hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Olterterp

Eenvoudig niet-medische mondkapjes kopen in Olterterp? Sinds kort moet iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje op in het OV. Maar ook gewoon buiten komen we het mondmasker meer en meer tegen. Belangrijk: Het kabinet is nog niet enthousiast over het gebruik van niet-professionele maskers in de openbare ruimte als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Via onze mondkapjes-vergelijker bekijk je bruikbare informatie over de verschillende soorten mondmaskers. Wat is het aanbod, beschermt het echt, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Olterterp? Wij tonen een tabel met winkels bij jou in de buurt. Ben je ziek, en ga je niet naar buiten? Dat is niet erg. In onze vergelijker vind je de beste online shops waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in mei 2024.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-professionele maskers worden gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.
 • Veel katoenen maskers kunnen in de wasmachine en kan je vaker dragen.
 • Een niet-medisch mondneusmaskers is bedoeld om andere mensen te beschermen in geval jij besmet bent, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele maskers kan je voordelig kopen bij meerdere winkels in en rondom Olterterp. Onder andere bij de Albert Heijn en Etos.
 • Ook online vind je meer en meer aanbieders van trendy- en hippe mondkapjes zoals Amazon.nl of Drogisterijaanbiedingen.nl.
 • Let op: medische gezichtsmaskers of chirurgisch mondmasker IIR zijn voor de zorg, en zijn dus niet voor eigen gebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Olterterp?

Kapjes die je in het OV moet dragen of voor op straat moet je zelf kopen. Deze niet-medische gezichtsmasker zijn te koop bij de meeste drogisterijen, apotheken en supermarkten. Ook bij de online winkels is er veel aanbod. Meestal betreft het wegwerpmaskers die je na gebruik moet weggooien. De populaire hippe katoenen maskers kan je ook uitwassen en opnieuw gebruiken. Mondkapjes in Olterterp centrum, waar zijn ze te koop? In het overzicht hieronder bekijk je verschillende plaatselijke winkels rondom de gemeente Opsterland (provincie Friesland) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,50 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatHoofdstraat 669244 CPBeetsterzwaag
TrekpleisterDe Marke 439203 DVDrachten
DA DrogistWaagstraat 79101 LCDokkum
EtosNoorderbuurt 179203 AKDrachten
GammaDe Hemmen 129206 AGDrachten
KarweiFlorijn 29207 MADrachten
PraxisMartin Luther Kingsingel 269203 JCDrachten
XenosZuidkade 139203 CKDrachten
HemaDe Kolk 389231 CXSurhuisterveen
ActionDe Dellen 169231 EBSurhuisterveen
BlokkerDe Kolk 329231 CXSurhuisterveen
PrimeraDe Kolk 449231 CXSurhuisterveen
WibraDe Marke 479203 DVDrachten
ZeemanDe Kolk 19231 CTSurhuisterveen
Albert HeijnDe Kolk 299231 CVSurhuisterveen
JumboTorenplein 279231 CGSurhuisterveen
AldiGedempte Vaart 299231 ASSurhuisterveen
LidlBaansein 29231 LDSurhuisterveen

Online kapjes bestellen mei 2024

Blijf je liever thuis en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Olterterp? Bij de webwinkels heb je de meeste keuze. Eenvoudig via internet bestellen en de volgende werkdag heb je alles in huis. Hierbij bekijk je enkele erkende webshops met een uitstekend aanbod, vaste lage prijzen en door heel Nederland (gratis) bezorgd. Ook in de buurt van Nij Beets, Beetsterzwaag, Bakkeveen, Wijnjewoude en Boelenslaan.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-olterterp-9246

De verschillende soorten mondmaskers

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. In de eerste plaats hebben we de medische mondmaskers. Deze worden alleen in de zorg gebruikt. Ten tweede zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Dit zijn eenvoudige kapjes van bijv. stof (katoen), textiel of papier. Deze categorie voldoet niet aan de strenge geldende richtlijnen en is niet geschikt voor een professionele werkomgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals een FFP1, FFP2 of FFP3 masker of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker voldoen aan strenge richtlijnen. FFP maskers beschermen de drager tegen het inademen van allerlei schadelijke stoffen / virussen waaronder COVID-19. Dit type is uitsluitend bedoeld voor de zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers zijn geen beschermmiddel voor jouzelf. Bij het juiste gebruik ervan verlaag je de kans op het besmetten van anderen met corona. Het betreft een extra regeling naast de geldende hygiëneregels zoals anderhalve meter afstand houden en handen wassen. Het is wettelijk verplicht voor iedereen die met het OV reist. Ze zijn volop verkrijgbaar in Olterterp. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of zakdoek.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch mondmasker is niet voor je eigen veiligheid, het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is van enorm belang. Het RIVM biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Je dient eerst je handen te wassen met water en zeep.
 2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Voorkom dat je de binnenkant aanraakt.
 3. Zorg dat het goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt.
 4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
 5. Als je het kapje weer afzet, gebruik dan weer de touwtjes/elastiekjes. Let erop dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Stel je wasmachine in op 60 graden tijdens het wassen van een herbruikbaar masker en gooi een wegwerpmasker direct weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zelf een mondmasker maken

Update: zondag 19 mei 2024. Geen mondkapje kopen Olterterp? Zelf mondkapjes maken is natuurlijk ook mogelijk. Het RIVM heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Neem bijvoorbeeld een oude kussensloop of oud dekbedovertrek. Belangrijk is dat het niet te dik wordt want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Zorg dat het kapje alle zones bedekt; je gezicht, neus en mond. In het instructiefilmpje hieronder is een complete tutorial te bekijken. Waarschuwing: Het dragen van een sjaal of een geknutseld kapje van sokken bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Mondkapje gebruik in het openbaar vervoer.

Veelgestelde vragen en antwoorden over mondmasker

Is het gebruik van een mondkapje verplicht in Olterterp?
Nee, dat hoeft niet. Hedendaags is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van De regering: Wanneer men 1,5 meter afstand kan houden tot elkaar is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.opsterland.nl.

Wat zijn de kosten van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,35 p/stuk. Doorgaans betaal je zo’n €0,85 per wegwerpmasker. XL-verpakkingen met 50 tot 100 stuks zijn omgerekend goedkoper. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Olterterp koop je vanaf plusminus €9,50. Deze moet je na elk gebruik even in de wasmachine doen. Dit wordt geclassificeerd als een milieubewuste en voordelige oplossing.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker betekent niet dat jij beschermt bent. Het is specifiek bedoeld om je omgeving te beschermen. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het dragen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen het huidige hygiëne protocol zoals voldoende afstand houden en niezen in de elleboog.

Wat zijn de regels voor het gebruik van mondkapjes in het OV?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medische kapje zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld textiel of katoen prima. Dit type maskers sla je in bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Kies textiel dat bedoeld is om in contact te komen met de huid. Kwalitatieve t-shirts of zakdoeken zijn voldoende.

Welke straf staat er op het niet dragen van een kapje in het OV?
Mondkapjes zijn verplicht tijdens het reizen met het openbaar vervoer. Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten zich hieraan houden. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan loop je kans op een boete van €95,00 in de wijken: Gorredijk, Langezwaag, Terwispel, Beetsterzwaag, Ureterp, Bakkeveen.

Plaats een reactie