hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo

Mondkapjes kopen Leudal

Voordelig en snel niet-medische mondkapjes kopen in Leudal? Sinds kort mag je alleen nog reizen met het OV met een mondkapje. En ook in de publieke ruimte neemt het mondmasker-gebruik toe. Echter: Het RIVM raadt het gebruik van een niet-professionele mondmaskers af in de publieke ruimte als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op deze website vind je handige informatie over de verschillende soorten mondmaskers. Hoe werkt het precies, wanneer moet ik ze dragen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Leudal? Je vind hier adresgegevens van winkels uit jouw eigen omgeving. Voel je je niet fit, en kan je niet naar de winkel? Geen probleem. Verderop tref je een lijst met de beste webwinkels waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in september 2021.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-professionele maskers worden doorgaans gemaakt van katoenen stof of textiel. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of kussensloop.
 • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
 • Een niet-medisch mondkapje wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet, het beschermt niet jezelf.
 • De niet-professionele maskers zijn te koop bij meerdere verkooppunten in de omgeving van Leudal, zoals de Dekamarkt & Trekpleister.
 • Ook online vind je meerdere webwinkels met hippe mondkapjes zoals 123inkt.nl of Dailystyle.nl.
 • Let op: speciale medische mondkapjes (FFP2) zijn echt alleen voor de zorg, deze hoor je niet in het OV te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Leudal?

Maskers die je draagt in het openbaar vervoer of evt. op straat krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische mondneusmaskers kan je kopen bij diverse supermarkten, drogisterijen en apotheken. Ook via internet is het aanbod groot. Vaak gaat het om wegwerpmaskers die je nooit vaker dan 1 keer gebruikt. De wat meer hippe katoenen maskers kan je ook uitwassen en opnieuw gebruiken. Mondkapjes in Leudal centrum, waar zijn ze te koop? In het bijgaande overzicht achterhaal je de grotere lokale winkels rondom de gemeente Leudal (provincie Limburg) waar je wellicht wat vindt. De kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,60 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatRoggelseweg 86081 CTHaelen
TrekpleisterPast. Huijbenplein 75981 BHPanningen
DA DrogistRaadhuisstraat 16061 EAPosterholt
EtosSteenweg 166041 EWRoermond
GammaSint Wirosingel 1786042 KZRoermond
KarweiSchoolstraat 276049 BMHerten
PraxisSint Wirosingel 1766042 KZRoermond
XenosVeemarkt 15961 ERHorst
HemaMarkt 346051 DZMaasbracht
ActionStationsweg 76075 CAHerkenbosch
BlokkerSchaarbroekerweg 306042 EJRoermond
PrimeraBeekweg 126042 JJRoermond
WibraHamstraat 346041 HCRoermond
ZeemanKasteel Hornstraat 416043 JRRoermond
Albert HeijnMarkt 266074 BBMelick
JumboRoersingelpassage 56041 EERoermond
AldiDorpstraat 696085 BEHorn
LidlMarkt 96051 DZMaasbracht

Online kapjes bestellen september 2021

Heb je klachten en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Leudal? Op het internet zijn er uitgebreide opties. Zonder gedoe online bestellen en de volgende werkdag heb je alles in huis. Hieronder vind je enkele erkende webshops met een gevarieerd aanbod, scherp geprijsd en veilige betaalopties. Ook in de omgeving Roerdalen, Roermond, Nederweert, Cranendonck en Maasgouw.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Amazon Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
deweegschaal.nl Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
mondkapjes-kopen-leudal-6089

Uitleg over de soorten mondkapjes

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. Allereerst hebben we de medische mondmaskers. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. In aanvulling daarop heb je de niet-medische maskers. Meestal (zelf) gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Deze categorie wordt bijv. gebruikt in het OV en wordt dus ook niet gebruikt in de zorg of ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, herkenbaar als een FFP-masker of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan allerlei strenge eisen. Zo’n FFP-masker beschermt tegen het inademen van onzichtbare micro-organismen zoals COVID-19. Dit soort kan worden toegepast in de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers zijn geen beschermmiddel voor jouzelf. Mits je ze juist gebruikt verminder je de kans dat je anderen besmet met corona. Het betreft een extra regeling naast de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals voldoende afstand houden en handen wassen met water en zeep. Momenteel alleen verplicht in het openbaar vervoer. Veel winkels verkopen ze wel in Leudal. Je kunt de maskers ook zelf maken.

Stappenplan: zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondmasker beschermt niet jezelf tegen het virus, maar is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Het masker op de juiste manier dragen is ontzettend belangrijk. Het kabinet biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Je dient eerst je handen te wassen met water en zeep.
 2. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje op te zetten. Raak de binnenkant niet aan.
 3. Zorg dat het goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt.
 4. Zorg voor goede hygiëne (handen wassen) bij het verwijderen van het kapje.
 5. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje af te zetten. Zorg dat je wederom de binnenkant niet aanraakt.
 6. Was het mondkapje op 60 graden na elk gebruik en een wegwerpmasker kan je na gebruik gewoon in een afvalzak leggen.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zelf een mondmasker maken

Update: zondag 26 september 2021. Liever geen mondkapje kopen Leudal? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. De regering adviseert om dit te maken van katoen. Maak gebruik van producten als een katoenen zakdoek + stofzuigerzak. Vermijd hele dikke stoffen zodat je nog wel adem kunt halen. Let erop dat je kapje voldoende dekkend is; je gezicht, neus en mond. In het filmpje hieronder is een complete tutorial te bekijken. Advies: Het dragen van een sjaal of een geknutseld kapje van sokken bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Desinfecterende handgel.

FAQ met veelgestelde vragen over het gebruik van mondmasker

Is het dragen van een mondkapje verplicht in Leudal?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. In de actuele situatie is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van Het Outbreak Management Team (OMT): Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden zijn er geen verplichtingen tot het dragen van niet-medische maskers. Bekijk meer informatie op www.leudal.nl.

Wat zijn de kosten van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,45 per stuk. De standaard prijzen zijn +/- €0,95 p/masker. Bulkverpakkingen met 100 stuks zijn omgerekend goedkoper. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Leudal zijn iets duurder, zo’n €9,50. Deze moet je wel dagelijks uitwassen. Wij zien dit als een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondkapje draag je niet voor je eigen veiligheid. Wel biedt het bescherming voor mensen om je heen. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het kopen van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast het huidige hygiëne protocol zoals 1,5 meter afstand houden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid.

Waar moet een mondkapje in het OV aan voldoen?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medisch mondkapje zonder filter gemaakt van textiel of katoen goed. Deze maskers bestel je bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Gebruik een stof dat bedoeld is om op de huid te dragen. Items als kussenslopen of dekbedovertrek zijn voldoende.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Een mondkapje is verplicht als je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit is voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder het geval. Ga je toch zonder masker op reis in de trein of bus? Dan kan je beboet worden met liefst €95,00 in de wijken: Heythuysen, Heibloem, Roggel, Neer, Nunhem, Haelen, Buggenum, Horn, Baexem, Kelpen-Oler, Grathem, Ell, Haler, Hunsel, Neeritter, Ittervoort.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie