hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo
 • PLEIN
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Delden

Eenvoudig niet-medische mondkapjes kopen in Delden? Per 1 juni 2020 is het verplicht een mondkapje te dragen in het OV. Ook in de openbare ruimte lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Goed om te weten: Het RIVM raadt het gebruik van een niet-professionele mondmaskers af in de publieke ruimte in situaties waar er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op vergelijkmondkapjes.nl vind je praktische informatie over de verschillende soorten mondmaskers. Waar kan ik uit kiezen, wanneer moet ik ze dragen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Delden? We bieden een lijstje met aanbieders uit jouw eigen omgeving. Blijf je liever thuis? Ook dan zijn er mogelijkheden. Wij tonen de beste online winkels waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in mei 2022.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-medische maskers worden vaak gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of kussensloop.
 • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
 • Een niet-medisch mondmasker is er om je omgeving te beschermen, je bent dus zelf niet beschermd.
 • De niet-professionele maskers zijn te koop bij meerdere verkooppunten in de omgeving van Delden. Bijvoorbeeld de PLUS of Kruidvat.
 • Online zijn er talloze webshops trendy- en hippe mondkapjes zoals Bol.com & Gezondheidswebwinkel.nl.
 • Goed om te weten: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, en zijn dus niet voor eigen gebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Delden?

Mondkapjes die je op hebt in het OV en eventueel op straat dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische mondneusmaskers zijn te koop bij diverse supers, apotheken en drogisterijen. Ook bij de online winkels groeit het aanbod snel. In de regel verkoopt men wegwerpmaskers die maximaal 1 keer gebruikt kunnen worden. De populaire hippe katoenen maskers kan je na wassen (60 graden) weer gebruiken. Mondkapjes in Delden centrum, waar zijn ze te koop? In het overzicht hieronder tref je meerdere lokale shops rondom de gemeente Hof van Twente (provincie Overijssel) waar je kunt kijken. De maskers koop je (in bulk) al vanaf €0,55 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatLangestraat 517491 ABDelden
TrekpleisterHogepad 17462 TARijssen
DA DrogistVeldmaterstraat 1767481 ADHaaksbergen
EtosSpoorstraat 347481 HVHaaksbergen
GammaTextielstraat 247483 PBHaaksbergen
KarweiMossendamsdwarsweg 67472 DBGoor
PraxisEssenstraat 97418 BMDeventer
XenosGrotestraat 207461 KGRijssen
HemaLangestraat 337491 AADelden
ActionDr.Prinsstraat 27481 EVHaaksbergen
BlokkerSpoorstraat 477481 HWHaaksbergen
PrimeraGrotestraat 1357471 BNGoor
WibraSpoorstraat 657481 HXHaaksbergen
ZeemanKortestraat 157491 AXDelden
Albert HeijnDe Kolk 37491 XNDelden
JumboStationsstraat 127481 JAHaaksbergen
AldiHet Jannink 1217471 VEGoor
LidlHet Jannink 1237471 VEGoor

Online winkels mei 2022

Voel je je niet fit en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Delden? Online vind je een enorm aanbod. Supersnel en eenvoudig online bestellen en de volgende werkdag heb je alles in huis. In het onderstaande overzicht achterhaal je een aantal populaire webwinkels met een ruim aanbod, vaste lage prijzen en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de plaatsen Diepenheim, Markelo, Goor, Enter en Zuna.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-delden-7491

Uitleg over de soorten mondkapjes

In de basis zijn er 2 type mondneusmaskers. In de eerste plaats heb je de medische mondkapjes. Deze zijn specifiek bedoeld voor de zorg. In aanvulling daarop zijn er de niet-medische maskers. Deze worden gefabriceerd met stof (katoen), textiel of papier. Dit type voldoet niet aan de wettelijke kwaliteitseisen binnen de Europese Unie en is niet geschikt voor de zorg of ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook wel FFP2 masker genoemd of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan allerlei strenge eisen. Zo’n FFP-masker beschermt tegen het inademen van allerlei schadelijke stoffen / virussen waaronder COVID-19. Deze categorie is uitsluitend bedoeld voor de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant gebruik je niet om jezelf tegen het virus te beschermen. Als je ze op de juiste manier gebruikt reduceer je de kans dat je anderen ziek maakt met het corona-virus. Het betreft een extra regeling naast de geldende hygiëneregels zoals anderhalve meter afstand houden en niezen in de elleboog. Het is wettelijk verplicht voor iedereen die met het OV reist. Ze zijn te krijgen bij veel verschillende winkels in Delden. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.

Hoe gebruik ik een niet-medisch mondmasker?

Een niet-medisch mondkapje beschermt niet jezelf tegen het virus, het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Het veilig gebruik van zo’n masker is cruciaal. De regering hanteert een aantal richtlijnen:

 1. Je begint altijd eerst met het wassen van je handen met water en zeep.
 2. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes. Zorg dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is belangrijk dat het kapje goed aansluit op je gezicht.
 4. Zorg voor goede hygiëne (handen wassen) bij het verwijderen van het kapje.
 5. Gebruik wederom de touwtjes of elastiekjes om het mondkapje af te zetten. Voorkom ook nu weer dat je de binnenkant aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je na uitwassen opnieuw gebruiken, wegwerpmaskers dien je meteen weg te gooien.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Video: simpel zelf een mondmasker maken

Update: donderdag 26 mei 2022. Geen mondkapje kopen Delden? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. De overheid biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Je kunt o.a. gebruik maken van een zakdoek & dekbedovertrek. Ook moet het niet te dik worden want je moet natuurlijk wel kunnen ademen. Zorg ervoor dat het kapje zo goed mogelijk aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt. In het filmpje hieronder bekijk je hoe je dit kunt doen. Let op: Het dragen van een sjaal of een kapje gemaakt van een sok gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Wasbare mondkapjes.

Veelgestelde vragen (FAQ) rondom het gebruik van mondmaskers

Zijn mondkapjes verplicht in Delden?
Nee, het is niet verplicht in de openbare ruimte. Hedendaags geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van De regering: Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.hofvantwente.nl.

Wat zijn de tarieven van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn al te koop vanaf €0,35 per stuk. Doorgaans betaal je zo’n €1,05 per wegwerpmasker. Grote verpakkingen met 25 of 75 stuks zijn relatief het voordeligst. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Delden koop je vanaf plusminus €7,00. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Dit wordt geclassificeerd als een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondkapje is geen manier om jezelf te beschermen. Het is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het dragen van een niet-medisch mondkapje is een extra regeling naast het huidige hygiëne protocol zoals 1,5 meter afstand houden en handen wassen.

Wat zijn de regels voor het gebruik van mondkapjes in het OV?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medische kapje zonder filter van bijv. katoen geoorloofd. Deze maskers vind je in de schappen bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Kies textiel dat geschikt is om op de huid te dragen. Artikelen als dekbedovertrekken of kussenslopen zijn werkbaar.

Welke straf staat er op het niet dragen van een kapje in het OV?
Je mondkapje is verplicht zodra jij deel gaat nemen aan het openbaar vervoer. Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Zit je in de trein zonder goedgekeurd masker? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Goor, De Whee II, Markelo, Verspreide huizen Kerspel en omgeving, Elsen, Diepenheim, Delden, Overig Delden, Hengevelde, Bentelo.

Plaats een reactie