hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
mondkapjes-nl
 • Mondkapjes.nl
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Kampen

Snel niet-medische mondkapjes kopen in Kampen? Momenteel moeten alle reizigers vanaf 13 jaar een mondkapje dragen in het OV. Ook in de openbare ruimte lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Echter: Het RIVM is nog geen voorstander van het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op deze pagina verzamel je waardevolle informatie over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Welke keuzes heb ik, waar moet het aan voldoen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Kampen? Je vind hier verkooppunten uit jouw eigen omgeving. Ga je liever niet onnodig naar buiten? Ook dan zijn er mogelijkheden. Wij vergelijken de beste online shops waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in december 2021.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-medische kapjes worden gemaakt van textiel, stof of papier. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.
 • Maskers van katoen kan je op 60 graden wassen en blijven gebruiken.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker is er om je omgeving te beschermen, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele maskers koop je bij verschillende winkels in en rondom Kampen. Denk aan de Albert Heijn en Blokker.
 • Op het internet zijn er veel aanbieders van trendy- en hippe mondkapjes zoals Wehkamp.nl + Drogisterijaanbiedingen.nl.
 • Belangrijk: medische gezichtsmaskers of chirurgisch mondmasker IIR zijn voor de zorg, draag deze dan ook niet zelf.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Kampen?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro of evt. op andere plekken dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische mondmaskers vind je bij diverse drogisterijen, supermarkten en apotheken. Ook bij de online winkels groeit het aanbod snel. Meestal verkoopt men wegwerpmaskers die je nooit vaker dan 1 keer gebruikt. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje kan je uitwassen en nogmaals gebruiken. Mondkapjes in Kampen centrum, waar zijn ze te koop? In het bijgaande overzicht check je populaire plaatselijke shops rondom de gemeente Kampen (provincie Overijssel) waar mogelijk voorraad is. De maskers koop je (in bulk) al vanaf €0,45 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatDr. Damstraat 1158262 GHKampen
TrekpleisterOudestraat 1078261 CJKampen
DA DrogistOudestraat 808261 CTKampen
EtosOudestraat 398261 CDKampen
GammaHet Weerijs 448253 PPDronten
KarweiErtsstraat 138263 BNKampen
PraxisReigerweg 5-98263 BBKampen
XenosOudestraat 298261 CCKampen
HemaOudestraat 338261 CDKampen
ActionZambonistraat 48263 CEKampen
BlokkerOudestraat 408261 CRKampen
PrimeraDr. Damstraat 1118262 GHKampen
WibraGeerstraat 98261 HLKampen
ZeemanOudestraat 478261 CEKampen
Albert HeijnDreef 18256 AWBiddinghuizen
JumboDe Binnenloop 108254 KLDronten
AldiZambonistraat 48263 CEKampen
LidlHanzeplein 298262 WNKampen

Online kapjes bestellen december 2021

Blijf je liever thuis en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Kampen? Online zijn er uitgebreide opties. Probleemloos online bestellen, gratis bij je thuis afgeleverd. In het onderstaande overzicht check je enkele betrouwbare webwinkels met een ruim aanbod, goedkope prijzen en probleemloos bij je thuis afgeleverd. Ook in de plaatsen Dronten, Lelystad, Heerde, Epe en Olst-Wijhe.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Mondkapjes.nl Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-kampen-8264

Uitleg over de soorten mondkapjes

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. Ten eerste hebben we de medische mondmaskers. Deze worden alleen in de zorg gebruikt. Daarnaast zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Deze zijn vaak gemaakt van stof, ander textiel of papier. Dit type voldoet niet aan de wettelijke kwaliteitseisen binnen de Europese Unie en wordt dus ook niet toegepast in de medische omgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, die je vaak herkent als een FFP-masker of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker voldoen aan strenge kwaliteitsstandaarden. FFP maskers beschermen de drager tegen stofdeeltjes en virussen in de lucht zoals het COVID-19 virus. Dit soort is alleen bedoeld voor de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant draag je niet voor je eigen bescherming. Als je ze op de goede manier draagt reduceer je de kans dat jij het coronavirus zelf verder verspreidt. Het betreft een extra regeling naast de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals genoeg afstand houden en handen wassen met water en zeep. Momenteel alleen verplicht in het openbaar vervoer. Je kunt ze bij veel winkels kopen rondom Kampen. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.

In 6-stappen veilig een niet-medisch masker gebruiken

Een niet-medisch mondneusmaskers is geen manier om jezelf te beschermen, het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Het masker op de juiste manier dragen is van enorm belang. De rijksoverheid geeft de volgende aanwijzingen:

 1. Was eerst goed je handen voordat je het kapje opdoet.
 2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Let erop dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Zorg voor goede hygiëne (handen wassen) bij het verwijderen van het kapje.
 5. Als je het kapje weer afzet, gebruik dan weer de touwtjes/elastiekjes. Ook hier is het cruciaal dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je na uitwassen opnieuw gebruiken en een wegwerpmasker kan je na gebruik gewoon in een afvalzak leggen.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Video: simpel zelf een mondmasker maken

Update: woensdag 1 december 2021. Liever geen mondkapje kopen Kampen? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. De overheid biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Je kunt o.a. gebruik maken van een t-shirt & dekbedovertrek. Ook moet het niet te dik worden want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Wees er zeker van dat het kapje zo goed mogelijk aansluit op je hele mond en onderkant van de neus. In het filmpje hieronder vind je nog meer instructies. Belangrijk: Een sjaal, een kraag van een jas of een kapje gefabriceerd van sokken zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Wegwerphandschoenen.

Veelgestelde vragen over het dragen van een mondmasker

Is het toepassen van een mondkapje verplicht in Kampen?
Nee, het is niet verplicht in de openbare ruimte. Op dit moment is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van De overheid: Wanneer men 1,5 meter afstand kan houden tot elkaar zijn er geen verplichtingen tot het dragen van niet-medische maskers. Bekijk meer informatie op www.kampen.nl.

Wat kosten niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn er al vanaf €0,40 p/stuk. Deze kosten je circa €0,85 per masker. Voordeelverpakkingen met bijv. 50 stuks zijn relatief het voordeligst. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Kampen zijn wat kostbaarder, +/- €10,00. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Dit is een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch mondneusmaskers betekent niet dat jij beschermt bent. Het is er om je omgeving te beschermen. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het dragen van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van de geldende hygiëneregels zoals geen fysiek contact / handen schudden en niezen en hoesten in de elleboog.

Welke voorwaarden worden er gesteld aan mondkapjes voor het OV?
Met het oog op het openbaar vervoer is een niet-medisch mondmasker zonder filter van bijv. textiel voldoende. Deze maskers vind je in de schappen bij een supermarkt of drogist. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Kies textiel dat bedoeld is om rechtstreeks op de huid te dragen. Gebruiksvoorwerpen als dekbedovertrekken of kussenslopen zijn voldoende.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Het mondkapje is verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Dit is voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder het geval. Zit je in de trein zonder goedgekeurd masker? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: Kampen, IJsselmuiden, Zalk, Wilsum, Grafhorst, Kamperveen, ‘s-Heerenhoek, Verspreide huizen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie