hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo

Mondkapjes kopen Roermond

Vandaag nog niet-medische mondkapjes kopen in Roermond? Vanaf deze zomer is het verplicht een mondkapje te dragen in het OV. Ook op andere plekken zie je de kapjes steeds meer. Belangrijk: Het RIVM is nog niet enthousiast over het gebruik van niet-professionele maskers in de openbare ruimte indien de anderhalve meter regel gewoon toegepast kan worden.

Op deze pagina tref je uitgebreide info over de verschillende soorten mondmaskers. Wat is het aanbod, wanneer moet ik ze dragen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Roermond? Je treft hier een lijst met retailers die dichtbij zijn. Blijf je liever thuis? Ook dan zijn er mogelijkheden. Wij hebben voor jou uitgezocht de beste online aanbieders waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in september 2021.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-medische maskers zijn gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
 • De niet-professionele maskers zijn breed verkrijgbaar bij uiteenlopende winkels rondom Roermond. Onder andere bij de COOP & Kruidvat.
 • Op het internet zijn er veel aanbieders van hippe mondkapjes zoals Amazon.nl of Groupdeal.nl.
 • Let op: medische mondkapjes (bijv. FFP) zijn voorbehouden aan de zorg, deze hoor je niet in het OV te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Roermond?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer en eventueel op straat moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische mondneusmaskers kan je kopen bij de grotere drogisterijen, supermarkten en apotheken. Ook via internet vind je ze in grote getale. Vaak gaat het om wegwerpmaskers die die direct hoort weg te gooien. De wat meer hippe katoenen maskers kan je uitwassen en nogmaals gebruiken. Mondkapjes in Roermond centrum, waar zijn ze te koop? In het onderstaande overzicht tref je meerdere plaatselijke winkels rondom de gemeente Roermond (provincie Limburg) waar je wellicht wat vindt. De kapjes koop je al vanaf €0,55 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatKasteel Hornstraat 216043 JRRoermond
TrekpleisterPast. Huijbenplein 75981 BHPanningen
DA DrogistValkenhorst 146043 RKRoermond
EtosSteenweg 166041 EWRoermond
GammaSint Wirosingel 1786042 KZRoermond
KarweiKoninginnelaan 546043 AGRoermond
PraxisSint Wirosingel 1766042 KZRoermond
XenosVeemarkt 15961 ERHorst
HemaGraaf Gerardstraat 26041 HHRoermond
ActionFaunasingel 326043 WRRoermond
BlokkerSchaarbroekerweg 306042 EJRoermond
PrimeraBeekweg 126042 JJRoermond
WibraHamstraat 346041 HCRoermond
ZeemanKasteel Hornstraat 416043 JRRoermond
Albert HeijnGodsweerdersingel 746041 GMRoermond
JumboRoersingelpassage 56041 EERoermond
AldiNassaustraat 786043 EDRoermond
LidlKasteel Hornstraat 176043 JRRoermond

Online kapjes bestellen september 2021

Ga je liever niet onnodig naar buiten en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Roermond? Op het internet is er een enorm aanbod. Probleemloos online bestellen en gratis laten thuisbezorgen. In de tabel hieronder ontdek je uiteenlopende webshops met een ruim aanbod, aantrekkelijke bulkverpakkingen en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de regio’s Nederweert, Cranendonck, Maasgouw, Weert en Peel en Maas.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Amazon Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
deweegschaal.nl Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
mondkapjes-kopen-roermond-6043

Uitleg over de soorten mondkapjes

De mondneusmaskers kan je verdelen in 2 groepen. Allereerst zijn er de medische mondmaskers. Deze zijn bedoeld voor mensen werkzaam in de zorg. In aanvulling daarop heb je de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige kapjes van bijv. textiel, stof of papier. Deze categorie mag in de trein/bus gedragen worden en is ongeschikt voor ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook bekend als FFP-maskers of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan allerlei strenge eisen. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen het inademen van allerlei schadelijke stoffen / virussen waaronder COVID-19. Dit type is exclusief beschikbaar voor de zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet ter bescherming van jezelf. Bij het juiste gebruik ervan verklein je de kans op het besmetten van anderen met corona. Het is een verlengstuk van de geldende hygiëneregels zoals genoeg afstand houden en niezen in de elleboog. Iedereen in het OV moet zo’n masker dragen. Ze zijn te krijgen bij veel verschillende winkels in Roermond. Online vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.

Stappenplan: zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondkapje draag je niet voor je eigen veiligheid, maar is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Het kapje veilig op- en afzetten is van enorm belang. De rijksoverheid geeft de volgende aanwijzingen:

 1. Was eerst goed je handen voordat je het kapje opdoet.
 2. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes. Het is belangrijk dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Wees er zeker van dat het kapje aansluit op het gezicht.
 4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
 5. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje af te zetten. Raak opnieuw de binnenkant niet aan.
 6. Was het mondkapje op 60 graden na elk gebruik en een wegwerpmasker dien je direct bij het vuil te zetten.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Simpel en snel zelf een mondmasker maken

Update: zondag 26 september 2021. Geen mondkapje kopen Roermond? Zelf mondkapjes maken is natuurlijk ook mogelijk. Het kabinet heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Bijvoorbeeld van een katoenen zakdoek & stofzuigerzak. Neem niet een te dikke stof want je moet wel normaal adem kunnen halen. Zorg dat het geheel goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt. In het filmpje hieronder bekijk je hoe je dit kunt doen. Belangrijk: Het dragen van een sjaal of een kapje gemaakt van een sok gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Mondkapjes voor schoonheidsspecialisten.

Veelgestelde vragen (FAQ) rondom het gebruik van mondmaskers

Is het toepassen van een mondkapje verplicht in Roermond?
Nee, dat hoeft niet. Momenteel is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van De regering: Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.roermond.nl.

Wat zijn de kosten van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn al te koop vanaf €0,55 p/stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €1,15 p/masker. Grote verpakkingen met 50 of 75 stuks zijn omgerekend goedkoper. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Roermond koop je vanaf plusminus €7,00. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Dit wordt geclassificeerd als een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker draag je niet voor je eigen veiligheid. Het is specifiek bedoeld om je omgeving te beschermen. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het opzetten van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast de geldende hygiëneregels zoals 1,5 meter afstand houden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid.

Waar moet een mondkapje in het OV aan voldoen?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medische kapje zonder filter gemaakt van textiel of katoen geaccepteerd. Dit type maskers bestel je bij een supermarkt of drogist. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Gebruik een stof dat geschikt is om op de huid te dragen. Oude kussenslopen of dekbedovertrek zijn genoeg.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Je mondkapje is verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Dit geldt voor alle reizigers van 13 jaar en ouder. Zit je in de bus/trein/metro/tram zonder masker? Dan loop je kans op een boete van €95,00 in de wijken: Centrum, Roermond-Oost, Roermond-Zuid, Maasniel, Donderberg en Roosendael, Donderberg en Hoogvonderen, Asenray, Herten, Swalmen, Maasplassen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie