lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Echter: De overheid raadt het gebruik van een niet-professionele mondmaskers af in de publieke ruimte zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op vergelijkmondkapjes.nl verzamel je nuttige info info over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Hoe werkt het precies, wanneer moet ik ze dragen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in s-Graveland? We bieden een lijstje met aanbieders in de regio. Ben je ziek, en ga je niet naar buiten? Ook dan zijn er mogelijkheden. Wij hebben voor jou uitgezocht de beste online aanbieders waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in mei 2022.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-professionele kapjes zijn gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.
 • Katoenen maskers zijn vaak wat duurder maar kan je wassen en opnieuw dragen.
 • Een niet-medisch mondmasker is bedoeld om de omgeving te beschermen, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
 • De niet-professionele producten kan je voordelig kopen bij meerdere winkels in en rondom s-Graveland. Onder andere bij de Spar of Etos.
 • Ook online zijn er verschillende verkooppunten van trendy mondkapjes zoals Amazon.nl & Deonlinedrogist.nl.
 • Vergeet niet: medische mondkapjes (bijv. FFP) zijn voorbehouden aan de zorg, en dus niet voor eigen gebruik!

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in s-Graveland?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro of voor op straat dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische uitademingsmasker zijn voorradig bij de grotere apotheken, drogisterijen en supermarkten. Ook bij de online aanbieders is het aanbod groot. Doorgaans gaat het om wegwerpmaskers die je na gebruik moet weggooien. De hippe katoenen maskers kan je ook uitwassen en opnieuw gebruiken. Mondkapjes in s-Graveland centrum, waar zijn ze te koop? In het onderstaande overzicht check je de grotere plaatselijke winkels rondom de gemeente Wijdemeren (provincie Noord-Holland) waar je wellicht wat vindt. De kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,40 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatMeenthof 441241 CZKortenhoef
TrekpleisterDe Meent 141218 CBHilversum
DA DrogistGroest 091211 EDHilversum
EtosMeenthof 201241 CPKortenhoef
GammaVerlengde Zuiderloswal 301216 BXHilversum
Karwei2e Loswal 41216 BCHilversum
PraxisMaalderij 361185 ZCAmstelveen
XenosBinnenhof 39441181 ZHAmstelveen
HemaKerkstraat 291211 CKHilversum
ActionZeedijk 331211 CVHilversum
BlokkerMeenthof 421241 CZKortenhoef
PrimeraKapittelweg 1091216 HXHilversum
WibraGroest 151211 CXHilversum
ZeemanMeenthof 191241 CPKortenhoef
Albert HeijnMeenthof 371241 CZKortenhoef
JumboCurtevenneweg 21241 XZKortenhoef
AldiNoordse Bosje 231211 BDHilversum
LidlKapittelweg 3891216 HXHilversum

Webshops vergelijken mei 2022

Ben je ziek en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in s-Graveland? Bij de online aanbieders is er een enorm aanbod. Probleemloos online bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. Hieronder achterhaal je enkele betrouwbare webwinkels met veel keuze, vaste lage prijzen en een snelle bezorging aan huis. Ook in de omgeving Kortenhoef, Loosdrecht, Ouderkerk aan de Amstel, Lijnden en Badhoevedorp.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-s-graveland-1243

Welke soorten mondkapjes zijn er?

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. Allereerst zijn er de medische mondmaskers. Deze zijn bedoeld voor mensen werkzaam in de zorg. Daarnaast hebben we de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige maskers van bijvoorbeeld stof, ander textiel of papier. Deze categorie voldoet niet aan de strenge geldende richtlijnen en is ongeschikt voor de gezondheidszorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook wel FFP2 masker genoemd of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR moeten voldoen aan meerdere strenge eisen. Deze FFP maskers beschermen tegen stofdeeltjes en virussen in de lucht zoals het COVID-19 virus. Deze categorie is uitsluitend bedoeld voor de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes beschermen niet jouzelf. Bij het juiste gebruik ervan verminder je de kans dat jij onopgemerkt het coronavirus verder verspreidt. Het betreft een extra regeling naast de geldende hygiëneregels zoals anderhalve meter afstand houden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid. Het is wettelijk verplicht voor iedereen die met het OV reist. Ze zijn te krijgen bij veel verschillende winkels in s-Graveland. Zelf maken is ook een optie.

In 6-stappen veilig een niet-medisch masker gebruiken

Een niet-medisch uitademingsmasker draag je niet voor je eigen veiligheid, het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Het veilig gebruik van zo’n masker is van enorm belang. Het RIVM heeft dit als volgt beschreven:

 1. Je dient eerst je handen te wassen met water en zeep.
 2. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het opzetten. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is belangrijk dat het kapje goed aansluit op je gezicht.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het afzetten. Wees er ook nu zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Was het mondkapje op 60 graden na elk gebruik, terwijl een wegwerpmasker na 1 keer dragen onbruikbaar is geworden.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Je eigen mondmasker maken

Update: donderdag 26 mei 2022. Geen mondkapje kopen s-Graveland? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. Het kabinet heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Neem bijvoorbeeld een oude kussensloop of stukje van een stofzuigerzak. Neem niet een te dikke stof want je moet natuurlijk wel kunnen ademen. Het is belangrijk dat het geheel goed aansluit op je gezicht, neus en mond. In de instructievideo hieronder wordt verdere uitleg gegeven. Belangrijk: De mond bedekken achter sjaal of kraag een zelfgemaakt kapje van een sok gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Mondkapjes voor schoonheidsspecialisten.

Veelgestelde vragen (FAQ) rondom het gebruik van mondmaskers

Is een mondkapje verplicht in s-Graveland?
Nee, dit is geen verplichting. In de actuele situatie geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van De regering: Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.wijdemeren.nl.

Wat zijn de prijzen van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,55 per stuk. De gemiddelde prijs ligt op €1,20 per wegwerpkapje. Bulkverpakkingen met 25 of 75 stuks zijn financieel interessanter. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in s-Graveland kosten ongeveer €8,00. Deze moet je wel dagelijks uitwassen. Dit is een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch mondmasker is geen manier om jezelf te beschermen. Wel is het positief voor de besmettingskans (het doorgeven van het virus). Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het kopen van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals anderhalve meter afstand houden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid.

Wat zijn de eisen voor het dragen van mondkapjes in het OV?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medisch mondneusmaskers zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld katoen genoeg. Dit soort maskers bestel je bij lokale supermarkten en drogisterijen. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Gebruik een stof dat bedoeld is om rechtstreeks op de huid te dragen. Gebruikte zakdoeken of t-shirts zijn voldoende.

Welke straf staat er op het niet dragen van een kapje in het OV?
Het mondkapje is verplicht tijdens het reizen met het openbaar vervoer. Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Zit je in de trein zonder goedgekeurd masker? Dan riskeer je een boete van €95,00 in de wijken: s-Graveland, Kortenhoef, Ankeveen, Loosdrecht, Nieuw-Loosdrecht, Breukeleveen, Nederhorst den Berg.

Plaats een reactie