hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Enschede

Meteen niet-medische mondkapjes kopen in Enschede? Op dit moment mag je niet meer deelnemen aan het OV zonder een mondkapje. En ook op straat zie je de kapjes steeds meer. Belangrijk: Het kabinet is nog niet enthousiast over het gebruik van niet-professionele maskers in de openbare ruimte indien de anderhalve meter regel gewoon toegepast kan worden.

Via onze mondkapjes-vergelijker vind je waardevolle info over het mondmasker gebruik in Nederland. Welke verschillende soorten zijn er, beschermt het echt, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Enschede? Je vind een handig overzicht met verkooppunten die in de buurt gevestigd zijn. Liever niet de deur uit? Er is een oplossing. Wij vergelijken de beste online shops waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in april 2024.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-professionele maskers worden vaak gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Een niet-medisch mondkapje is bedoeld om het risico op het besmetten van andere mensen te verkleinen, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele kapjes koop je bij verschillende winkels in en rondom Enschede. Denk aan de Dekamarkt en Wibra.
 • Ook online zijn er verschillende verkooppunten van trendy mondkapjes zoals 123inkt.nl & Deweegschaal.nl.
 • Goed om te weten: medische (FFP2) maskers zijn exclusief voor de zorg, deze hoor je niet in het OV te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Enschede?

Maskers die je draagt in het openbaar vervoer of evt. in de openbare ruimte dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische maskers zijn ruim verkrijgbaar bij diverse supers, apotheken en drogisterijen. Ook bij webwinkels is er veel aanbod. Vaak gaat het om wegwerpmaskers voor eenmalig gebruik. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje kan je ook uitwassen en opnieuw gebruiken. Mondkapjes in Enschede centrum, waar zijn ze te koop? In de onderstaande tabel check je een aantal lokale shops rondom de gemeente Enschede (provincie Overijssel) waar mogelijk voorraad is. De maskers koop je (in bulk) al vanaf €0,55 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatRijnstraat 527523 GGEnschede
TrekpleisterZonstraat 407521 HJEnschede
DA DrogistKlanderij 577511 HSEnschede
EtosBrouwerijstraat 747523 XEEnschede
GammaSlijpsteen 307513 JAEnschede
KarweiTubantiasingel 1a7514 AAEnschede
PraxisSchuttersveld 87514 ALEnschede
Xenosvan Heekplein 707511 HNEnschede
HemaBrouwerijplein 337523 MAEnschede
ActionSchuttersveld 17514 ACEnschede
BlokkerRijnstraat 627523 GHEnschede
PrimeraBrouwerijstraat 727523 XEEnschede
WibraZonstraat 487521 HJEnschede
ZeemanRijnstraat 687523 GHEnschede
Albert HeijnH.J. van Heekplein 637511 HNEnschede
JumboStationsstraat 127481 JAHaaksbergen
AldiHet Jannink 1217471 VEGoor
LidlHet Jannink 1237471 VEGoor

Online maskers kopen april 2024

Ga je liever niet onnodig naar buiten of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Enschede? Op het internet is er een enorm aanbod. Zonder gedoe online bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. Hieronder check je enkele betrouwbare webwinkels met een uitstekend assortiment, scherpe prijzen en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de plaatsen Haaksbergen, Hof van Twente, Rijssen-Holten, Hellendoorn en Deventer.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-enschede-7524

Wat voor mondkapje heb ik nodig?

De mondneusmaskers kan je verdelen in 2 groepen. Ten eerste heb je de medische mondkapjes. Deze zijn specifiek bedoeld voor de zorg. Verder heb je de niet-medische maskers. Deze worden gemaakt van textiel, stof of papier. Dit type is geschikt voor het openbaar vervoer en is niet geschikt voor de gezondheidszorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals bijv. een FFP2 masker of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker voldoen aan Europese wet- en regelgeving. Zo’n FFP-masker beschermt tegen verschillende virussen waaronder het COVID-19 virus. Dit soort kan worden toegepast in de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet voor je eigen veiligheid. Bij goed gebruik beperk je de kans dat je anderen besmet met corona. Het is een extra maatregel naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en handen wassen met water en zeep. Het is wettelijk verplicht voor iedereen die met het OV reist. Veel winkels verkopen ze wel in Enschede. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of zakdoek.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch mondneusmaskers is niet voor je eigen veiligheid, maar is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is enorm belangrijk. De regering heeft dit als volgt beschreven:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is belangrijk dat het kapje goed aansluit op je gezicht.
 4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
 5. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes als je het afdoet. Het is belangrijk dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Stel je wasmachine in op 60 graden tijdens het wassen van een herbruikbaar masker en een wegwerpmasker kan je na gebruik gewoon in een afvalzak leggen.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Video: simpel zelf een mondmasker maken

Update: maandag 22 april 2024. Geen mondkapje kopen Enschede? Je mag ook zelf een mondkapje maken. De regering biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Je kunt denken aan een oude kussensloop & oud dekbedovertrek. Ook moet het niet te dik worden want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Wees er zeker van dat er een goede aansluiting is op je neus en mond (volledig afgesloten). In het filmpje hieronder vind je nog meer instructies. Belangrijk: Een sjaal, een kraag van een jas of een geknutseld kapje van sokken gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Mondkapjes voor de thuiszorg.

Veelgestelde vragen over het dragen van een mondmasker

Is het toepassen van een mondkapje verplicht in Enschede?
Nee, dit is geen verplichting. In de actuele situatie moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van Het OMT: Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.enschede.nl.

Wat zijn de tarieven van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,40 per stuk. Deze kosten je circa €1,20 per wegwerpmasker. Grote verpakkingen met 25 of 75 stuks zijn relatief het voordeligst. Herbruikbare hippe mondkapjes in Enschede zijn wat kostbaarder, +/- €10,00. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Dit is een milieubewuste en voordelige oplossing.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondmasker betekent niet dat jij beschermt bent. Het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het gebruiken van een niet-medisch mondkapje is een extra regeling naast het huidige hygiëne protocol zoals genoeg afstand houden en handen wassen.

Welke voorwaarden worden er gesteld aan mondkapjes voor het OV?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondkapje zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld katoen of textiel voldoende. Dit type maskers vind je bij een supermarkt of drogist. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Neem een textielsoort dat geschikt is om in aanraking te komen met de huid. Items als dekbedovertrekken of kussenslopen zijn geoorloofd.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Zo’n mondkapje is verplicht als je reist met het OV (tram/bus/metro/tram). Dit is het geval voor medewerkers en reizigers van 13 jaar en ouder. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan kan je beboet worden met liefst €95,00 in de wijken: Binnensingelgebied, Hogeland – Velve, Boswinkel – Stadsveld, Twekkelerveld – T.H.T., Enschede-Noord, Ribbelt – Stokhorst, Enschede-Zuid, Bedrijfsterreinen Enschede-West, Glanerbrug en omgeving, Landelijk gebied en kernen.

Plaats een reactie