hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Frieschepalen

Direct niet-medische mondkapjes kopen in Frieschepalen? Sinds kort moeten alle reizigers vanaf 13 jaar een mondkapje dragen in het OV. Maar ook gewoon buiten komen we het mondmasker meer en meer tegen. Belangrijk: Het Outbreak Management Team (OMT) adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte in situaties waar er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op dit portaal verzamel je praktische info over het mondmasker gebruik in Nederland. Welke verschillende soorten zijn er, beschermt het echt, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Frieschepalen? We bieden een lijstje met retailers uit jouw eigen omgeving. Voel je je niet fit, en kan je niet naar de winkel? Geen probleem. Verderop tref je een lijst met de beste online winkels waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in mei 2024.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-medische maskers worden gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.
 • Veel katoenen maskers kunnen in de wasmachine en kan je vaker dragen.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele maskers zijn te koop bij meerdere verkooppunten in de omgeving van Frieschepalen. Onder andere bij de Albert Heijn + Xenos.
 • Ook online vind je meerdere webwinkels met hippe mondkapjes zoals Zalando.nl of Internetdrogisterij.nl.
 • Belangrijk: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, deze hoor je niet in het OV te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Frieschepalen?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer of evt. op andere plekken moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische uitademingsmasker zijn te koop bij de grotere drogisterijen, apotheken en supermarkten. Ook bij webwinkels is er een enorm assortiment. Vaak gaat het om wegwerpmaskers die maximaal 1 keer gebruikt kunnen worden. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje kan je – nadat je ‘m hebt uitgewassen – vaker gebruiken. Mondkapjes in Frieschepalen centrum, waar zijn ze te koop? In het onderstaande overzicht check je populaire lokale retailers rondom de gemeente Opsterland (provincie Friesland) waar je kunt kijken. De maskers vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,40 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatHoofdstraat 669244 CPBeetsterzwaag
TrekpleisterDe Marke 439203 DVDrachten
DA DrogistWaagstraat 79101 LCDokkum
EtosNoorderbuurt 179203 AKDrachten
GammaDe Hemmen 129206 AGDrachten
KarweiFlorijn 29207 MADrachten
PraxisMartin Luther Kingsingel 269203 JCDrachten
XenosZuidkade 139203 CKDrachten
HemaDe Kolk 389231 CXSurhuisterveen
ActionDe Dellen 169231 EBSurhuisterveen
BlokkerDe Kolk 329231 CXSurhuisterveen
PrimeraWeibuorren 549247 BCUreterp
WibraDe Marke 479203 DVDrachten
ZeemanDe Kolk 19231 CTSurhuisterveen
Albert HeijnDe Kolk 299231 CVSurhuisterveen
JumboTorenplein 279231 CGSurhuisterveen
AldiGedempte Vaart 299231 ASSurhuisterveen
LidlBaansein 29231 LDSurhuisterveen

Online kapjes bestellen mei 2024

Blijf je liever thuis en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Frieschepalen? Op het internet is er een enorm aanbod. Zonder gedoe online bestellen en gratis laten thuisbezorgen. Hierbij ontdek je de meest populaire online aanbieders met een uitstekend assortiment, scherpe prijzen en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de omgeving Siegerswoude, Ureterp, Olterterp, Nij Beets en Beetsterzwaag.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-frieschepalen-9249

Welk type mondmasker heb ik nodig?

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. Allereerst benoemen de de medische mondkapjes. Deze worden alleen in de zorg gebruikt. Verder zijn er de niet-medische maskers. Meestal (zelf) gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Deze categorie is geschikt voor het openbaar vervoer en wordt dus ook niet toegepast in ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals een FFP1, FFP2 of FFP3 masker of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan strenge richtlijnen. Zo’n FFP-masker beschermt tegen het binnenkrijgen van schadelijke virussen zoals COVID-19. Dit soort is exclusief beschikbaar voor de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes gebruik je niet om jezelf tegen het virus te beschermen. Bij het juiste gebruik ervan verlaag je de kans dat jij het coronavirus zelf verder verspreidt. Het is een aanvulling op de geldende hygiëneregels zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en regelmatig je handen wassen. Het is wettelijk verplicht voor iedereen die met het OV reist. Veel winkels verkopen ze wel in Frieschepalen. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.

Zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondmasker beschermt niet jezelf tegen het virus, maar is er met name om anderen om je heen te beschermen. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is enorm belangrijk. De overheid biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes. Het is belangrijk dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Wees er zeker van dat het kapje aansluit op het gezicht.
 4. Als je het masker weer afdoet moet je eerst je handen wassen.
 5. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje af te doen. Raak opnieuw de binnenkant niet aan.
 6. Stel je wasmachine in op 60 graden tijdens het wassen van een herbruikbaar masker, een wegwerpmasker gooi je direct bij het restafval.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Thuis een mondmasker maken

Update: zondag 19 mei 2024. Liever geen mondkapje kopen Frieschepalen? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. De regering heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Je kunt o.a. gebruik maken van een zakdoek + dekbedovertrek. Ook moet het niet te dik worden zodat je nog wel adem kunt halen. Het is noodzakelijk dat je kapje voldoende dekkend is; je gezicht, neus en mond. In het onderstaande filmpje is een complete tutorial te bekijken. Let op: Een sjaal, een kraag van een jas of een kapje van een oude sok zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Goedkoopste mondkapjes.

Veelgestelde vragen (FAQ) rondom het gebruik van mondmaskers

Is het dragen van mondkapjes verplicht in Frieschepalen?
Nee, dit is geen verplichting. Momenteel is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van De overheid: Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.opsterland.nl.

Wat kost een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,50 p/stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €0,85 per wegwerpmasker. Grote verpakkingen met 25 of 75 stuks zijn vaak in de aanbieding. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Frieschepalen zijn wat duurder, c.a. €10,00. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Het betreft een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker is geen bescherming voor je jezelf. Het is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het gebruiken van een niet-medisch mondkapje is een extra regeling naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals genoeg afstand houden en handen wassen.

Wat zijn de regels voor het gebruik van mondkapjes in het OV?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medisch mondkapje zonder filter van bijv. textiel geoorloofd. Dit soort maskers bestel je bij lokale supermarkten en drogisterijen. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Neem een textielsoort dat gebruikt kan worden om in aanraking te komen met de huid. Gebruikte dekbedovertrekken of kussenslopen zijn goedgekeurd.

Krijg ik een boete als ik geen mondkapje draag in het Openbaar Vervoer?
Zo’n mondkapje is verplicht als je reist met het OV (tram/bus/metro/tram). Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Zit je in de trein zonder goedgekeurd masker? Dan kan je uit het OV worden gezet en een boete van €95,00 ontvangen in de wijken: Gorredijk, Langezwaag, Terwispel, Beetsterzwaag, Ureterp, Bakkeveen.

Plaats een reactie