hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Lichtenvoorde

Snel niet-medische mondkapjes kopen in Lichtenvoorde? Vanaf 1 juni 2020 is het verplicht een mondkapje te dragen in het OV. Maar ook gewoon buiten neemt het mondmasker-gebruik toe. Goed om te weten: Het RIVM beveelt het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte niet aan in situaties waar er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op vergelijkmondkapjes.nl vind je uitgebreide info over het mondmasker gebruik in Nederland. Wat is het aanbod, beschermt het echt, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Lichtenvoorde? Je vind een handig overzicht met retailers die in de buurt gevestigd zijn. Heb je klachten? En ga je de deur niet uit? Dat is niet erg. Wij hebben voor jou uitgezocht de beste webwinkels waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in juni 2024.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-professionele maskers zijn gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.
 • Veel katoenen maskers kunnen in de wasmachine en kan je vaker dragen.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken, het is dus niet zo dat je het virus niet kunt oplopen.
 • De niet-professionele kapjes zijn te koop bij meerdere verkooppunten in de omgeving van Lichtenvoorde. Bijvoorbeeld de Spar en DA.
 • Op het internet zijn er veel aanbieders van hippe mondkapjes zoals Wehkamp.nl + Drogisterijaanbiedingen.nl.
 • Goed om te weten: medische (FFP2) maskers zijn exclusief voor de zorg, en zijn dus niet voor eigen gebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Lichtenvoorde?

Mondkapjes die je op hebt in het OV en eventueel op straat moet je zelf kopen. Deze niet-medische uitademingsmasker vind je bij verschillende apotheken, drogisterijen en supermarkten. Ook bij de online aanbieders heb je genoeg keuze. Vaak betreft het wegwerpmaskers voor eenmalig gebruik. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje kan je na wassen (60 graden) weer gebruiken. Mondkapjes in Lichtenvoorde centrum, waar zijn ze te koop? Hierbij achterhaal je populaire lokale verkooppunten rondom de gemeente Oost Gelre (provincie Gelderland) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,55 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatMarkt 127131 DGLichtenvoorde
TrekpleisterBredevoortsestraatweg 77121 BAAalten
DA DrogistNieuwmarkt 27131 LKLichtenvoorde
EtosKorte Rapenburgsestraat 57131 DDLichtenvoorde
GammaEuropark 27102 AMWinterswijk
KarweiDe Driehoek 57122 TLAalten
PraxisHavenstraat 1327005 AGDoetinchem
XenosWooldstraat 377101 NMWinterswijk
HemaKorte Rapenburgsestraat 47131 DELichtenvoorde
ActionVragenderweg 47131 NTLichtenvoorde
BlokkerNieuwmarkt 577131 LJLichtenvoorde
PrimeraDe Leest 587131 LHLichtenvoorde
WibraLandstraat 317121 CNAalten
ZeemanNieuwmarkt 1337131 LJLichtenvoorde
Albert HeijnVarkensmarkt 127131 DHLichtenvoorde
Jumbovan Heijdenstraat 177131 CALichtenvoorde
AldiDe Leest 357131 LELichtenvoorde
LidlDe Leest 417131 LELichtenvoorde

Online maskers kopen juni 2024

Voel je je niet fit en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Lichtenvoorde? Bij de webwinkels zijn er uitgebreide opties. Vanuit je luie stoel online bestellen, gratis bij je thuis afgeleverd. Hierbij check je de meest populaire online aanbieders met een uitstekend assortiment, scherp geprijsd en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de regio’s Bredevoort, Winterswijk Corle, Winterswijk Brinkheurne, Winterswijk Henxel en Winterswijk Miste.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-lichtenvoorde-7131

Welke soorten mondkapjes zijn er?

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. Allereerst zijn er de medische mondmaskers. Deze worden alleen in de zorg gebruikt. Daarnaast heb je de niet-medische maskers. Deze zijn vaak gemaakt van textiel, stof of papier. Dit soort is geschikt voor het openbaar vervoer en wordt dus ook niet gebruikt in ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals een FFP1, FFP2 of FFP3 masker of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker voldoen aan allerlei strenge eisen. Deze FFP maskers beschermen tegen verschillende virussen waaronder het COVID-19 virus. Dit type is alleen bedoeld voor de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant draag je niet voor je eigen bescherming. Bij goed gebruik verklein je de kans dat je anderen besmet met corona. Het geldt als een extra naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en niezen en hoesten in de elleboog. Momenteel alleen verplicht in het openbaar vervoer. Veel winkels verkopen ze wel in Lichtenvoorde. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.

In 6-stappen veilig een niet-medisch masker gebruiken

Een niet-medisch mondneusmaskers betekent niet dat jij beschermt bent, maar is er om je omgeving te beschermen. Het masker op de juiste manier dragen is dan ook van groot belang. Het kabinet biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Je dient eerst je handen te wassen met water en zeep.
 2. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het opzetten. Raak de binnenkant niet aan.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Was je handen met water en zeep voordat je het niet-medische mondkapje afzet.
 5. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje af te zetten. Wees er ook nu zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Stel je wasmachine in op 60 graden tijdens het wassen van een herbruikbaar masker en een wegwerpmasker kan je na gebruik gewoon in een afvalzak leggen.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak je eigen mondmasker (richtlijnen RIVM)

Update: donderdag 13 juni 2024. Liever geen mondkapje kopen Lichtenvoorde? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. Het kabinet geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Neem bijvoorbeeld een katoenen zakdoek + stofzuigerzak. Ook moet het niet te dik worden want je moet wel normaal adem kunnen halen. Let erop dat er een goede aansluiting is op je hele mond en onderkant van de neus. In het instructiefilmpje hieronder is een complete tutorial te bekijken. Belangrijk: De kraag van een jas, een sjaal of een kapje van een oude sok zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Wegwerphandschoenen.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is een mondkapje verplicht in Lichtenvoorde?
Nee, dit is geen verplichting. In de actuele situatie is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van Het kabinet: Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden zijn er geen verplichtingen tot het dragen van niet-medische maskers. Bekijk meer informatie op www.oostgelre.nl.

Welke tarieven worden gerekend voor een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn er al vanaf €0,45 p/stuk. Deze kosten je circa €1,20 p/masker. Voordeelverpakkingen met bijv. 50 stuks zijn omgerekend goedkoper. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Lichtenvoorde zijn iets duurder, zo’n €10,00. Deze moet je na elk gebruik even in de wasmachine doen. Dit wordt geclassificeerd als een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker beschermt niet jezelf tegen het coronavirus. Wel is het positief voor de besmettingskans (het doorgeven van het virus). Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het kopen van een niet-medisch mondkapje is een extra regeling naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals 1,5 meter afstand houden en niezen en hoesten in de elleboog.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondkapje zonder filter gemaakt van katoen werkbaar. Dit soort maskers schaf je aan bij een supermarkt of drogist. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Kies textiel dat bedoeld is om in aanraking te komen met de huid. Producten als theedoeken of lakens zijn geoorloofd.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Zo’n mondkapje is verplicht tijdens het reizen met het openbaar vervoer. Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Zit je in de bus/trein/metro/tram zonder masker? Dan riskeer je een boete van €95,00 in de wijken: Lichtenvoorde, Harreveld, Zieuwewnt, Lievelde, Vragender, Groenlo, Marienvelde.

Plaats een reactie