hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Duivendrecht

Eenvoudig niet-medische mondkapjes kopen in Duivendrecht? Op dit moment mag je niet meer deelnemen aan het OV zonder een mondkapje. En ook op straat lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Goed om te weten: De overheid beveelt het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte niet aan als het mogelijk is anderhalve meter afstand te bewaren.

Op dit portaal verzamel je bruikbare informatie over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Welk type maskers zijn er, waar moet het aan voldoen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Duivendrecht? Wij tonen een tabel met verkooppunten in de regio. Kan je niet naar de winkel? Geen probleem. Verderop tref je een lijst met de beste webshops waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in juni 2023.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-professionele kapjes worden gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.
 • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
 • Een niet-medisch mondkapje wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet, het beschermt niet jezelf.
 • De niet-professionele maskers koop je bij verschillende winkels in en rondom Duivendrecht. Bijvoorbeeld de Aldi en Zeeman.
 • Ook op het internet vind je veel online shops met hippe- en trendy mondkapjes zoals 123inkt.nl + Drogist.nl.
 • Belangrijk: medische mondkapjes (bijv. FFP) zijn voorbehouden aan de zorg, deze hoor je niet in het OV te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Duivendrecht?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer of evt. in de openbare ruimte moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische mondmaskers zijn ruim verkrijgbaar bij de grotere supermarkten, drogisterijen en apotheken. Ook bij webshops heb je genoeg keuze. In de regel verkoopt men wegwerpmaskers die maximaal 1 keer gebruikt kunnen worden. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje kan je na wassen (60 graden) weer gebruiken. Mondkapjes in Duivendrecht centrum, waar zijn ze te koop? In het bijgaande overzicht check je populaire lokale shops rondom de gemeente Ouder-Amstel (provincie Noord-Holland) waar je wellicht wat vindt. De kapjes zijn er al vanaf €0,45 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatDorpsplein 281115 CWDuivendrecht
TrekpleisterKarspeldreef 13851104 SEAmsterdam
DA DrogistAmstelveenseweg 2061075 XSAmsterdam
EtosDiemerplein 941111 JDDiemen
GammaSniep 281112 AHDiemen
KarweiKlaprozenweg 31-331032 KKAmsterdam
PraxisStekkenbergweg 11105 AHAmsterdam
XenosBijlmerplein 3991102 DKAmsterdam
HemaDiemerplein 681111 JDDiemen
ActionHolendrechtplein 11106 LNAmsterdam
BlokkerDiemerplein 1521111 JDDiemen
PrimeraDiemerplein 521111 JDDiemen
WibraRenswoudestraat 521106 BKAmsterdam
ZeemanClaas van Maarssenplein 321111 JEDiemen
Albert HeijnStationsplein 11115 BZDuivendrecht
JumboKruidenhof 261112 PSDiemen
AldiOsdorper Ban 901068 MKAmsterdam
LidlSoerabajastraat 41095 GPAmsterdam

Online winkels juni 2023

Ben je ziek en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Duivendrecht? Bij de webshops vind je een enorm aanbod. Eenvoudig via internet bestellen, alles de volgende dag al in huis. In het onderstaande overzicht ontdek je een aantal populaire webwinkels met veel keuze, vaste lage prijzen en een snelle bezorging aan huis. Ook in de omgeving Amsterdam-Duivendrecht, Stitswerd, Zandeweer, Eppenhuizen en Kantens.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-duivendrecht-1115

Welk type mondmasker heb ik nodig?

De mondneusmaskers kan je verdelen in 2 groepen. Ten eerste benoemen de de medische mondkapjes. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. Ten tweede zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Deze worden gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Dit type mag in de trein/bus gedragen worden en wordt dus ook niet toegepast in de zorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals een FFP1, FFP2 of FFP3 masker of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan strenge richtlijnen. Deze FFP maskers beschermen tegen het inademen van onzichtbare micro-organismen zoals COVID-19. Deze categorie is alleen bedoeld voor de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet voor je eigen bescherming. Als je ze op de goede manier draagt verklein je de kans dat je anderen ziek maakt met het corona-virus. Het is een extra maatregel naast de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals voldoende afstand houden en voortdurend de handen wassen. Dit type is alleen verplicht als je reist met het OV. Er zijn veel verkooppunten in Duivendrecht. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch mondneusmaskers is geen bescherming voor je jezelf, maar is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Het kapje veilig op- en afzetten is ontzettend belangrijk. De overheid komt met een aantal aanwijzingen:

 1. Voordat je het mondkapje opzet moet je goed je handen wassen.
 2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Zorg dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg ervoor dat neus en mond niet meer zichtbaar zijn.
 4. Was je handen met water en zeep voordat je het niet-medische mondkapje afzet.
 5. Als je het masker af wilt zetten, was dan opnieuw eerst de handen. Let erop dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Herbruikbare katoenen maskers dien je op 60 graden te wassen en een wegwerpmasker dien je direct bij het vuil te zetten.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Thuis een mondmasker maken

Update: maandag 5 juni 2023. Geen mondkapje kopen Duivendrecht? Zelf mondkapjes maken is natuurlijk ook mogelijk. De overheid geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Maak gebruik van producten als een t-shirt of stofzuigerzak. Neem niet een te dikke stof want je moet wel normaal adem kunnen halen. Let erop dat het geheel goed aansluit op je gezicht, neus en mond. In de video hieronder wordt verdere uitleg gegeven. Niet vergeten: Een sjaal, een kraag van een jas of een zelfgemaakt kapje van een sok gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Beste mondkapjes.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Zijn mondkapjes verplicht in Duivendrecht?
Nee, dit is niet verplicht. Momenteel is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van Het RIVM: Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.ouder-amstel.nl.

Wat is de prijs van een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,55 per stuk. Deze kosten je circa €1,10 p/masker. XL-verpakkingen met 50 tot 100 stuks zijn financieel interessanter. Herbruikbare hippe mondkapjes in Duivendrecht zijn wat kostbaarder, +/- €7,00. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Wij zien dit als een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondmasker draag je niet voor je eigen veiligheid. Het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het kopen van een niet-medisch mondkapje is een extra regeling naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals 1,5 meter afstand houden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid.

Wat zijn de eisen voor het dragen van mondkapjes in het OV?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch uitademingsmasker zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld katoen of textiel acceptabel. Deze categorie maskers bestel je bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Kies textiel dat geschikt is om op de huid te dragen. Items als theedoeken of lakens zijn goed.

Welke straf staat er op het niet dragen van een kapje in het OV?
Zo’n mondkapje is verplicht als je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit geldt voor medewerkers en alle reizigers van 13 jaar en ouder. Reis je zonder een niet-medisch masker? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: Wijk Centrum.

Plaats een reactie