hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo
 • PLEIN
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Ankeveen

Snel niet-medische mondkapjes kopen in Ankeveen? Momenteel moeten alle reizigers vanaf 13 jaar een mondkapje dragen in het OV. Ook in de openbare ruimte neemt het mondmasker-gebruik toe. Goed om te weten: De overheid adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte indien de anderhalve meter regel gewoon toegepast kan worden.

Op vergelijkmondkapjes.nl lees je uitgebreide info over het mondmasker gebruik in Nederland. Welk type maskers zijn er, beschermt het echt, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Ankeveen? We bieden een lijstje met retailers die in de buurt gevestigd zijn. Voel je je niet fit, en kan je niet naar de winkel? Ook dan zijn er mogelijkheden. Wij hebben voor jou uitgezocht de beste webshops waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in mei 2022.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-professionele kapjes worden gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of kussensloop.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Een niet-medisch mondneusmaskers is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken, en dus niet jezelf.
 • De niet-professionele kapjes kan je voordelig kopen bij meerdere winkels in en rondom Ankeveen. Bijvoorbeeld de Spar en Kruidvat.
 • Online zijn er talloze webshops hippe- en trendy mondkapjes zoals Coolblue.nl + HBB24.nl.
 • Vergeet niet: medische gezichtsmaskers of chirurgisch mondmasker IIR zijn voor de zorg, en dus niet voor eigen gebruik!

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Ankeveen?

Maskers die je draagt in het openbaar vervoer en eventueel op straat dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische uitademingsmasker zijn ruim verkrijgbaar bij diverse supers, apotheken en drogisterijen. Ook via internet kan je kiezen uit een ruim aanbod. Meestal gaat het om wegwerpmaskers die maximaal 1 keer gebruikt kunnen worden. De hippe katoenen maskers kan je uitwassen en nogmaals gebruiken. Mondkapjes in Ankeveen centrum, waar zijn ze te koop? Hierbij ontdek je verschillende lokale retailers rondom de gemeente Wijdemeren (provincie Noord-Holland) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes zijn er al vanaf €0,40 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatMeenthof 441241 CZKortenhoef
TrekpleisterDe Meent 141218 CBHilversum
DA DrogistGroest 091211 EDHilversum
EtosMeenthof 201241 CPKortenhoef
GammaVerlengde Zuiderloswal 301216 BXHilversum
Karwei2e Loswal 41216 BCHilversum
PraxisMaalderij 361185 ZCAmstelveen
XenosBinnenhof 39441181 ZHAmstelveen
HemaKerkstraat 291211 CKHilversum
ActionZeedijk 331211 CVHilversum
BlokkerMeenthof 421241 CZKortenhoef
PrimeraKapittelweg 1091216 HXHilversum
WibraGroest 151211 CXHilversum
ZeemanMeenthof 191241 CPKortenhoef
Albert HeijnMeenthof 371241 CZKortenhoef
JumboCurtevenneweg 21241 XZKortenhoef
AldiNoordse Bosje 231211 BDHilversum
LidlKapittelweg 3891216 HXHilversum

Online kapjes bestellen mei 2022

Vermijd je liever contact of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Ankeveen? Bij de online aanbieders is er een enorm aanbod. Zonder gedoe online bestellen en de volgende werkdag heb je alles in huis. In de onderstaande tabel vergelijk je de meest populaire online aanbieders met een goed aanbod, scherpe prijzen en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de omgeving s-Graveland, Kortenhoef, Loosdrecht, Ouderkerk aan de Amstel en Lijnden.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-ankeveen-1244

Welk type mondmasker heb ik nodig?

De mondneusmaskers kan je verdelen in 2 groepen. Ten eerste benoemen de de medische mondkapjes. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. Verder zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Dit zijn eenvoudige kapjes van bijv. katoen, stof, textiel of papier. Dit type is geschikt voor het openbaar vervoer en is niet geschikt voor een professionele werkomgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals een FFP1, FFP2 of FFP3 masker of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. Deze FFP maskers beschermen tegen verschillende virussen waaronder het COVID-19 virus. Dit type is uitsluitend bedoeld voor zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers draag je niet ter bescherming van jezelf. Mits je ze juist gebruikt verklein je de kans dat jij het coronavirus zelf verder verspreidt. Het is een aanvulling op de geldende hygiëneregels zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en regelmatig je handen wassen. Momenteel alleen verplicht in het openbaar vervoer. Er zijn voldoende winkels in en rondom Ankeveen. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.

Instructies voor het gebruiken van een niet-medisch masker

Een niet-medisch mondkapje is geen bescherming voor je jezelf, maar is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Het kapje veilig op- en afzetten is dan ook essentieel. De rijksoverheid biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Je begint altijd eerst met het wassen van je handen met water en zeep.
 2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Het is belangrijk dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Wees er zeker van dat het kapje aansluit op het gezicht.
 4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
 5. Als je het masker af wilt zetten, was dan opnieuw eerst de handen. Zorg ook hier dat je de binnenkant en je gezicht niet aanraakt.
 6. Herbruikbare maskers moet jij op 60 graden wassen voor hergebruik, een wegwerpmasker gooi je direct bij het restafval.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Filmpje: zo maak je zelf een mondmasker

Update: donderdag 26 mei 2022. Geen mondkapje kopen Ankeveen? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. Het RIVM geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Bijvoorbeeld van een zakdoek of stofzuigerzak. Belangrijk is dat het niet te dik wordt want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Het is noodzakelijk dat het kapje zo goed mogelijk aansluit op je neus en mond (volledig afgesloten). In de instructievideo hieronder bekijk je hoe je dit kunt doen. Let op: Het dragen van een sjaal of een kapje van een oude sok zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Mondkapjes voor de thuiszorg.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het gebruik van een mondkapje verplicht in Ankeveen?
Nee, dit is niet verplicht. Momenteel moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van De regering: Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.wijdemeren.nl.

Wat zijn de tarieven van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes koop je al vanaf €0,55 per stuk. De gemiddelde prijs ligt op €1,20 per wegwerpkapje. Grote verpakkingen met 50 of 75 stuks zijn vaak in de aanbieding. Herbruikbare hippe mondkapjes in Ankeveen zijn iets duurder, zo’n €10,00. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Dit wordt gezien als een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondkapje is niet voor je eigen veiligheid. Wel is het positief voor de besmettingskans (het doorgeven van het virus). Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het bestellen van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van de hygiënemaatregelen die al gelden zoals voldoende afstand houden en niezen in de elleboog.

Waar moet een mondkapje in het OV aan voldoen?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medisch gezichtsmasker zonder filter gemaakt van textiel of katoen geoorloofd. Dit type maskers sla je in bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Kies textiel dat bedoeld is om direct op de huid te dragen. Gebruiksvoorwerpen als lakens of een theedoek zijn geoorloofd.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Zo’n mondkapje is verplicht als je reist met het OV (tram/bus/metro/tram). Dit geldt voor alle reizigers van 13 jaar en ouder. Zit je in de trein zonder goedgekeurd masker? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: s-Graveland, Kortenhoef, Ankeveen, Loosdrecht, Nieuw-Loosdrecht, Breukeleveen, Nederhorst den Berg.

Plaats een reactie