hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Haaksbergen

Snel niet-medische mondkapjes kopen in Haaksbergen? Op dit moment moeten alle reizigers vanaf 13 jaar een mondkapje dragen in het OV. Ook op andere plekken zien we ze steeds meer opduiken. Belangrijk: Het RIVM is nog niet enthousiast over het gebruik van niet-professionele maskers in de openbare ruimte waar men gewoon 1,5 meter afstand kan houden.

Via onze mondkapjes-vergelijker verzamel je waardevolle informatie over de verschillende soorten mondmaskers. Hoe werkt het precies, hoe veilig is het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Haaksbergen? Je vind hier verkooppunten die in de buurt gevestigd zijn. Kan je niet naar de winkel? Er is een oplossing. Verderop tref je een lijst met de beste webwinkels waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in april 2024.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-medische kapjes worden vaak gemaakt van textiel, stof of papier. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.
 • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker is er om je omgeving te beschermen, en dus niet jezelf.
 • De niet-professionele producten zijn uitstekend verkrijgbaar in de omgeving van Haaksbergen. Onder andere bij de Lidl en Etos.
 • Ook online vind je meer en meer aanbieders van trendy mondkapjes zoals Wehkamp.nl & Drogisterijaanbiedingen.nl.
 • Vergeet niet: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, deze zijn niet bedoeld voor privégebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Haaksbergen?

Maskers die je draagt in het openbaar vervoer en eventueel op straat dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische kapjes zijn te koop bij de bekende drogisterijen, supermarkten en apotheken. Ook bij de online winkels is er veel aanbod. Vaak gaat het om wegwerpmaskers die je een keer kunt gebruiken. De hippe katoenen maskers mag je uitwassen en hergebruiken. Mondkapjes in Haaksbergen centrum, waar zijn ze te koop? In de tabel hieronder vind je meerdere plaatselijke retailers rondom de gemeente Haaksbergen (provincie Overijssel) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes koop je al vanaf €0,45 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatSpoorstraat 237481 HVHaaksbergen
TrekpleisterHogepad 17462 TARijssen
DA DrogistVeldmaterstraat 1767481 ADHaaksbergen
EtosSpoorstraat 347481 HVHaaksbergen
GammaEnterstraat 196a7461 PERijssen
KarweiMossendamsdwarsweg 67472 DBGoor
PraxisEssenstraat 97418 BMDeventer
XenosGrotestraat 207461 KGRijssen
HemaGrotestraat 527471 BRGoor
ActionDr.Prinsstraat 27481 EVHaaksbergen
BlokkerSpoorstraat 477481 HWHaaksbergen
PrimeraGrotestraat 1357471 BNGoor
WibraSpoorstraat 657481 HXHaaksbergen
ZeemanLansinkstraat 547481 JMHaaksbergen
Albert HeijnSpoorstraat 307481 HZHaaksbergen
JumboStationsstraat 127481 JAHaaksbergen
AldiHet Jannink 1217471 VEGoor
LidlHet Jannink 1237471 VEGoor

Online maskers kopen april 2024

Ben je ziek en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Haaksbergen? Bij de online winkels zijn er uitgebreide opties. Gemakkelijk online te bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. In de onderstaande tabel vergelijk je enkele erkende webshops met een gevarieerd aanbod, lage prijzen en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de regio’s Hof van Twente, Rijssen-Holten, Hellendoorn, Deventer en Voorst.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-haaksbergen-7481

Welk type mondmasker heb ik nodig?

De mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 groepen. Allereerst benoemen de de medische mondkapjes. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. In aanvulling daarop zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Deze worden gefabriceerd met stof, ander textiel of papier. Deze categorie voldoet niet aan de strenge geldende richtlijnen en is ongeschikt voor ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals bijv. een FFP2 masker of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan allerlei strenge eisen. FFP maskers beschermen de drager tegen stofdeeltjes en virussen in de lucht zoals het COVID-19 virus. Dit soort is alleen bedoeld voor de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet voor je eigen veiligheid. Bij het juiste gebruik ervan verklein je de kans op het besmetten van anderen met corona. Het is een verlengstuk van de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals genoeg afstand houden en voortdurend de handen wassen. Het is wettelijk verplicht voor iedereen die met het OV reist. Er zijn veel verkooppunten in Haaksbergen. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.

Zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondkapje draag je niet voor je eigen veiligheid, maar is specifiek bedoeld om je omgeving te beschermen. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is ontzettend belangrijk. De regering omschrijft dit als volgt:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes. Raak de binnenkant niet aan.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Als je het kapje weer afzet, gebruik dan weer de touwtjes/elastiekjes. Let erop dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Was het mondkapje op 60 graden na elk gebruik en gooi een wegwerpmasker direct weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Thuis een mondmasker maken

Update: maandag 22 april 2024. Liever geen mondkapje kopen Haaksbergen? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. De regering biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Bijvoorbeeld van een oude kussensloop & oud dekbedovertrek. Vermijd hele dikke stoffen want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Zorg dat het kapje zo goed mogelijk aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt. In de instructievideo hieronder bekijk je een handige handleiding. Belangrijk: De kraag van een jas, een sjaal of een kapje gefabriceerd van sokken bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Mondkapjes voor schoonheidsspecialisten.

Veelgestelde vragen en antwoorden over mondmasker

Zijn mondkapjes verplicht in Haaksbergen?
Nee, dit is geen verplichting. In de actuele situatie is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van Het kabinet: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.haaksbergen.nl.

Wat is de prijs van een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn verkrijgbaar vanaf €0,55 p/stuk. De standaard prijzen zijn +/- €0,90 per wegwerpmasker. XL-verpakkingen met 25 tot 100 stuks zijn omgerekend goedkoper. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Haaksbergen koop je vanaf plusminus €9,00. Deze moet je wel dagelijks uitwassen. Wij vinden dit een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker is geen bescherming voor je jezelf. Het is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het bestellen van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals genoeg afstand houden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid.

Wat voor kapje moet ik precies dragen in het OV?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medische kapje zonder filter gemaakt van textiel of katoen geaccepteerd. Deze maskers bestel je bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Neem een textielsoort dat geschikt is om in aanraking te komen met de huid. Producten als zakdoeken of t-shirts zijn goed.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Een mondkapje is verplicht tijdens het reizen met het openbaar vervoer. Dit geldt voor medewerkers en alle reizigers van 13 jaar en ouder. Probeer je toch zonder masker te reizen? Dan kan je beboet worden met liefst €95,00 in de wijken: Haaksbergen (dorp), Haaksbergen (buitengebied), Sint Isidorushoeve, Buurse, Rietmolen, Hengevelde, Beckum, Haaksbergen-kern.

Plaats een reactie