hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo
 • PLEIN
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Purmerland

Direct niet-medische mondkapjes kopen in Purmerland? Sinds kort mag je niet meer deelnemen aan het OV zonder een mondkapje. Maar ook verder om ons heen neemt het mondmasker-gebruik toe. Goed om te weten: Het kabinet beveelt het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte niet aan in situaties waar er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op dit portaal verzamel je handige informatie over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Waar kan ik uit kiezen, hoe veilig is het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Purmerland? Wij tonen een tabel met retailers uit jouw eigen omgeving. Liever niet de deur uit? Er is een oplossing. Wij hebben voor jou uitgezocht de beste online winkels waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in juni 2022.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-medische maskers worden vaak gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of kussensloop.
 • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
 • Een niet-medisch mondmasker is bedoeld om anderen te beschermen, en dus niet jezelf.
 • De niet-professionele maskers kan je op allerlei plekken kopen in en rondom Purmerland. Denk aan de Albert Heijn & Wibra.
 • Ook online vind je meer en meer aanbieders van trendy- en hippe mondkapjes zoals 123inkt.nl en Groupdeal.nl.
 • Goed om te weten: medische gezichtsmaskers of chirurgisch mondmasker IIR zijn voor de zorg, en zijn dus niet voor eigen gebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Purmerland?

Kapjes die je in het OV moet dragen of evt. op andere plekken moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische maskers zijn voorradig bij de bekende drogisterijen, supermarkten en apotheken. Ook bij webshops kan je kiezen uit een ruim aanbod. Meestal betreft het wegwerpmaskers die die direct hoort weg te gooien. De hippe katoenen maskers kan je – nadat je ‘m hebt uitgewassen – vaker gebruiken. Mondkapjes in Purmerland centrum, waar zijn ze te koop? In het bijgaande overzicht tref je meerdere plaatselijke shops rondom de gemeente Landsmeer (provincie Noord-Holland) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes koop je al vanaf €0,50 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatVan Damplein 151448 NBPurmerend
TrekpleisterKaasmarkt 61441 BGPurmerend
DA DrogistZwanebloem 91441 TRPurmerend
EtosVan Damplein 141448 NBPurmerend
GammaEinsteinstraat 101446 VGPurmerend
KarweiDe Nieuwe Vaart 4-181401 GPBussum
PraxisVan IJsendijkstraat 1501442 CSPurmerend
XenosWillem Eggerstraat 1111441 CHPurmerend
HemaAmstelplein 611421 SBUithoorn
ActionDrie Kolommenplein 21431 LCAalsmeer
BlokkerVan Damplein 161448 NBPurmerend
PrimeraVan Damplein 181448 NBPurmerend
WibraWormerplein 681442 CCPurmerend
ZeemanVan Damplein 171448 NBPurmerend
Albert HeijnBurgemeester D. Kooimanweg 161442 BZPurmerend
JumboGildeplein 581445 BMPurmerend
AldiWagenweg 161442 BXPurmerend
LidlWagenweg 11442 BXPurmerend

Online maskers kopen juni 2022

Heb je klachten en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Purmerland? Via internet is er een enorm aanbod. Vanuit je luie stoel online bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. Hierbij check je een aantal populaire webwinkels met een ruim aanbod, scherpe prijzen en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de regio’s Oude Meer, Aalsmeerderbrug, Rijsenhout, Leimuiden en Kudelstaart.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-purmerland-1451

Welk type mondmasker heb ik nodig?

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. Allereerst zijn er de medische mondmaskers. Deze zijn exclusief voor de zorg bedoeld. Ten tweede hebben we de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige maskers van bijvoorbeeld textiel, stof of papier. Dit type hoeft niet te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en is niet geschikt voor de zorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook bekend als FFP-maskers of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. FFP maskers beschermen de drager tegen het inademen van deeltjes in de lucht, zoals bijv. het COVID-19 virus. Dit type is geschikt voor gebruik in zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers draag je niet ter bescherming van jezelf. Als je ze op de goede manier draagt reduceer je de kans dat jij onopgemerkt het coronavirus verder verspreidt. Het is een aanvulling op de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals geen fysiek contact / handen schudden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid. Iedereen in het OV moet zo’n masker dragen. Veel winkels verkopen ze wel in Purmerland. Online vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch mondmasker draag je niet voor je eigen veiligheid, maar is specifiek bedoeld om je omgeving te beschermen. Het veilig gebruik van zo’n masker is ontzettend belangrijk. Het RIVM geeft de volgende aanwijzingen:

 1. Je dient eerst je handen te wassen met water en zeep.
 2. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het opzetten. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Wees er zeker van dat het kapje aansluit op het gezicht.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Bij het afzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Voorkom ook nu weer dat je de binnenkant aanraakt.
 6. Herbruikbare maskers moet jij op 60 graden wassen voor hergebruik en een wegwerpmasker dien je direct bij het vuil te zetten.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zelf een mondmasker maken

Update: woensdag 29 juni 2022. Geen mondkapje kopen Purmerland? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. Het kabinet adviseert om dit te maken van katoen. Je kunt o.a. gebruik maken van een katoenen zakdoek + oud dekbedovertrek. Belangrijk is dat het niet te dik wordt want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Wees er zeker van dat je kapje voldoende dekkend is; je hele mond en onderkant van de neus. In het onderstaande filmpje is een complete tutorial te bekijken. Advies: De kraag van een jas, een sjaal of een kapje van een oude sok bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: FFP-maskers.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het toepassen van een mondkapje verplicht in Purmerland?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. Op dit moment is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van Het Outbreak Management Team (OMT): Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.landsmeer.nl.

Wat kosten niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,40 p/stuk. De standaard prijzen zijn +/- €0,80 p/masker. Bulkverpakkingen met 50 of 75 stuks zijn relatief het voordeligst. Herbruikbare hippe mondkapjes in Purmerland koop je vanaf plusminus €9,00. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Het betreft een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondmasker is geen manier om jezelf te beschermen. Het is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het opzetten van een niet-medisch mondkapje is een extra regeling naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals genoeg afstand houden en handen wassen.

Wat zijn de eisen voor het dragen van mondkapjes in het OV?
Met het oog op het openbaar vervoer is een niet-medisch uitademingsmasker zonder filter gemaakt van katoen of textiel geoorloofd. Dit soort maskers vind je in de schappen bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Gebruik een stof dat geschikt is om op de huid te dragen. Producten als theedoeken of lakens zijn werkbaar.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Het mondkapje is verplicht als je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten zich hieraan houden. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan kan je uit het OV worden gezet en een boete van €95,00 ontvangen in de wijken: Landsmeer, Ilpendam.

Plaats een reactie