hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo

Mondkapjes kopen Echt-Susteren

Zonder gedoe niet-medische mondkapjes kopen in Echt-Susteren? Per 1 juni 2020 zijn mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer. Maar ook verder om ons heen lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Let op: Het OMT beveelt het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte niet aan in situaties waar er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op deze website lees je nuttige info info over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Welk type maskers zijn er, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Echt-Susteren? Je vind hier aanbieders die dichtbij zijn. Liever niet naar de winkel? Ook dan zijn er mogelijkheden. Je vind hier een overzicht met de beste online aanbieders waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in september 2021.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-medische maskers worden vaak gemaakt van textiel, stof of papier. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.
 • Katoenen maskers kan je wassen en opnieuw gebruiken.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken, je bent dus zelf niet beschermd.
 • De niet-professionele kapjes zijn uitstekend verkrijgbaar in de omgeving van Echt-Susteren. Bijvoorbeeld de Albert Heijn & Action.
 • Ook online vind je meer en meer aanbieders van hippe mondkapjes zoals Zalando.nl of Deweegschaal.nl.
 • Let op: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, deze zijn niet bedoeld voor privégebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Echt-Susteren?

Mondkapjes die je op hebt in het OV en eventueel op straat moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische maskers zijn ruim verkrijgbaar bij meerdere supermarkten, drogisterijen en apotheken. Ook bij webwinkels is er veel aanbod. Meestal gaat het om wegwerpmaskers die die direct hoort weg te gooien. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje kan je – nadat je ‘m hebt uitgewassen – vaker gebruiken. Mondkapjes in Echt-Susteren centrum, waar zijn ze te koop? In het onderstaande overzicht ontdek je populaire lokale retailers rondom de gemeente Echt-Susteren (provincie Limburg) waar je kunt kijken. De maskers vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,30 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatBovenste straat 276101 EHEcht
TrekpleisterPast. Huijbenplein 75981 BHPanningen
DA DrogistUrsulinenstr 136101 DPEcht
EtosSteenweg 166041 EWRoermond
GammaPalmbrugweg 26101 AJEcht
KarweiSchoolstraat 276049 BMHerten
PraxisSint Wirosingel 1766042 KZRoermond
XenosUrsulinenplein 166101 DNEcht
HemaBovenste straat 556101 EHEcht
ActionZuiderpoort 626101 KAEcht
BlokkerSchaarbroekerweg 306042 EJRoermond
PrimeraDorpstraat 666093 EDHeythuysen
WibraHamstraat 346041 HCRoermond
ZeemanBovenstestraat 136101 EGEcht
Albert HeijnNieuwe Markt 456101 CVEcht
JumboDorpsstraat 216097 ALHeel
AldiPalmbrugweg 46101 AJEcht
LidlSchoolstraat 26093 EHHeythuysen

Online verkooppunten september 2021

Vermijd je liever contact en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Echt-Susteren? Bij de online aanbieders vind je een enorm aanbod. Probleemloos online bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. In het onderstaande overzicht achterhaal je de meest populaire online aanbieders met een goed aanbod, vaste lage prijzen en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de buurt van Leudal, Roerdalen, Roermond, Nederweert en Cranendonck.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Amazon Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
deweegschaal.nl Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
mondkapjes-kopen-echt-susteren-6101

Informatie over de verschillende type mondmaskers

In de basis zijn er 2 type mondneusmaskers. Als eerste hebben we de medische mondmaskers. Deze zijn exclusief voor de zorg bedoeld. Verder hebben we de niet-medische maskers. Meestal (zelf) gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Dit type hoeft niet te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en wordt dus ook niet toegepast in de zorg of ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook wel FFP2 masker genoemd of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan Europese wet- en regelgeving. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen het inademen van allerlei schadelijke stoffen / virussen waaronder COVID-19. Dit type is geschikt voor gebruik in de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant beschermen niet jouzelf. Als je ze op de juiste manier gebruikt verklein je de kans dat je anderen besmet met corona. Het geldt als een extra naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals genoeg afstand houden en niezen en hoesten in de elleboog. Iedereen in het OV moet zo’n masker dragen. Er zijn veel verkooppunten in Echt-Susteren. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.

Instructies voor het gebruiken van een niet-medisch masker

Een niet-medisch mondkapje is niet voor je eigen veiligheid, het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Het kapje veilig op- en afzetten is dan ook van groot belang. Het RIVM komt met een aantal aanwijzingen:

 1. Je begint altijd eerst met het wassen van je handen met water en zeep.
 2. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje op te zetten. Raak de binnenkant niet aan.
 3. Het is cruciaal dat het masker gezicht/neus/mond goed bedekt.
 4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
 5. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje af te zetten. Voorkom ook nu weer dat je de binnenkant aanraakt.
 6. Was het mondkapje op 60 graden na elk gebruik, een wegwerpmasker gooi je direct bij het restafval.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak je eigen mondmasker (richtlijnen RIVM)

Update: zondag 26 september 2021. Liever geen mondkapje kopen Echt-Susteren? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. De regering adviseert om dit te maken van katoen. Neem bijvoorbeeld een katoenen zakdoek en oud dekbedovertrek. Belangrijk is dat het niet te dik wordt want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Zorg dat het kapje zo goed mogelijk aansluit op je gezicht, neus en mond. In de video hieronder is een complete tutorial te bekijken. Belangrijk: De kraag van een jas, een sjaal of een kapje gemaakt van een sok gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Wegwerphandschoenen.

Veelgestelde vragen (FAQ) rondom het gebruik van mondmaskers

Is het toepassen van mondkapjes verplicht in Echt-Susteren?
Nee, dit is geen verplichting. Momenteel is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van De regering: Wanneer men 1,5 meter afstand kan houden tot elkaar hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.echt-susteren.nl.

Wat zijn de kosten van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn verkrijgbaar vanaf €0,40 per stuk. Deze kosten je circa €1,20 per wegwerpkapje. Bulkverpakkingen met 25 tot 100 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Echt-Susteren zijn iets duurder, zo’n €9,50. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Het betreft een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker is geen bescherming voor je jezelf. Het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het kopen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de geldende hygiëneregels zoals genoeg afstand houden en regelmatig je handen wassen.

Waar moet een mondkapje in het OV aan voldoen?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medisch mondneusmaskers zonder filter gemaakt van katoen prima. Deze maskers koop je bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Kies textiel dat geschikt is om direct op de huid te dragen. Gebruikte kussenslopen of dekbedovertrek zijn goed.

Welke straf staat er op het niet dragen van een kapje in het OV?
Het mondkapje is verplicht op het moment dat je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit geldt voor alle reizigers van 13 jaar en ouder. Ga je toch zonder masker op reis in de trein of bus? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Susteren, Dieteren, Heide, Roosteren, Echt, Maria Hoop, Peij, Slek, Nieuwstadt, Sint Joost, Koningsbosch.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie