hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Beetsterzwaag

Direct niet-medische mondkapjes kopen in Beetsterzwaag? Per 1 juni 2020 mag je alleen nog reizen met het OV met een mondkapje. Ook op andere plekken neemt het mondmasker-gebruik toe. Echter: De overheid beveelt het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte niet aan zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Hier verzamel je waardevolle informatie over de verschillende soorten mondmaskers. Waar kan ik uit kiezen, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Beetsterzwaag? Je treft hier een lijst met verkooppunten bij jou in de buurt. Mijd je liever de drukke winkels? Ook dan zijn er mogelijkheden. Wij hebben voor jou uitgezocht de beste online winkels waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in mei 2024.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-medische maskers zijn gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Op internet vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.
 • Veel katoenen maskers kunnen in de wasmachine en kan je vaker dragen.
 • Een niet-medisch mondneusmaskers is er om je omgeving te beschermen, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
 • De niet-professionele producten kan je op allerlei plekken kopen in en rondom Beetsterzwaag. Denk aan de Dekamarkt + Kruidvat.
 • Ook op het internet vind je veel online shops met hippe- en trendy mondkapjes zoals Fonq.nl + HBB24.nl.
 • Goed om te weten: speciale medische mondkapjes (FFP2) zijn echt alleen voor de zorg, deze zijn niet bedoeld voor privégebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Beetsterzwaag?

Kapjes die je in het OV moet dragen of voor op straat zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische maskers zijn te koop bij verschillende drogisterijen, supermarkten en apotheken. Ook online kan je kiezen uit een ruim aanbod. Normaal verkoopt men wegwerpmaskers die je een keer kunt gebruiken. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje mag je uitwassen en hergebruiken. Mondkapjes in Beetsterzwaag centrum, waar zijn ze te koop? In het onderstaande overzicht tref je een aantal lokale verkooppunten rondom de gemeente Opsterland (provincie Friesland) waar je wellicht wat vindt. De kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,30 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatHoofdstraat 669244 CPBeetsterzwaag
TrekpleisterDe Marke 439203 DVDrachten
DA DrogistWaagstraat 79101 LCDokkum
EtosNoorderbuurt 179203 AKDrachten
GammaDe Hemmen 129206 AGDrachten
KarweiFlorijn 29207 MADrachten
PraxisMartin Luther Kingsingel 269203 JCDrachten
XenosZuidkade 139203 CKDrachten
HemaDe Kolk 389231 CXSurhuisterveen
ActionDe Dellen 169231 EBSurhuisterveen
BlokkerDe Kolk 329231 CXSurhuisterveen
PrimeraDe Kolk 449231 CXSurhuisterveen
WibraDe Marke 479203 DVDrachten
ZeemanDe Kolk 19231 CTSurhuisterveen
Albert HeijnDe Kolk 299231 CVSurhuisterveen
JumboTorenplein 279231 CGSurhuisterveen
AldiGedempte Vaart 299231 ASSurhuisterveen
LidlBaansein 29231 LDSurhuisterveen

Online maskers kopen mei 2024

Vermijd je liever contact en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Beetsterzwaag? Bij de webwinkels vind je een enorm aanbod. Probleemloos online bestellen en de volgende werkdag heb je alles in huis. Hierbij check je meerdere shops met veel keuze, scherp geprijsd en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de buurt van Bakkeveen, Wijnjewoude, Boelenslaan, Surhuisterveen en Houtigehage.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-beetsterzwaag-9244

Welke soorten mondkapjes zijn er?

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. In de eerste plaats zijn er de medische mondmaskers. Deze zijn exclusief voor de zorg bedoeld. Ten tweede zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Deze worden gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Dit type is geschikt voor het openbaar vervoer en is niet geschikt voor de zorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook wel FFP2 masker genoemd of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan allerlei strenge eisen. Zo’n FFP-masker beschermt tegen het binnenkrijgen van schadelijke virussen zoals COVID-19. Deze categorie is exclusief bedoeld voor zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers draag je niet voor je eigen bescherming. Bij goed gebruik verlaag je de kans dat jij onopgemerkt het coronavirus verder verspreidt. Het geldt als een extra naast de geldende hygiëneregels zoals voldoende afstand houden en handen wassen met water en zeep. Het is wettelijk verplicht voor iedereen die met het OV reist. Ze zijn te krijgen bij veel verschillende winkels in Beetsterzwaag. Online vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.

Zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondneusmaskers is niet voor je eigen veiligheid, maar is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Het masker op de juiste manier dragen is ontzettend belangrijk. Het kabinet geeft de volgende aanwijzingen:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is belangrijk dat het kapje goed aansluit op je gezicht.
 4. Was eerst je handen voordat je het kapje van je mond afzet.
 5. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje af te zetten. Het is belangrijk dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je op 60 graden wassen en opnieuw gebruiken en gooi een wegwerpmasker direct weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Filmpje: zo maak je zelf een mondmasker

Update: zondag 19 mei 2024. Geen mondkapje kopen Beetsterzwaag? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. De overheid biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Maak gebruik van producten als een kussensloop of stukje van een stofzuigerzak. Vermijd hele dikke stoffen zodat je nog wel adem kunt halen. Zorg dat je kapje voldoende dekkend is; je hele mond en onderkant van de neus. In het bijgaande filmpje wordt verdere uitleg gegeven. Advies: De kraag van een jas, een sjaal of een zelfgemaakt kapje van een sok bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Gelaatsmasker.

Veelgestelde vragen en antwoorden over mondmasker

Is het toepassen van een mondkapje verplicht in Beetsterzwaag?
Nee, dit is niet verplicht. Momenteel geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van Het OMT: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.opsterland.nl.

Wat zijn de prijzen van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn al te koop vanaf €0,35 p/stuk. De gemiddelde prijs ligt op €1,00 per wegwerpkapje. Bulkverpakkingen met 100 stuks zijn vaak in de aanbieding. Herbruikbare hippe mondkapjes in Beetsterzwaag zijn iets duurder, zo’n €8,00. Deze moet je wel dagelijks uitwassen. Dit wordt gezien als een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker beschermt niet jezelf tegen het coronavirus. Je draagt het met name om anderen om je heen te beschermen. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het opzetten van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van de hygiënemaatregelen die al gelden zoals voldoende afstand houden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondneusmaskers zonder filter gemaakt van katoen of textiel voldoende. Dit soort maskers schaf je aan bij lokale supermarkten en drogisterijen. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Kies een stof dat geschikt is om rechtstreeks op de huid te dragen. Items als theedoeken of lakens zijn werkbaar.

Welke straf staat er op het niet dragen van een kapje in het OV?
Zo’n mondkapje is verplicht op het moment dat je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten zich hieraan houden. Zit je in de bus/trein/metro/tram zonder masker? Dan kan je beboet worden met liefst €95,00 in de wijken: Gorredijk, Langezwaag, Terwispel, Beetsterzwaag, Ureterp, Bakkeveen.

Plaats een reactie