hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Wilnis

Voordelig en snel niet-medische mondkapjes kopen in Wilnis? Sinds kort moet iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje op in het OV. Ook op andere plekken neemt het mondmasker-gebruik toe. Belangrijk: Het Outbreak Management Team (OMT) adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte waar men gewoon 1,5 meter afstand kan houden.

Op deze website vind je praktische info over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Waar kan ik uit kiezen, hoe veilig is het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Wilnis? Wij tonen een tabel met aanbieders in de regio. Voel je je niet fit, en kan je niet naar de winkel? Er is een oplossing. Wij vergelijken de beste shops waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in maart 2023.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-medische maskers worden gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.
 • Katoenen maskers zijn vaak wat duurder maar kan je wassen en opnieuw dragen.
 • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker is bedoeld om anderen te beschermen, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele kapjes zijn breed verkrijgbaar bij uiteenlopende winkels rondom Wilnis. Onder andere bij de PLUS & HEMA.
 • Ook online vind je meerdere webwinkels met trendy- en hippe mondkapjes zoals 123inkt.nl & Deonlinedrogist.nl.
 • Belangrijk: medische gezichtsmaskers of chirurgisch mondmasker IIR zijn voor de zorg, deze zijn niet bedoeld voor privégebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Wilnis?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer of evt. in de openbare ruimte moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische maskers vind je bij verschillende drogisterijen, supermarkten en apotheken. Ook via internet groeit het aanbod snel. In de regel verkoopt men wegwerpmaskers die die direct hoort weg te gooien. De wat meer hippe katoenen maskers kan je – nadat je ‘m hebt uitgewassen – vaker gebruiken. Mondkapjes in Wilnis centrum, waar zijn ze te koop? Hierbij bekijk je de grotere lokale winkels rondom de gemeente De Ronde Venen (provincie Utrecht) waar mogelijk voorraad is. De maskers zijn er al vanaf €0,40 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatPlevierenlaan 173645 GNVinkeveen
TrekpleisterDorpsstraat 213641 EAMijdrecht
DA DrogistBredestraat 103632 AZLoenen Aan De Vecht
EtosDannestraat 13621 AEBreukelen
GammaIndustrieweg 13606 ARMaarssen
KarweiIndustrieweg 383641 RMMijdrecht
PraxisNijverheidsweg 63606 AJMaarssen
XenosDe Passage 30323641 AKMijdrecht
HemaBisonspoor 10273605 KCMaarssen
ActionDe Lindeboom 213641 EXMijdrecht
BlokkerDorpsstraat 273641 EBMijdrecht
PrimeraDe Lindeboom 163641 EXMijdrecht
WibraBisonspoor 20283605 LCMaarssen
ZeemanDorpsstraat 373641 EAMijdrecht
Albert HeijnHerenweg 713645 DGVinkeveen
JumboMolmlaan 23648 XKWilnis
AldiPrinses Margrietlaan 343641 HDMijdrecht
LidlPrinses Margrietlaan 443641 HDMijdrecht

Online winkels maart 2023

Blijf je liever thuis en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Wilnis? Bij de online aanbieders profiteer je van het grootste aanbod. Probleemloos online bestellen, gratis bij je thuis afgeleverd. Hierbij check je uiteenlopende webshops met een goed aanbod, vaste lage prijzen en probleemloos bij je thuis afgeleverd. Ook in de omgeving Waverveen, Vinkeveen, Mijdrecht, Loenersloot en Vreeland.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-wilnis-3648

Uitleg over de soorten mondkapjes

De mondneusmaskers kan je verdelen in 2 groepen. Allereerst zijn er de medische mondmaskers. Dit zijn professionele producten die echt voor de zorg zijn. Ten tweede zijn er de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige maskers van bijvoorbeeld katoenen stof of textiel. Dit type wordt bijv. gebruikt in het OV en is ongeschikt voor de zorg of ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals een FFP1, FFP2 of FFP3 masker of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan Europese wet- en regelgeving. FFP maskers beschermen de drager tegen stofdeeltjes en virussen in de lucht zoals het COVID-19 virus. Dit type is exclusief bedoeld voor de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes beschermen niet jouzelf. Mits je ze juist gebruikt beperk je de kans dat je anderen besmet met corona. Het geldt als een extra naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en handen wassen. Iedereen in het OV moet zo’n masker dragen. Er zijn veel verkooppunten in Wilnis. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.

Stappenplan: zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch gezichtsmasker draag je niet voor je eigen veiligheid, maar wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet. Het kapje veilig op- en afzetten is dan ook van groot belang. Het kabinet biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Zorg dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is belangrijk dat het kapje goed aansluit op je gezicht.
 4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
 5. Bij het afzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Voorkom ook nu dat je (per ongeluk) de binnenkant aanraakt.
 6. Herbruikbare katoenen maskers dien je op 60 graden te wassen en een wegwerpmasker kan je na gebruik gewoon in een afvalzak leggen.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Je eigen mondmasker maken

Update: zaterdag 25 maart 2023. Liever geen mondkapje kopen Wilnis? Zelf mondkapjes maken is natuurlijk ook mogelijk. De overheid geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Maak gebruik van producten als een oude kussensloop & dekbedovertrek. Vermijd hele dikke stoffen want je moet wel normaal adem kunnen halen. Zorg dat je kapje voldoende dekkend is; het gezicht en de neus en mond bedekt. In het bijgaande filmpje bekijk je een handige handleiding. Let op: Het dragen van een sjaal of een kapje gefabriceerd van sokken zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Veilig een mondkapje gebruiken.

Veelgestelde vragen (FAQ) rondom het gebruik van mondmaskers

Is het gebruik van een mondkapje verplicht in Wilnis?
Nee, dat hoeft niet. Op dit moment geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van Het OMT: Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.derondevenen.nl.

Wat zijn de kosten van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,55 p/stuk. Doorgaans betaal je zo’n €1,25 p/masker. Grote verpakkingen met 25 of 75 stuks zijn relatief het voordeligst. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Wilnis zijn iets duurder, zo’n €7,00. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Dit wordt geclassificeerd als een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker beschermt niet jezelf tegen het coronavirus. Het is er om je omgeving te beschermen. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het bestellen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals geen fysiek contact / handen schudden en handen wassen.

Wat zijn de regels voor het gebruik van mondkapjes in het OV?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondmasker zonder filter van bijv. katoen of textiel goedgekeurd. Dit soort maskers vind je bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Gebruik een stof dat geschikt is om rechtstreeks op de huid te dragen. Kwalitatieve zakdoeken of t-shirts zijn voldoende.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Het mondkapje is verplicht als je reist met het OV (tram/bus/metro/tram). Dit is het geval voor medewerkers en reizigers van 13 jaar en ouder. Probeer je toch zonder masker te reizen? Dan loop je kans op een boete van €95,00 in de wijken: Mijdrecht, Gebied bij Uithoorn, Vinkeveen, Wilnis, Abcoude.

Plaats een reactie