hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Nij Beets

Voordelig en snel niet-medische mondkapjes kopen in Nij Beets? Vanaf 1 juni 2020 mag je alleen nog reizen met het OV met een mondkapje. Ook op andere plekken lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Let op: De overheid is nog geen voorstander van het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op dit portaal verzamel je bruikbare info over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Wat is het aanbod, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Nij Beets? Wij tonen een tabel met retailers uit jouw eigen omgeving. Blijf je liever thuis? Dat is niet erg. Verderop tref je een lijst met de beste online aanbieders waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in mei 2024.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-medische kapjes worden vaak gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Op internet vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.
 • Katoenen maskers zijn vaak wat duurder maar kan je wassen en opnieuw dragen.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker is er om je omgeving te beschermen, je bent dus zelf niet beschermd.
 • De niet-professionele producten kan je voordelig kopen bij meerdere winkels in en rondom Nij Beets. Onder andere bij de Albert Heijn en Trekpleister.
 • Online zijn er talloze webshops hippe- en trendy mondkapjes zoals Amazon.nl + Groupdeal.nl.
 • Belangrijk: medische gezichtsmaskers of chirurgisch mondmasker IIR zijn voor de zorg, en dus niet voor eigen gebruik!

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Nij Beets?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer of evt. op andere plekken dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische kapjes vind je bij veel drogisterijen, supermarkten en apotheken. Ook online is het aanbod groot. Doorgaans gaat het om wegwerpmaskers die die direct hoort weg te gooien. De populaire hippe katoenen maskers kan je uitwassen en nogmaals gebruiken. Mondkapjes in Nij Beets centrum, waar zijn ze te koop? In het overzicht hieronder vind je populaire lokale verkooppunten rondom de gemeente Opsterland (provincie Friesland) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,60 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatHoofdstraat 669244 CPBeetsterzwaag
TrekpleisterDe Marke 439203 DVDrachten
DA DrogistWaagstraat 79101 LCDokkum
EtosNoorderbuurt 179203 AKDrachten
GammaDe Hemmen 129206 AGDrachten
KarweiFlorijn 29207 MADrachten
PraxisMartin Luther Kingsingel 269203 JCDrachten
XenosZuidkade 139203 CKDrachten
HemaDe Kolk 389231 CXSurhuisterveen
ActionDe Dellen 169231 EBSurhuisterveen
BlokkerDe Kolk 329231 CXSurhuisterveen
PrimeraDe Kolk 449231 CXSurhuisterveen
WibraDe Marke 479203 DVDrachten
ZeemanDe Kolk 19231 CTSurhuisterveen
Albert HeijnDe Kolk 299231 CVSurhuisterveen
JumboTorenplein 279231 CGSurhuisterveen
AldiGedempte Vaart 299231 ASSurhuisterveen
LidlBaansein 29231 LDSurhuisterveen

Online winkels mei 2024

Heb je klachten en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Nij Beets? Online zijn er uitgebreide opties. Vanuit je luie stoel online bestellen en de volgende werkdag heb je alles in huis. In de tabel hieronder vind je enkele betrouwbare webwinkels met een uitstekend assortiment, scherp geprijsd en probleemloos bij je thuis afgeleverd. Ook in de buurt van Beetsterzwaag, Bakkeveen, Wijnjewoude, Boelenslaan en Surhuisterveen.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-nij-beets-9245

Uitleg over de soorten mondkapjes

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. Allereerst benoemen de de medische mondkapjes. Deze zijn bedoeld voor mensen werkzaam in de zorg. In aanvulling daarop zijn er de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige kapjes van bijv. stof (katoen), textiel of papier. Dit type mag in de trein/bus gedragen worden en is ongeschikt voor de zorg of ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, vaak aangemerkt als FFP-masker of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan strenge richtlijnen. FFP maskers beschermen de drager tegen het binnenkrijgen van schadelijke virussen zoals COVID-19. Dit soort is geschikt voor gebruik in de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes beschermen niet jouzelf. Bij het juiste gebruik ervan verminder je de kans op het besmetten van anderen met corona. Het is een extra maatregel naast de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals geen fysiek contact / handen schudden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid. Dit type is alleen verplicht als je reist met het OV. Je kunt ze bij veel winkels kopen rondom Nij Beets. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of zakdoek.

Hoe gebruik ik een niet-medisch mondmasker?

Een niet-medisch uitademingsmasker betekent niet dat jij beschermt bent, maar is specifiek bedoeld om je omgeving te beschermen. Het masker op de juiste manier dragen is cruciaal. Het RIVM biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Was je handen met water en zeep voordat je het mondkapje opzet.
 2. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het opzetten. Let erop dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is cruciaal dat het masker gezicht/neus/mond goed bedekt.
 4. Zorg voor goede hygiëne (handen wassen) bij het verwijderen van het kapje.
 5. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het afzetten. Voorkom ook nu dat je (per ongeluk) de binnenkant aanraakt.
 6. Was je herbruikbare materiaal op minimaal 60 graden en een wegwerpmasker dien je direct bij het vuil te zetten.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zelf een mondmasker maken

Update: zondag 19 mei 2024. Geen mondkapje kopen Nij Beets? Je mag ook zelf een mondkapje maken. De regering heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Neem bijvoorbeeld een kussensloop + stofzuigerzak. Vermijd hele dikke stoffen want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Wees er zeker van dat je kapje voldoende dekkend is; je hele mond en onderkant van de neus. In het onderstaande filmpje is een complete tutorial te bekijken. Waarschuwing: De kraag van een jas, een sjaal of een kapje gefabriceerd van sokken bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Zelf een mondkapje maken.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het dragen van mondkapjes verplicht in Nij Beets?
Nee, dit is niet verplicht. Op dit moment is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van De regering: Wanneer men 1,5 meter afstand kan houden tot elkaar hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.opsterland.nl.

Wat kosten niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,45 p/stuk. Doorgaans betaal je zo’n €0,75 per wegwerpkapje. Bulkverpakkingen met 50 tot 100 stuks zijn omgerekend goedkoper. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Nij Beets zijn wat duurder, c.a. €9,50. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Het gaat om een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondneusmaskers draag je niet voor je eigen veiligheid. Het vermindert de kans dat jij iemand ander ziek maakt. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het opdoen van een niet-medisch mondkapje is een extra regeling naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals 1,5 meter afstand houden en niezen en hoesten in de elleboog.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch uitademingsmasker zonder filter gemaakt van textiel voldoende. Deze categorie maskers vind je in de schappen bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Gebruik een stof dat gebruikt kan worden om op de huid te dragen. Gebruikte kussenslopen of dekbedovertrek zijn werkbaar.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Zo’n mondkapje is verplicht op het moment dat je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit is het geval voor medewerkers en reizigers van 13 jaar en ouder. Ga je toch zonder masker op reis in de trein of bus? Dan loop je kans op een boete van €95,00 in de wijken: Gorredijk, Langezwaag, Terwispel, Beetsterzwaag, Ureterp, Bakkeveen.

Plaats een reactie