hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Nieuwegein

Voordelig en snel niet-medische mondkapjes kopen in Nieuwegein? Op dit moment moeten alle reizigers vanaf 13 jaar een mondkapje dragen in het OV. En ook op straat zie je steeds vaker mensen met een masker. Belangrijk: Het RIVM ontmoedigt op dit moment het gebruik van niet-professionele mondmaskers in de openbare ruimte als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Via onze mondkapjes-vergelijker lees je waardevolle informatie over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Hoe werkt het precies, waar moet het aan voldoen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Nieuwegein? Wij tonen een tabel met winkels uit jouw eigen omgeving. Mijd je liever de drukke winkels? Dat is niet erg. Wij tonen de beste shops waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in december 2023.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-professionele maskers worden vaak gemaakt van textiel, stof of papier. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of kussensloop.
 • Veel katoenen maskers kunnen in de wasmachine en kan je vaker dragen.
 • Een niet-medisch mondneusmaskers is bedoeld om de omgeving te beschermen, het beschermt niet jezelf.
 • De niet-professionele maskers kan je voordelig kopen bij meerdere winkels in en rondom Nieuwegein. Bijvoorbeeld de Aldi + Zeeman.
 • Op het internet zijn er veel aanbieders van trendy- en hippe mondkapjes zoals Amazon.nl + Gezondheidswebwinkel.nl.
 • Let op: medische (FFP2) maskers zijn exclusief voor de zorg, en zijn dus niet voor eigen gebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Nieuwegein?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer of evt. op andere plekken zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische kapjes zijn te koop bij verschillende apotheken, supers en drogisterijen. Ook bij de online aanbieders groeit het aanbod snel. Meestal verkoopt men wegwerpmaskers die maximaal 1 keer gebruikt kunnen worden. De hippe katoenen maskers kan je blijven gebruiken mits je het steeds uitwast. Mondkapjes in Nieuwegein centrum, waar zijn ze te koop? In de tabel hieronder ontdek je een aantal plaatselijke retailers rondom de gemeente Nieuwegein (provincie Utrecht) waar je kunt kijken. De maskers vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,35 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatDorpsstraat 463433 CLNieuwegein
TrekpleisterWinkelcentrum Hoogzandveld 103434 EENieuwegein
DA DrogistKorte Havenstraat 183421 AGOudewater
EtosPlein 93431 LVNieuwegein
GammaTinbergenlaan 113401 MTIJsselstein
KarweiHerenstraat 1113431 CBNieuwegein
PraxisPrisma 1013364 DJSliedrecht
XenosRaadstede 633431 HANieuwegein
HemaBoogstede 193431 HHNieuwegein
ActionWinkelcentrum Hoogzandveld 203434 EENieuwegein
BlokkerPassage 673431 LNNieuwegein
PrimeraPlein 113431 LVNieuwegein
WibraPlein 1083431 LVNieuwegein
ZeemanDe Clinckhoeff 113402 GAIjsselstein
Albert HeijnBoslaan 403417 ABMontfoort
JumboWagenerf 13421 JBOudewater
AldiRijnstraat 3193363 EJSliedrecht
LidlKauwenhof 13435 SNNieuwegein

Online winkels december 2023

Vermijd je liever contact en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Nieuwegein? Op het internet heb je de meeste keuze. Zonder gedoe online bestellen en supersnel gratis thuisbezorgd. Hieronder bekijk je een aantal populaire webwinkels met een uitstekend assortiment, lage prijzen en een snelle bezorging aan huis. Ook in de plaatsen Oudewater, Montfoort, Lopik, IJsselstein en Giessenlanden.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-nieuwegein-3435

Uitleg over de soorten mondkapjes

In de basis zijn er 2 type mondneusmaskers. Als eerste hebben we de medische mondmaskers. Deze worden alleen in de zorg gebruikt. Verder hebben we de niet-medische maskers. Deze worden gefabriceerd met stof (katoen), textiel of papier. Deze categorie mag in de trein/bus gedragen worden en is ongeschikt voor de medische omgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, vaak aangemerkt als FFP-masker of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan allerlei strenge eisen. Zo’n FFP-masker beschermt tegen het inademen van allerlei schadelijke stoffen / virussen waaronder COVID-19. Dit type is geschikt voor gebruik in zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant draag je niet voor je eigen veiligheid. Als je ze op de juiste manier gebruikt reduceer je de kans dat je anderen ziek maakt met het corona-virus. Het is een aanvulling op de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals genoeg afstand houden en voortdurend de handen wassen. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Je kunt ze bij veel winkels kopen rondom Nieuwegein. Je kunt de maskers ook zelf maken.

Stappenplan: zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondneusmaskers beschermt niet jezelf tegen het virus, het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Het masker op de juiste manier dragen is ontzettend belangrijk. Het RIVM biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Je dient eerst je handen te wassen met water en zeep.
 2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Het is belangrijk dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg ervoor dat neus en mond niet meer zichtbaar zijn.
 4. Als je het masker weer afdoet moet je eerst je handen wassen.
 5. Gebruik wederom de touwtjes of elastiekjes om het mondkapje af te zetten. Ook hier is het cruciaal dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je op 60 graden wassen en opnieuw gebruiken, een wegwerpmasker kan in de grijze container.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Thuis een mondmasker maken

Update: zaterdag 2 december 2023. Geen mondkapje kopen Nieuwegein? Je mag ook zelf een mondkapje maken. Het RIVM geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Je kunt denken aan een oude kussensloop & oud dekbedovertrek. Zorg dat het niet te dik is want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Het is belangrijk dat het geheel goed aansluit op je neus en mond (volledig afgesloten). In de onderstaande video is een complete tutorial te bekijken. Advies: Het dragen van een sjaal of een kapje van een oude sok gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Mondkapjes voor brildragers.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het gebruik van mondmasker

Is het toepassen van mondkapjes verplicht in Nieuwegein?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. In de huidige situatie is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van De regering: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden zijn er geen verplichtingen tot het dragen van niet-medische maskers. Bekijk meer informatie op www.nieuwegein.nl.

Welke tarieven worden gerekend voor een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes koop je al vanaf €0,50 p/stuk. De gemiddelde prijs ligt op €1,20 per wegwerpmasker. XL-verpakkingen met 50 tot 100 stuks zijn financieel interessanter. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Nieuwegein kosten ongeveer €8,50. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Het gaat om een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondkapje draag je niet voor je eigen veiligheid. Wel is het positief voor de besmettingskans (het doorgeven van het virus). Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het bestellen van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast het huidige hygiëne protocol zoals genoeg afstand houden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid.

Wat zijn de eisen voor het dragen van mondkapjes in het OV?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medische kapje zonder filter van bijv. textiel of katoen prima. Deze categorie maskers vind je bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Neem een textielsoort dat geschikt is om in aanraking te komen met de huid. Kwalitatieve zakdoeken of t-shirts zijn acceptabel.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Zo’n mondkapje is verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten zich hieraan houden. Zit je in de trein zonder goedgekeurd masker? Dan loop je kans op een boete van €95,00 in de wijken: Jutphaas Wijkersloot, Zuilenstein, Batau Zuid, Batau Boord, Doorslag, Huis de Geer, Blokhoeve, Galecop, Fokkesteeg, Hoogzandveld, Lekboulevard, Vreeswijk, Merwestein, Park Oudegein, Zandveld, Het Klooster, Laagraven, Plettenburg, De Wiers, Hoge Landen, Stadscentrum.

Plaats een reactie