hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
logo-hygienekoning
 • Hygienekoning.nl
 • Goedkoopste van NL
  Morgen in huis
  Groot assortiment
blokker-logo

Mondkapjes kopen Blokzijl

Goedkoop niet-medische mondkapjes kopen in Blokzijl? Sinds kort mag je alleen nog reizen met het OV met een mondkapje. Maar ook verder om ons heen neemt het mondmasker-gebruik toe. Echter: Het kabinet is nog geen voorstander van het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op deze website tref je praktische info over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Welk type maskers zijn er, wanneer moet ik ze dragen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Blokzijl? Je vind hier adresgegevens van retailers die dichtbij zijn. Kan je niet naar de winkel? Geen probleem. Je vind hier een overzicht met de beste shops waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in augustus 2022.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-medische kapjes zijn gemaakt van katoenen stof of textiel. Op internet vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.
 • Katoenen maskers zijn vaak wat duurder maar kan je wassen en opnieuw dragen.
 • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker is bedoeld om anderen te beschermen, het beschermt niet jezelf.
 • De niet-professionele kapjes kan je op allerlei plekken kopen in en rondom Blokzijl. Onder andere bij de Jumbo & DA.
 • Online zijn er talloze webshops hippe mondkapjes zoals Wehkamp.nl + HBB24.nl.
 • Vergeet niet: speciale medische mondkapjes (FFP2) zijn echt alleen voor de zorg, en dus niet voor eigen gebruik!

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Blokzijl?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer of evt. in de openbare ruimte moet je zelf kopen. Deze niet-medische kapjes zijn ruim verkrijgbaar bij diverse apotheken, supers en drogisterijen. Ook bij de online aanbieders is er veel aanbod. Vaak gaat het om wegwerpmaskers die je nooit vaker dan 1 keer gebruikt. De populaire hippe katoenen maskers kan je – nadat je ‘m hebt uitgewassen – vaker gebruiken. Mondkapjes in Blokzijl centrum, waar zijn ze te koop? Hieronder check je meerdere lokale shops rondom de gemeente Steenwijkerland (provincie Overijssel) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes koop je al vanaf €0,50 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatOosterstraat 368331 HESteenwijk
TrekpleisterOosterstraat 378331 HBSteenwijk
DA DrogistOosterstraat 668331 HGSteenwijk
EtosMarkt 108331 HHSteenwijk
GammaRandweg 328304 ASEmmeloord
KarweiBroekslagen 48331 TJSteenwijk
PraxisEnergieweg 68304 AJEmmeloord
XenosLange Nering 848302 EEEmmeloord
HemaOosterstraat 778331 HCSteenwijk
ActionZuiderkade 58301 AREmmeloord
BlokkerOosterstraat 78331 HASteenwijk
PrimeraLange Nering 508302 EDEmmeloord
WibraMarkt 34368331 HJSteenwijk
ZeemanWoldpromenade 308331 JHSteenwijk
Albert HeijnPrinsen Hoven 18331 JVSteenwijk
JumboSteenwijkerdiep 618331 LPSteenwijk
AldiSteenwijkerdiep 278331 LPSteenwijk
LidlTukseweg 508331 LDSteenwijk

Online winkels augustus 2022

Ga je liever niet onnodig naar buiten of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Blokzijl? Bij de webwinkels is er een enorm aanbod. Supersnel en eenvoudig online bestellen en supersnel gratis thuisbezorgd. In het onderstaande overzicht bekijk je enkele erkende webshops met een uitstekend assortiment, aantrekkelijke bulkverpakkingen en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de buurt van Giethoorn, Wapserveen, Eesveen, De Bult en Kallenkote.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Hygienekoning.nl Stoffen
Medisch
Laagste prijs
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-blokzijl-8356

Uitleg over de soorten mondkapjes

In de basis zijn er 2 type mondneusmaskers. Als eerste hebben we de medische mondmaskers. Deze zijn specifiek bedoeld voor de zorg. Verder zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Deze worden gemaakt van katoenen stof of textiel. Dit type voldoet niet aan de strenge geldende richtlijnen en is ongeschikt voor een professionele werkomgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook wel FFP2 masker genoemd of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. Deze FFP maskers beschermen tegen verschillende virussen waaronder het COVID-19 virus. Dit type is alleen bedoeld voor de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet voor je eigen bescherming. Mits je ze juist gebruikt verklein je de kans dat je anderen besmet met corona. Het is een extra maatregel naast het huidige hygiëne protocol zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Er zijn voldoende winkels in en rondom Blokzijl. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of zakdoek.

Zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch uitademingsmasker draag je niet voor je eigen veiligheid, maar is er om je omgeving te beschermen. Het masker op de juiste manier dragen is dan ook van groot belang. De overheid hanteert een aantal richtlijnen:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Zorg dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is belangrijk dat het kapje goed aansluit op je gezicht.
 4. Was je handen met water en zeep voordat je het niet-medische mondkapje afzet.
 5. Gebruik wederom de touwtjes of elastiekjes om het mondkapje af te zetten. Het is belangrijk dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je op 60 graden wassen en opnieuw gebruiken, wegwerpmaskers dien je meteen weg te gooien.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Video: simpel zelf een mondmasker maken

Update: zondag 14 augustus 2022. Liever geen mondkapje kopen Blokzijl? Je mag ook zelf een mondkapje maken. Het RIVM adviseert om dit te maken van katoen. Je kunt o.a. gebruik maken van een katoenen zakdoek + stukje van een stofzuigerzak. Ook moet het niet te dik worden want je moet natuurlijk wel kunnen ademen. Het is belangrijk dat er een goede aansluiting is op je gezicht, neus en mond. In de bijgaande video bekijk je een handige handleiding. Let op: Het dragen van een sjaal of een geknutseld kapje van sokken zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Mondkapjes voor ouderen.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Zijn mondkapjes verplicht in Blokzijl?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. Momenteel is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van Het OMT: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.steenwijkerland.nl.

Welke tarieven worden gerekend voor een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,45 p/stuk. Deze kosten je circa €1,15 per wegwerpmasker. XL-verpakkingen met 50 tot 100 stuks zijn relatief het voordeligst. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Blokzijl zijn iets duurder, zo’n €9,00. Deze moet je na elk gebruik even in de wasmachine doen. Het betreft een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker is niet voor je eigen veiligheid. Wel biedt het bescherming voor mensen om je heen. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het dragen van een niet-medisch mondkapje is een extra regeling naast de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals anderhalve meter afstand houden en voortdurend de handen wassen.

Wat voor kapje moet ik precies dragen in het OV?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medisch gezichtsmasker zonder filter gemaakt van katoen goedgekeurd. Dit soort maskers vind je bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Neem een textielsoort dat gebruikt kan worden om op de huid te dragen. Gebruikte zakdoeken of t-shirts zijn geaccepteerd.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Je mondkapje is verplicht als je reist met het OV (tram/bus/metro/tram). Dit is voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder het geval. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan loop je kans op een boete van €95,00 in de wijken: Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl.

Plaats een reactie