hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Ureterp

Goedkoop niet-medische mondkapjes kopen in Ureterp? Op dit moment moet iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje op in het OV. En ook in de publieke ruimte neemt het mondmasker-gebruik toe. Belangrijk: Het RIVM raadt het gebruik van een niet-professionele mondmaskers af in de publieke ruimte indien de anderhalve meter regel gewoon toegepast kan worden.

Op deze website verzamel je bruikbare informatie over de verschillende soorten mondmaskers. Welke keuzes heb ik, beschermt het echt, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Ureterp? Je treft hier een lijst met retailers in de buurt. Lukt het niet om naar de winkel te gaan? Geen probleem. In onze vergelijker vind je de beste online winkels waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in mei 2024.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-medische maskers zijn gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.
 • Maskers van katoen kan je op 60 graden wassen en blijven gebruiken.
 • Een niet-medisch mondkapje wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet, en dus niet jezelf.
 • De niet-professionele kapjes zijn breed verkrijgbaar bij uiteenlopende winkels rondom Ureterp. Bijvoorbeeld de PLUS en DA.
 • Ook online vind je meerdere webwinkels met trendy- en hippe mondkapjes zoals 123inkt.nl + Gezondheidswebwinkel.nl.
 • Vergeet niet: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, deze zijn niet bedoeld voor privégebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Ureterp?

Maskers die je draagt in het openbaar vervoer of evt. op straat zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische uitademingsmasker zijn voorradig bij verschillende apotheken, supers en drogisterijen. Ook bij webshops is er een enorm assortiment. Meestal gaat het om wegwerpmaskers die je een keer kunt gebruiken. De wat meer hippe katoenen maskers kan je ook uitwassen en opnieuw gebruiken. Mondkapjes in Ureterp centrum, waar zijn ze te koop? In de onderstaande tabel tref je een aantal lokale shops rondom de gemeente Opsterland (provincie Friesland) waar mogelijk voorraad is. De maskers koop je (in bulk) al vanaf €0,50 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatHoofdstraat 669244 CPBeetsterzwaag
TrekpleisterDe Marke 439203 DVDrachten
DA DrogistWaagstraat 79101 LCDokkum
EtosNoorderbuurt 179203 AKDrachten
GammaDe Hemmen 129206 AGDrachten
KarweiFlorijn 29207 MADrachten
PraxisMartin Luther Kingsingel 269203 JCDrachten
XenosZuidkade 139203 CKDrachten
HemaDe Kolk 389231 CXSurhuisterveen
ActionDe Dellen 169231 EBSurhuisterveen
BlokkerDe Kolk 329231 CXSurhuisterveen
PrimeraWeibuorren 549247 BCUreterp
WibraDe Marke 479203 DVDrachten
ZeemanDe Kolk 19231 CTSurhuisterveen
Albert HeijnDe Kolk 299231 CVSurhuisterveen
JumboTorenplein 279231 CGSurhuisterveen
AldiGedempte Vaart 299231 ASSurhuisterveen
LidlBaansein 29231 LDSurhuisterveen

Online verkooppunten mei 2024

Ben je ziek en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Ureterp? Bij de online winkels heb je de meeste keuze. Zonder gedoe online bestellen en supersnel gratis thuisbezorgd. In de onderstaande tabel ontdek je meerdere shops met een gevarieerd aanbod, scherpe prijzen en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de regio’s Olterterp, Nij Beets, Beetsterzwaag, Bakkeveen en Wijnjewoude.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-ureterp-9247

Wat voor mondkapje heb ik nodig?

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. Als eerste hebben we de medische mondmaskers. Dit zijn professionele producten die echt voor de zorg zijn. Daarnaast zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Deze worden gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Dit soort is geschikt voor het openbaar vervoer en wordt dus ook niet gebruikt in een professionele werkomgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, die je vaak herkent als een FFP-masker of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan strenge kwaliteitsstandaarden. Zo’n FFP-masker beschermt tegen verschillende virussen waaronder het COVID-19 virus. Dit type is exclusief bedoeld voor de zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet ter bescherming van jezelf. Als je ze op de goede manier draagt verminder je de kans dat druppels uit mond en neus worden verspreid naar de omgeving en zo het corona-virus verspreidt. Het is een aanvulling op de hygiënemaatregelen die al gelden zoals anderhalve meter afstand houden en handen wassen. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Je kunt ze bij veel winkels kopen rondom Ureterp. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.

Hoe gebruik ik een niet-medisch mondmasker?

Een niet-medisch uitademingsmasker betekent niet dat jij beschermt bent, maar is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Het masker op de juiste manier dragen is ontzettend belangrijk. De overheid hanteert een aantal richtlijnen:

 1. Je begint altijd eerst met het wassen van je handen met water en zeep.
 2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
 5. Als je het masker af wilt zetten, was dan opnieuw eerst de handen. Wees er ook nu zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Stel je wasmachine in op 60 graden tijdens het wassen van een herbruikbaar masker, terwijl een wegwerpmasker na 1 keer dragen onbruikbaar is geworden.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak je eigen mondmasker (richtlijnen RIVM)

Update: zondag 19 mei 2024. Liever geen mondkapje kopen Ureterp? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. Het RIVM heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Je kunt denken aan een t-shirt en dekbedovertrek. Zorg dat het niet te dik is want je moet natuurlijk wel kunnen ademen. Het is noodzakelijk dat het kapje alle zones bedekt; je gezicht, neus en mond. In het filmpje hieronder is een complete tutorial te bekijken. Advies: De kraag van een jas, een sjaal of een geknutseld kapje van sokken zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Veilig een mondkapje gebruiken.

Veelgestelde vragen over het dragen van een mondmasker

Is het toepassen van een mondkapje verplicht in Ureterp?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. Momenteel geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van Het RIVM: Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden zijn er geen verplichtingen tot het dragen van niet-medische maskers. Bekijk meer informatie op www.opsterland.nl.

Wat kosten niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn verkrijgbaar vanaf €0,35 p/stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €1,25 per wegwerpmasker. Voordeelverpakkingen met bijv. 50 stuks zijn omgerekend goedkoper. Herbruikbare hippe mondkapjes in Ureterp zijn iets duurder, zo’n €8,50. Deze moet je na elk gebruik even in de wasmachine doen. Het betreft een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondneusmaskers is geen bescherming voor je jezelf. Wel is het positief voor de besmettingskans (het doorgeven van het virus). Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het opdoen van een niet-medisch mondkapje is een extra regeling naast de geldende hygiëneregels zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en regelmatig je handen wassen.

Wat voor kapje moet ik precies dragen in het OV?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medisch mondneusmaskers zonder filter gemaakt van textiel of katoen genoeg. Deze maskers schaf je aan bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Kies textiel dat gebruikt kan worden om rechtstreeks op de huid te dragen. Oude kussenslopen of dekbedovertrek zijn genoeg.

Krijg ik een boete als ik geen mondkapje draag in het Openbaar Vervoer?
Het mondkapje is verplicht als je reist met het OV (tram/bus/metro/tram). Dit is het geval voor medewerkers en reizigers van 13 jaar en ouder. Zit je in de bus/trein/metro/tram zonder masker? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Gorredijk, Langezwaag, Terwispel, Beetsterzwaag, Ureterp, Bakkeveen.

Plaats een reactie