hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo
 • PLEIN
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Kortenhoef

Direct niet-medische mondkapjes kopen in Kortenhoef? Momenteel moet iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje op in het OV. Ook op andere plekken zie je de kapjes steeds meer. Echter: Het kabinet is nog geen voorstander van het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte indien de anderhalve meter regel gewoon toegepast kan worden.

Op dit portaal check je belangrijke info over het mondmasker gebruik in Nederland. Welk type maskers zijn er, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Kortenhoef? Je vind hier adresgegevens van retailers in de regio. Liever niet de deur uit? Geen probleem. Verderop tref je een lijst met de beste webshops waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in mei 2022.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-medische kapjes zijn gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Een niet-medisch mondkapje is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele maskers koop je bij verschillende winkels in en rondom Kortenhoef. Bijvoorbeeld de Jumbo en Xenos.
 • Ook online vind je meer en meer aanbieders van hippe- en trendy mondkapjes zoals Coolblue.nl & Deweegschaal.nl.
 • Belangrijk: speciale medische mondkapjes (FFP2) zijn echt alleen voor de zorg, deze zijn niet bedoeld voor privégebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Kortenhoef?

Mondkapjes die je op hebt in het OV of voor op straat dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische uitademingsmasker zijn ruim verkrijgbaar bij de meeste apotheken, supers en drogisterijen. Ook via internet vind je ze in grote getale. Meestal gaat het om wegwerpmaskers die je na gebruik moet weggooien. De wat meer hippe katoenen maskers kan je na wassen (60 graden) weer gebruiken. Mondkapjes in Kortenhoef centrum, waar zijn ze te koop? In het bijgaande overzicht achterhaal je populaire lokale verkooppunten rondom de gemeente Wijdemeren (provincie Noord-Holland) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,30 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatNootweg 551231 CRLoosdrecht
TrekpleisterDe Meent 141218 CBHilversum
DA DrogistGroest 091211 EDHilversum
EtosSeinstraat 941223 DCHilversum
GammaVerlengde Zuiderloswal 301216 BXHilversum
Karwei2e Loswal 41216 BCHilversum
PraxisMaalderij 361185 ZCAmstelveen
XenosBinnenhof 39441181 ZHAmstelveen
HemaKerkstraat 291211 CKHilversum
ActionZeedijk 331211 CVHilversum
BlokkerSeinstraat 51223 DEHilversum
PrimeraKapittelweg 1091216 HXHilversum
WibraGroest 151211 CXHilversum
ZeemanKapittelweg 2811216 HZHilversum
Albert HeijnDe Meent 191218 CBHilversum
JumboNootweg 451231 CRLoosdrecht
AldiNoordse Bosje 231211 BDHilversum
LidlKapittelweg 3891216 HXHilversum

Online winkels mei 2022

Heb je klachten en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Kortenhoef? Op het internet vind je een enorm aanbod. Eenvoudig via internet bestellen en supersnel gratis thuisbezorgd. Hieronder check je de meest populaire online aanbieders met een gevarieerd aanbod, goedkope prijzen en door heel Nederland (gratis) bezorgd. Ook in de regio’s Loosdrecht, Ouderkerk aan de Amstel, Lijnden, Badhoevedorp en Halfweg.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-kortenhoef-1240

Uitleg over de soorten mondkapjes

In de basis zijn er 2 type mondneusmaskers. Ten eerste zijn er de medische mondmaskers. Deze professionele maskers zijn bedoeld voor de zorg. Verder heb je de niet-medische maskers. Deze zijn vaak gemaakt van textiel, stof of papier. Dit type mag in de trein/bus gedragen worden en wordt dus ook niet toegepast in ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals bijv. een FFP2 masker of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan strenge kwaliteitsstandaarden. FFP maskers beschermen de drager tegen het inademen van allerlei schadelijke stoffen / virussen waaronder COVID-19. Dit soort is alleen bedoeld voor de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet voor je eigen veiligheid. Als je ze op de goede manier draagt verlaag je de kans dat jij het coronavirus zelf verder verspreidt. Het is een aanvulling op de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals geen fysiek contact / handen schudden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid. Verplicht voor alle reizigers in het OV van 13 jaar en ouder. Je kunt ze bij veel winkels kopen rondom Kortenhoef. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of zakdoek.

Zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch gezichtsmasker betekent niet dat jij beschermt bent, het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Het kapje veilig op- en afzetten is dan ook essentieel. Het kabinet geeft de volgende aanwijzingen:

 1. Was je handen met water en zeep voordat je het mondkapje opzet.
 2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
 5. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het afzetten. Het is belangrijk dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Herbruikbare katoenen maskers dien je op 60 graden te wassen en een wegwerpmasker kan je na gebruik gewoon in een afvalzak leggen.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zo maak je jouw eigen mondmasker

Update: donderdag 26 mei 2022. Liever geen mondkapje kopen Kortenhoef? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. De regering geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Je kunt o.a. gebruik maken van een zakdoek en stofzuigerzak. Zorg dat het niet te dik is want je moet wel normaal adem kunnen halen. Zorg ervoor dat het geheel goed aansluit op je hele mond en onderkant van de neus. In de video hieronder is een complete tutorial te bekijken. Waarschuwing: Het dragen van een sjaal of een kapje van een oude sok bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Mondkapjes voor de horeca.

Veelgestelde vragen over het dragen van een mondmasker

Is het dragen van mondkapjes verplicht in Kortenhoef?
Nee, dat hoeft niet. Hedendaags is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van Het OMT: Wanneer men 1,5 meter afstand kan houden tot elkaar hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.wijdemeren.nl.

Wat zijn de tarieven van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,55 p/stuk. De gemiddelde prijs ligt op €0,90 per wegwerpmasker. XL-verpakkingen met 100 stuks zijn relatief het voordeligst. Herbruikbare hippe mondkapjes in Kortenhoef zijn wat duurder, c.a. €7,50. Deze moet je wel dagelijks uitwassen. Dit wordt gezien als een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker beschermt niet jezelf tegen het coronavirus. Het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het kopen van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van het huidige hygiëne protocol zoals genoeg afstand houden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondmasker zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld katoen goed. Dit soort maskers sla je in bij een supermarkt of drogist. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Kies textiel dat gebruikt kan worden om op de huid te dragen. Artikelen als t-shirts of zakdoeken zijn geaccepteerd.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Een mondkapje is verplicht als je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit geldt voor alle reizigers van 13 jaar en ouder. Reis je zonder een niet-medisch masker? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: s-Graveland, Kortenhoef, Ankeveen, Loosdrecht, Nieuw-Loosdrecht, Breukeleveen, Nederhorst den Berg.

Plaats een reactie