hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo

Mondkapjes kopen Roerdalen

Direct niet-medische mondkapjes kopen in Roerdalen? Vanaf deze zomer mag je niet meer deelnemen aan het OV zonder een mondkapje. Maar ook verder om ons heen zien we ze steeds meer opduiken. Goed om te weten: Het kabinet is nog geen voorstander van het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte indien de anderhalve meter regel gewoon toegepast kan worden.

Hier tref je belangrijke informatie over de verschillende soorten mondmaskers. Welk type maskers zijn er, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Roerdalen? Je vind hier aanbieders die in de buurt gevestigd zijn. Heb je klachten? En ga je de deur niet uit? Ook dan zijn er mogelijkheden. Wij hebben voor jou uitgezocht de beste online winkels waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in september 2021.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-medische kapjes worden doorgaans gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.
 • Katoenen maskers kan je wassen en opnieuw gebruiken.
 • Een niet-medisch mondneusmaskers is er om je omgeving te beschermen, en dus niet jezelf.
 • De niet-professionele kapjes kan je op allerlei plekken kopen in en rondom Roerdalen. Onder andere bij de COOP + Xenos.
 • Online zijn er talloze webshops hippe- en trendy mondkapjes zoals Coolblue.nl + Plein.nl.
 • Let op: medische mondkapjes (bijv. FFP) zijn voorbehouden aan de zorg, deze zijn niet bedoeld voor privégebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Roerdalen?

Mondkapjes die je op hebt in het OV of evt. op straat krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische mondneusmaskers zijn voorradig bij veel supers, apotheken en drogisterijen. Ook bij de online winkels heb je genoeg keuze. Normaal gaat het om wegwerpmaskers die je nooit vaker dan 1 keer gebruikt. De populaire hippe katoenen maskers kan je na wassen (60 graden) weer gebruiken. Mondkapjes in Roerdalen centrum, waar zijn ze te koop? In het overzicht hieronder tref je een aantal plaatselijke retailers rondom de gemeente Roerdalen (provincie Limburg) waar mogelijk voorraad is. De maskers vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,35 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatMolenweg 486051 HKMaasbracht
TrekpleisterPast. Huijbenplein 75981 BHPanningen
DA DrogistRaadhuisstraat 16061 EAPosterholt
EtosSteenweg 166041 EWRoermond
GammaSint Wirosingel 1786042 KZRoermond
KarweiSchoolstraat 276049 BMHerten
PraxisSint Wirosingel 1766042 KZRoermond
XenosVeemarkt 15961 ERHorst
HemaMarkt 346051 DZMaasbracht
ActionFaunasingel 326043 WRRoermond
BlokkerSchaarbroekerweg 306042 EJRoermond
PrimeraBeekweg 126042 JJRoermond
WibraHamstraat 346041 HCRoermond
ZeemanKasteel Hornstraat 416043 JRRoermond
Albert HeijnGodsweerdersingel 746041 GMRoermond
JumboRoersingelpassage 56041 EERoermond
AldiNassaustraat 786043 EDRoermond
LidlMarkt 96051 DZMaasbracht

Webshops vergelijken september 2021

Ga je liever niet onnodig naar buiten en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Roerdalen? Bij de online retailers zijn er uitgebreide opties. Vanuit je luie stoel online bestellen en de volgende werkdag heb je alles in huis. In de tabel hieronder vergelijk je uiteenlopende webshops met een uitstekend aanbod, vaste lage prijzen en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de plaatsen Roermond, Nederweert, Cranendonck, Maasgouw en Weert.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Amazon Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
deweegschaal.nl Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
mondkapjes-kopen-roerdalen-6063

De verschillende soorten mondmaskers

In de basis zijn er 2 type mondneusmaskers. Ten eerste zijn er de medische mondmaskers. Deze zijn specifiek bedoeld voor de zorg. In aanvulling daarop hebben we de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige maskers van bijvoorbeeld textiel, stof of papier. Dit type wordt bijv. gebruikt in het OV en wordt dus ook niet gebruikt in de zorg of ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals bijv. een FFP2 masker of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan strenge kwaliteitsstandaarden. Deze FFP maskers beschermen tegen het inademen van allerlei schadelijke stoffen / virussen waaronder COVID-19. Deze categorie is geschikt voor gebruik in zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant gebruik je niet om jezelf tegen het virus te beschermen. Mits je ze juist gebruikt verklein je de kans op het besmetten van anderen met corona. Het is een verlengstuk van de hygiënemaatregelen die al gelden zoals anderhalve meter afstand houden en handen wassen. Dit type is alleen verplicht als je reist met het OV. Ze zijn volop verkrijgbaar in Roerdalen. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of zakdoek.

Zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch gezichtsmasker is geen manier om jezelf te beschermen, het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Het masker op de juiste manier dragen is dan ook van groot belang. Het RIVM heeft dit als volgt beschreven:

 1. Je begint altijd eerst met het wassen van je handen met water en zeep.
 2. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het opzetten. Voorkom dat je de binnenkant aanraakt.
 3. Wees er zeker van dat het kapje aansluit op het gezicht.
 4. Was je handen met water en zeep voordat je het niet-medische mondkapje afzet.
 5. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes als je het afdoet. Wees er ook nu zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Herbruikbare katoenen maskers dien je op 60 graden te wassen en een wegwerpmasker dien je direct bij het vuil te zetten.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Je eigen mondmasker maken

Update: zondag 26 september 2021. Liever geen mondkapje kopen Roerdalen? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. De overheid biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Maak gebruik van producten als een katoenen zakdoek + dekbedovertrek. Vermijd hele dikke stoffen zodat je nog wel adem kunt halen. Zorg ervoor dat er een goede aansluiting is op je neus en mond (volledig afgesloten). In de instructievideo hieronder wordt verdere uitleg gegeven. Let op: De mond bedekken achter sjaal of kraag een kapje gemaakt van een sok zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Mondkapjes voor de thuiszorg.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het dragen van mondkapjes verplicht in Roerdalen?
Nee, dat hoeft niet. Momenteel is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van De regering: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.roerdalen.nl.

Welke tarieven worden gerekend voor een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn al te koop vanaf €0,50 per stuk. Doorgaans betaal je zo’n €0,80 per wegwerpkapje. Grote verpakkingen met 50 of 75 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Roerdalen zijn iets duurder, zo’n €9,00. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Dit wordt gezien als een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondmasker is geen manier om jezelf te beschermen. Het is er om je omgeving te beschermen. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het opdoen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de hygiënemaatregelen die al gelden zoals genoeg afstand houden en niezen en hoesten in de elleboog.

Wat zijn de eisen voor het dragen van mondkapjes in het OV?
Met het oog op het openbaar vervoer is een niet-medisch uitademingsmasker zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld textiel geoorloofd. Deze maskers schaf je aan bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Neem een textielsoort dat gebruikt kan worden om direct op de huid te dragen. Gebruikte theedoeken of lakens zijn goed.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Het mondkapje is verplicht zodra jij deel gaat nemen aan het openbaar vervoer. Dit is voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder het geval. Zit je in de trein zonder goedgekeurd masker? Dan kan je uit het OV worden gezet en een boete van €95,00 ontvangen in de wijken: Montfort, Sint Odiliënberg, Melick, Posterholt, Herkenbosch, Vlodrop.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie