hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Vragender

Meteen niet-medische mondkapjes kopen in Vragender? Momenteel is het verplicht een mondkapje te dragen in het OV. Ook in de openbare ruimte zie je steeds vaker mensen met een masker. Let op: Het kabinet beveelt het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte niet aan indien de anderhalve meter regel gewoon toegepast kan worden.

Op vergelijkmondkapjes.nl lees je bruikbare informatie over de verschillende soorten mondmaskers. Welke verschillende soorten zijn er, waar moet het aan voldoen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Vragender? Je treft hier een lijst met verkooppunten die dichtbij zijn. Blijf je liever thuis? Geen probleem. Wij hebben voor jou uitgezocht de beste webshops waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in juni 2024.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-professionele maskers zijn gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of kussensloop.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Een niet-medisch mondmasker is bedoeld om andere mensen te beschermen in geval jij besmet bent, en dus niet jezelf.
 • De niet-professionele producten zijn te koop bij meerdere verkooppunten in de omgeving van Vragender. Onder andere bij de PLUS of Wibra.
 • Ook online vind je meerdere webwinkels met hippe- en trendy mondkapjes zoals Bol.com & Deonlinedrogist.nl.
 • Let op: speciale medische mondkapjes (FFP2) zijn echt alleen voor de zorg, deze dien je dus niet zelf te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Vragender?

Kapjes die je in het OV moet dragen of evt. in de openbare ruimte moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische maskers zijn voorradig bij meerdere apotheken, drogisterijen en supermarkten. Ook bij de online winkels is het aanbod groot. Normaal gaat het om wegwerpmaskers die je nooit vaker dan 1 keer gebruikt. De wat meer hippe katoenen maskers kan je – nadat je ‘m hebt uitgewassen – vaker gebruiken. Mondkapjes in Vragender centrum, waar zijn ze te koop? In het overzicht hieronder bekijk je verschillende plaatselijke winkels rondom de gemeente Oost Gelre (provincie Gelderland) waar je kunt kijken. De maskers koop je al vanaf €0,45 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatMarkt 127131 DGLichtenvoorde
TrekpleisterBredevoortsestraatweg 77121 BAAalten
DA DrogistNieuwmarkt 27131 LKLichtenvoorde
EtosKorte Rapenburgsestraat 57131 DDLichtenvoorde
GammaEuropark 27102 AMWinterswijk
KarweiDe Driehoek 57122 TLAalten
PraxisHavenstraat 1327005 AGDoetinchem
XenosWooldstraat 377101 NMWinterswijk
HemaKorte Rapenburgsestraat 47131 DELichtenvoorde
ActionVragenderweg 47131 NTLichtenvoorde
BlokkerNieuwmarkt 577131 LJLichtenvoorde
PrimeraDe Leest 587131 LHLichtenvoorde
WibraLandstraat 317121 CNAalten
ZeemanNieuwmarkt 1337131 LJLichtenvoorde
Albert HeijnVarkensmarkt 127131 DHLichtenvoorde
Jumbovan Heijdenstraat 177131 CALichtenvoorde
AldiDe Leest 357131 LELichtenvoorde
LidlDe Leest 417131 LELichtenvoorde

Online verkooppunten juni 2024

Vermijd je liever contact en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Vragender? Online heb je de meeste keuze. Supersnel en eenvoudig online bestellen, gratis bij je thuis afgeleverd. In het onderstaande overzicht vind je meerdere shops met een uitstekend aanbod, aantrekkelijke bulkverpakkingen en probleemloos bij je thuis afgeleverd. Ook in de regio’s Lichtenvoorde, Bredevoort, Winterswijk Corle, Winterswijk Brinkheurne en Winterswijk Henxel.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-vragender-7134

Welke soorten mondkapjes zijn er?

De mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 groepen. Ten eerste zijn er de medische mondmaskers. Deze worden alleen in de zorg gebruikt. In aanvulling daarop heb je de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige maskers van bijvoorbeeld katoenen stof of textiel. Dit soort hoeft niet te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en wordt dus ook niet toegepast in ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook wel FFP2 masker genoemd of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR moeten voldoen aan meerdere strenge eisen. Zo’n FFP-masker beschermt tegen stofdeeltjes en virussen in de lucht zoals het COVID-19 virus. Dit soort is geschikt voor gebruik in de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant draag je niet voor je eigen veiligheid. Bij het juiste gebruik ervan beperk je de kans dat jij onopgemerkt het coronavirus verder verspreidt. Het betreft een extra regeling naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en regelmatig je handen wassen. Iedereen in het OV moet zo’n masker dragen. Ze zijn te krijgen bij veel verschillende winkels in Vragender. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.

Stappenplan: zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch uitademingsmasker is geen bescherming voor je jezelf, maar wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet. Het masker op de juiste manier dragen is ontzettend belangrijk. Het RIVM geeft de volgende aanwijzingen:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Voorkom dat je de binnenkant aanraakt.
 3. Zorg dat het goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt.
 4. Was eerst je handen voordat je het kapje van je mond afzet.
 5. Als je het masker af wilt zetten, was dan opnieuw eerst de handen. Raak opnieuw de binnenkant niet aan.
 6. Herbruikbare katoenen maskers dien je op 60 graden te wassen, wegwerpmaskers kan je maar 1 keer gebruiken en gooi je na gebruik weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak je eigen mondmasker (richtlijnen RIVM)

Update: donderdag 13 juni 2024. Geen mondkapje kopen Vragender? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. Het kabinet biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Je kunt denken aan een katoenen zakdoek & dekbedovertrek. Ook moet het niet te dik worden zodat je nog wel adem kunt halen. Zorg ervoor dat het geheel goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt. In het instructiefilmpje hieronder wordt verdere uitleg gegeven. Let op: Het dragen van een sjaal of een zelfgemaakt kapje van een sok zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Gelaatsmasker.

FAQ met veelgestelde vragen over het gebruik van mondmasker

Zijn mondkapjes verplicht in Vragender?
Nee, dit is niet verplicht. In de huidige situatie moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van Het kabinet: Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.oostgelre.nl.

Wat kost een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,55 per stuk. Deze kosten je circa €1,05 per wegwerpkapje. XL-verpakkingen met 25 of 75 stuks zijn relatief het voordeligst. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Vragender koop je vanaf plusminus €7,00. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Dit wordt geclassificeerd als een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch mondmasker is niet voor je eigen veiligheid. Wel biedt het bescherming voor mensen om je heen. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het toepassen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de hygiënemaatregelen die al gelden zoals genoeg afstand houden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid.

Waar moet een mondkapje in het OV aan voldoen?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medische kapje zonder filter gemaakt van textiel voldoende. Dit type maskers koop je bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Kies een stof dat geschikt is om direct op de huid te dragen. Gebruiksvoorwerpen als t-shirts of zakdoeken zijn werkbaar.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Je mondkapje is verplicht als je reist met het OV (tram/bus/metro/tram). Dit is voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder het geval. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan loop je kans op een boete van €95,00 in de wijken: Lichtenvoorde, Harreveld, Zieuwewnt, Lievelde, Vragender, Groenlo, Marienvelde.

Plaats een reactie