hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo

Mondkapjes kopen Nederweert

Voordelig en snel niet-medische mondkapjes kopen in Nederweert? Vanaf deze zomer moet iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje op in het OV. Ook op andere plekken lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Goed om te weten: Het Outbreak Management Team (OMT) beveelt het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte niet aan zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op dit portaal check je bruikbare informatie over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Welk type maskers zijn er, waar moet het aan voldoen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Nederweert? Wij tonen een tabel met winkels in de buurt. Blijf je liever thuis? Er is een oplossing. In onze vergelijker vind je de beste shops waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in september 2021.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-professionele kapjes worden gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of kussensloop.
 • Veel katoenen maskers kunnen in de wasmachine en kan je vaker dragen.
 • Een niet-medisch mondmasker is bedoeld om andere mensen te beschermen in geval jij besmet bent, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
 • De niet-professionele kapjes kan je voordelig kopen bij meerdere winkels in en rondom Nederweert. Onder andere bij de Lidl + Trekpleister.
 • Ook online vind je meer en meer aanbieders van trendy mondkapjes zoals Bol.com en Plein.nl.
 • Let op: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, deze dien je dus niet zelf te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Nederweert?

Mondkapjes die je op hebt in het OV of voor op straat krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische maskers zijn verkrijgbaar bij veel supermarkten, drogisterijen en apotheken. Ook bij de online aanbieders vind je ze in grote getale. Normaal gaat het om wegwerpmaskers die maximaal 1 keer gebruikt kunnen worden. De hippe katoenen maskers kan je uitwassen en nogmaals gebruiken. Mondkapjes in Nederweert centrum, waar zijn ze te koop? In het overzicht hieronder achterhaal je meerdere lokale winkels rondom de gemeente Nederweert (provincie Limburg) waar mogelijk voorraad is. De maskers vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,55 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatLambertushof 346031 EPNederweert
TrekpleisterPast. Huijbenplein 75981 BHPanningen
DA DrogistSmits van Oyenlaan 2-A6026 CPMaarheeze
EtosMarkt 156021 CEBudel
GammaRoermondseweg 986004 AVWeert
KarweiAriensstraat 965912 PZVenlo
PraxisMoesdijk 56004 AXWeert
XenosVeemarkt 15961 ERHorst
HemaKerkstraat 416031 CENederweert
ActionNieuwstraat 1086021 HWBudel
BlokkerCapucijnerplein 16021 CABudel
PrimeraOranjeplein 2316006 CXWeert
WibraBeekstraat 76001 GGWeert
ZeemanGeenestraat 86031 VRNederweert
Albert HeijnDr. Ant. Mathijsenstraat 206021 CLBudel
JumboKerkstraat 66031 CHNederweert
AldiDokter Schmidtstraat 96031 EXNederweert
LidlSmits van Oyenlaan 26026 CPMaarheeze

Online verkooppunten september 2021

Voel je je niet fit en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Nederweert? Bij de online aanbieders is er een enorm aanbod. Zonder gedoe online bestellen, gratis bij je thuis afgeleverd. In het onderstaande overzicht check je de meest populaire online aanbieders met een uitstekend aanbod, scherp geprijsd en een snelle bezorging aan huis. Ook in de regio’s Cranendonck, Maasgouw, Weert, Peel en Maas en Beesel.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Amazon Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
deweegschaal.nl Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
mondkapjes-kopen-nederweert-6031

Welke soorten mondkapjes zijn er?

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. In de eerste plaats benoemen de de medische mondkapjes. Dit zijn professionele producten die echt voor de zorg zijn. Daarnaast zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Dit zijn eenvoudige kapjes van bijv. stof (katoen), textiel of papier. Dit type wordt bijv. gebruikt in het OV en is niet geschikt voor de medische omgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, vaak aangemerkt als FFP-masker of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan allerlei strenge eisen. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen verschillende virussen waaronder het COVID-19 virus. Dit type is alleen bedoeld voor de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes gebruik je niet om jezelf tegen het virus te beschermen. Mits je ze juist gebruikt reduceer je de kans dat jij het coronavirus zelf verder verspreidt. Het is een verlengstuk van de hygiënemaatregelen die al gelden zoals 1,5 meter afstand houden en handen wassen met water en zeep. Momenteel alleen verplicht in het openbaar vervoer. Ze zijn te krijgen bij veel verschillende winkels in Nederweert. Je kunt de maskers ook zelf maken.

In 6-stappen veilig een niet-medisch masker gebruiken

Een niet-medisch mondmasker is geen manier om jezelf te beschermen, het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is van enorm belang. De overheid komt met een aantal aanwijzingen:

 1. Was eerst goed je handen voordat je het kapje opdoet.
 2. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het opzetten. Zorg dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg ervoor dat neus en mond niet meer zichtbaar zijn.
 4. Als je het masker weer afdoet moet je eerst je handen wassen.
 5. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje af te zetten. Wees er ook nu zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Was het mondkapje op 60 graden na elk gebruik, terwijl een wegwerpmasker na 1 keer dragen onbruikbaar is geworden.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Video: simpel zelf een mondmasker maken

Update: zondag 26 september 2021. Liever geen mondkapje kopen Nederweert? Je mag ook zelf een mondkapje maken. De regering biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Bijvoorbeeld van een katoenen zakdoek & stukje van een stofzuigerzak. Vermijd hele dikke stoffen want je moet wel normaal adem kunnen halen. Wees er zeker van dat je kapje voldoende dekkend is; je neus en mond (volledig afgesloten). In de instructievideo hieronder wordt verdere uitleg gegeven. Belangrijk: Een sjaal, een kraag van een jas of een kapje gefabriceerd van sokken zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Mondkapjes voor de horeca.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Zijn mondkapjes verplicht in Nederweert?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. In de actuele situatie is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van Het kabinet: Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.nederweert.nl.

Wat zijn de kosten van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn verkrijgbaar vanaf €0,55 per stuk. De gemiddelde prijs ligt op €1,10 per wegwerpmasker. Bulkverpakkingen met 100 stuks zijn financieel interessanter. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Nederweert zijn wat kostbaarder, +/- €8,00. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Wij zien dit als een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondmasker beschermt niet jezelf tegen het coronavirus. Wel is het positief voor de besmettingskans (het doorgeven van het virus). Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het opdoen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen het huidige hygiëne protocol zoals 1,5 meter afstand houden en niezen en hoesten in de elleboog.

Wat voor kapje moet ik precies dragen in het OV?
Met het oog op het openbaar vervoer is een niet-medische kapje zonder filter van bijv. katoen of textiel werkbaar. Deze categorie maskers vind je in de schappen bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Neem een textielsoort dat bedoeld is om in contact te komen met de huid. Kwalitatieve zakdoeken of t-shirts zijn werkbaar.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Je mondkapje is verplicht tijdens het reizen met het openbaar vervoer. Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Reis je zonder een niet-medisch masker? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Nederweert, Budschop, Ospel, Nederweert-Eind, Leveroy.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie