hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Winterswijk Corle

Zonder gedoe niet-medische mondkapjes kopen in Winterswijk Corle? Per 1 juni 2020 is het verplicht een mondkapje te dragen in het OV. Maar ook gewoon buiten zien we ze steeds meer opduiken. Belangrijk: De regering beveelt het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte niet aan waar men gewoon 1,5 meter afstand kan houden.

Op deze website check je uitgebreide informatie over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Waar kan ik uit kiezen, waar moet het aan voldoen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Winterswijk Corle? Je treft hier een lijst met verkooppunten uit jouw eigen omgeving. Kan je niet naar de winkel? Dat is niet erg. Wij hebben voor jou uitgezocht de beste webshops waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in juni 2024.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-professionele maskers zijn gemaakt van textiel, stof of papier. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of kussensloop.
 • Katoenen maskers zijn vaak wat duurder maar kan je wassen en opnieuw dragen.
 • Een niet-medisch mondmasker is bedoeld om anderen te beschermen, het is dus niet zo dat je het virus niet kunt oplopen.
 • De niet-professionele maskers zijn breed verkrijgbaar bij uiteenlopende winkels rondom Winterswijk Corle. Denk aan de Albert Heijn en Action.
 • Ook online vind je meerdere webwinkels met trendy mondkapjes zoals Bol.com & HBB24.nl.
 • Let op: medische (FFP2) maskers zijn exclusief voor de zorg, deze dien je dus niet zelf te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Winterswijk Corle?

Maskers die je draagt in het openbaar vervoer of voor op straat dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische uitademingsmasker kan je kopen bij diverse supermarkten, drogisterijen en apotheken. Ook online is het aanbod groot. Vaak gaat het om wegwerpmaskers die je na gebruik moet weggooien. De wat meer hippe katoenen maskers kan je uitwassen en nogmaals gebruiken. Mondkapjes in Winterswijk Corle centrum, waar zijn ze te koop? In het overzicht hieronder achterhaal je de grotere plaatselijke verkooppunten rondom de gemeente Winterswijk (provincie Gelderland) waar mogelijk voorraad is. De maskers koop je (in bulk) al vanaf €0,35 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatWooldstraat 277101 NMWinterswijk
TrekpleisterCatharinastraat 197001 BZDoetinchem
DA DrogistRatumsestraat 297101 MSWinterswijk
EtosMisterstraat 137101 ENWinterswijk
GammaEuropark 27102 AMWinterswijk
KarweiVarsseveldseweg 1137002 LKDoetinchem
PraxisHavenstraat 1327005 AGDoetinchem
XenosWooldstraat 377101 NMWinterswijk
HemaMisterstraat 177101 ENWinterswijk
ActionHandelscentrum 107102 ALWinterswijk
BlokkerMarkt 137101 DAWinterswijk
PrimeraMiddelgraaf 287071 WTUlft
WibraWooldstraat 147101 NPWinterswijk
ZeemanWooldstraat 457101 NNWinterswijk
Albert HeijnDingstraat 347101 GXWinterswijk
JumboEuropalaan 1057102 ACWinterswijk
AldiLandbouwstraat 157101 EKWinterswijk
LidlMisterweg 237102 BDWinterswijk

Online kapjes bestellen juni 2024

Vermijd je liever contact en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Winterswijk Corle? Via internet profiteer je van het grootste aanbod. Zonder gedoe online bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. In de onderstaande tabel check je een aantal populaire webwinkels met een gevarieerd aanbod, goedkope prijzen en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de omgeving Winterswijk Brinkheurne, Winterswijk Henxel, Winterswijk Miste, Winterswijk Woold en Winterswijk Kotten.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-winterswijk-corle-7119

Welke soorten mondkapjes zijn er?

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. Ten eerste hebben we de medische mondmaskers. Deze zijn bedoeld voor mensen werkzaam in de zorg. In aanvulling daarop zijn er de niet-medische maskers. Meestal (zelf) gemaakt van textiel, stof of papier. Dit type wordt bijv. gebruikt in het OV en wordt dus ook niet toegepast in de medische omgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals bijv. een FFP2 masker of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan allerlei strenge eisen. FFP maskers beschermen de drager tegen het inademen van onzichtbare micro-organismen zoals COVID-19. Deze categorie is exclusief beschikbaar voor de zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers draag je niet ter bescherming van jezelf. Als je ze op de goede manier draagt reduceer je de kans dat druppels uit mond en neus worden verspreid naar de omgeving en zo het corona-virus verspreidt. Het is een extra maatregel naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals anderhalve meter afstand houden en voortdurend de handen wassen. Verplicht voor alle reizigers in het OV van 13 jaar en ouder. Er zijn veel verkooppunten in Winterswijk Corle. Je kunt de maskers ook zelf maken.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch uitademingsmasker is geen bescherming voor je jezelf, maar is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Het masker op de juiste manier dragen is dan ook essentieel. De regering heeft dit als volgt beschreven:

 1. Je begint altijd eerst met het wassen van je handen met water en zeep.
 2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Raak de binnenkant niet aan.
 3. Zorg ervoor dat neus en mond niet meer zichtbaar zijn.
 4. Als je het masker weer afdoet moet je eerst je handen wassen.
 5. Bij het afzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Het is belangrijk dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Herbruikbare katoenen maskers dien je op 60 graden te wassen, terwijl een wegwerpmasker na 1 keer dragen onbruikbaar is geworden.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak zelf een mondmasker

Update: donderdag 13 juni 2024. Liever geen mondkapje kopen Winterswijk Corle? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. De overheid adviseert om dit te maken van katoen. Bijvoorbeeld van een t-shirt & stofzuigerzak. Vermijd hele dikke stoffen want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Zorg ervoor dat je kapje voldoende dekkend is; je hele mond en onderkant van de neus. In de bijgaande video is een complete tutorial te bekijken. Advies: Het dragen van een sjaal of een geknutseld kapje van sokken bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Mondkapjes voor de thuiszorg.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het toepassen van mondkapjes verplicht in Winterswijk Corle?
Nee, dit is geen verplichting. Op dit moment is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van Het OMT: Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.winterswijk.nl.

Wat is de prijs van een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,50 p/stuk. De gemiddelde prijs ligt op €0,95 p/masker. Grote verpakkingen met 50 tot 100 stuks zijn omgerekend goedkoper. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Winterswijk Corle kosten ongeveer €9,50. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Het is een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondneusmaskers is geen bescherming voor je jezelf. Het is er om je omgeving te beschermen. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het toepassen van een niet-medisch mondkapje is een extra regeling naast de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals 1,5 meter afstand houden en handen wassen met water en zeep.

Wat voor kapje moet ik precies dragen in het OV?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondmasker zonder filter gemaakt van katoen prima. Deze maskers sla je in bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Gebruik een stof dat geschikt is om in contact te komen met de huid. Gebruikte theedoeken of lakens zijn geaccepteerd.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Het mondkapje is verplicht op het moment dat je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Reis je zonder een niet-medisch masker? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: Stad, Land.

Plaats een reactie