hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
logo-hygienekoning
 • Hygienekoning.nl
 • Goedkoopste van NL
  Morgen in huis
  Groot assortiment
blokker-logo

Mondkapjes kopen Cruquius

Direct niet-medische mondkapjes kopen in Cruquius? Vanaf 1 juni 2020 zijn mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer. Maar ook verder om ons heen zie je de kapjes steeds meer. Goed om te weten: Het Outbreak Management Team (OMT) beveelt het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte niet aan in situaties waar er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op deze website lees je uitgebreide info over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Welke keuzes heb ik, hoe veilig is het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Cruquius? Je vind hier adresgegevens van verkooppunten uit jouw eigen omgeving. Ben je ziek, en ga je niet naar buiten? Ook dan zijn er mogelijkheden. In onze vergelijker vind je de beste online aanbieders waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in augustus 2022.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-professionele kapjes worden doorgaans gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Op internet vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.
 • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
 • Een niet-medisch mondmasker is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken, het beschermt niet jezelf.
 • De niet-professionele kapjes zijn breed verkrijgbaar bij uiteenlopende winkels rondom Cruquius. Denk aan de PLUS en DA.
 • Op het internet zijn er veel aanbieders van trendy- en hippe mondkapjes zoals 123inkt.nl en Deonlinedrogist.nl.
 • Belangrijk: medische gezichtsmaskers of chirurgisch mondmasker IIR zijn voor de zorg, en zijn dus niet voor eigen gebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Cruquius?

Maskers die je draagt in het openbaar vervoer of evt. op straat zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische gezichtsmasker zijn te koop bij diverse drogisterijen, supermarkten en apotheken. Ook via internet kan je kiezen uit een ruim aanbod. Meestal betreft het wegwerpmaskers die je een keer kunt gebruiken. Sommige hippe katoenen maskers kan je blijven gebruiken mits je het steeds uitwast. Mondkapjes in Cruquius centrum, waar zijn ze te koop? Hierbij vind je de grotere lokale shops rondom de gemeente Haarlemmermeer (provincie Noord-Holland) waar je wellicht wat vindt. De kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,45 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatMarkenburg 1072135 DRHoofddorp
TrekpleisterBinnenweg 1552101 JHHeemstede
DA DrogistSkagerrak 2162133 DWHoofddorp
EtosMarkenburg 752135 DSHoofddorp
GammaSpaarneweg 442142 ENCruquius
KarweiStationsweg 362131 XGHoofddorp
PraxisSpaarneweg 462142 ENCruquius
XenosBurgemeester van Stamplein 2762132 BHHoofddorp
HemaBloemendaalseweg 372061 CBBloemendaal
ActionMeeuwenstraat 452134 DVHoofddorp
BlokkerMarkenburg 892135 DSHoofddorp
PrimeraAalburgplein 572134 DMHoofddorp
WibraPolderplein 2352132 BGHoofddorp
ZeemanAalburgplein 72134 DMHoofddorp
Albert HeijnGenderenplein 132134 DPHoofddorp
JumboSkagerrak 2042133 DWHoofddorp
AldiKerklaan 272101 HKHeemstede
LidlSkagerrak 1962133 DWHoofddorp

De beste webwinkels augustus 2022

Ga je liever niet onnodig naar buiten of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Cruquius? Bij de online aanbieders zijn er uitgebreide opties. Vanuit je luie stoel online bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. In de tabel hieronder achterhaal je enkele erkende webshops met een goed aanbod, goedkope prijzen en door heel Nederland (gratis) bezorgd. Ook in de plaatsen Vijfhuizen, Zwaanshoek, Hoofddorp, Bennebroek en Bentveld.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Hygienekoning.nl Stoffen
Medisch
Laagste prijs
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-cruquius-2142

Welk type mondmasker heb ik nodig?

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. In de eerste plaats heb je de medische mondkapjes. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. Verder zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Dit zijn eenvoudige maskers van bijvoorbeeld stof, ander textiel of papier. Dit type mag in de trein/bus gedragen worden en wordt dus ook niet toegepast in de gezondheidszorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, vaak aangemerkt als FFP-masker of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. Zo’n FFP-masker beschermt tegen virussen zoals COVID-19. Deze categorie kan worden gebruikt in de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers zijn geen beschermmiddel voor jouzelf. Mits je ze juist gebruikt verlaag je de kans dat je anderen ziek maakt met het corona-virus. Het is een verlengstuk van het huidige hygiëne protocol zoals 1,5 meter afstand houden en handen wassen. Dit type is alleen verplicht als je reist met het OV. Ze zijn te krijgen bij veel verschillende winkels in Cruquius. Je kunt de maskers ook zelf maken.

Instructies voor het gebruiken van een niet-medisch masker

Een niet-medisch gezichtsmasker is geen bescherming voor je jezelf, het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Het masker op de juiste manier dragen is dan ook van groot belang. Het kabinet heeft dit als volgt beschreven:

 1. Je dient eerst je handen te wassen met water en zeep.
 2. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes. Voorkom dat je de binnenkant aanraakt.
 3. Zorg dat het goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje af te doen. Raak opnieuw de binnenkant niet aan.
 6. Een katoenen masker kan je na uitwassen opnieuw gebruiken, wegwerpmaskers dien je meteen weg te gooien.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak zelf een mondmasker

Update: zaterdag 13 augustus 2022. Geen mondkapje kopen Cruquius? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. De regering heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Je kunt denken aan een kussensloop + stofzuigerzak. Ook moet het niet te dik worden want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Wees er zeker van dat er een goede aansluiting is op je neus en mond (volledig afgesloten). In de onderstaande video bekijk je een handige handleiding. Let op: Het dragen van een sjaal of een kapje gefabriceerd van sokken zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Zelf een mondkapje maken.

Veelgestelde vragen (FAQ) rondom het gebruik van mondmaskers

Is een mondkapje verplicht in Cruquius?
Nee, dat hoeft niet. In de actuele situatie is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van Het OMT: Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.haarlemmermeergemeente.nl.

Wat zijn de kosten van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,45 per stuk. Doorgaans betaal je zo’n €1,05 p/masker. Grote verpakkingen met 25 of 75 stuks zijn relatief het voordeligst. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Cruquius kosten ongeveer €10,00. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Het betreft een milieubewuste en voordelige oplossing.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch mondneusmaskers is geen bescherming voor je jezelf. Het is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het dragen van een niet-medisch mondkapje is een extra regeling naast het huidige hygiëne protocol zoals genoeg afstand houden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid.

Waar moet een mondkapje in het OV aan voldoen?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medische kapje zonder filter gemaakt van katoen of textiel werkbaar. Dit type maskers vind je in de schappen bij lokale supermarkten en drogisterijen. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Gebruik een stof dat gebruikt kan worden om rechtstreeks op de huid te dragen. Producten als lakens of een theedoek zijn prima.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Het mondkapje is verplicht zodra jij deel gaat nemen aan het openbaar vervoer. Dit is het geval voor medewerkers en reizigers van 13 jaar en ouder. Zit je in de trein zonder goedgekeurd masker? Dan riskeer je een boete van €95,00 in de wijken: Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Zwanenburg, Lijnden / Boesingheliede, Badhoevedorp, Aalsmeerderbrug/ Oude Meer/ Rozenburg / Schiphol Rijk, Rijsenhout, Burgerveen / Leimuiderbrug / Weteringbrug, Abbenes / Buitenkaag, Lisserbroek, Beinsdorp, Zwaanshoek, Cruquius, Vijfhuizen, Schiphol.

Plaats een reactie