hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
logo-hygienekoning
 • Hygienekoning.nl
 • Goedkoopste van NL
  Morgen in huis
  Groot assortiment
blokker-logo

Mondkapjes kopen Giethoorn

Zonder gedoe niet-medische mondkapjes kopen in Giethoorn? Op dit moment moet iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje op in het OV. Maar ook gewoon buiten zie je de kapjes steeds meer. Let op: Het RIVM beveelt het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte niet aan in situaties waar er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op vergelijkmondkapjes.nl verzamel je belangrijke informatie over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Welk type maskers zijn er, hoe veilig is het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Giethoorn? Je vind hier winkels uit jouw eigen omgeving. Liever niet naar de winkel? Geen probleem. Wij hebben voor jou uitgezocht de beste webwinkels waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in augustus 2022.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-professionele kapjes zijn gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.
 • Maskers van katoen kan je op 60 graden wassen en blijven gebruiken.
 • Een niet-medisch mondkapje is bedoeld om anderen te beschermen, het is dus niet zo dat je het virus niet kunt oplopen.
 • De niet-professionele maskers zijn te koop bij meerdere verkooppunten in de omgeving van Giethoorn. Denk aan de Albert Heijn + Wibra.
 • Op het internet zijn er veel aanbieders van trendy mondkapjes zoals 123inkt.nl + Deweegschaal.nl.
 • Belangrijk: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, en zijn dus niet voor eigen gebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Giethoorn?

Maskers die je draagt in het openbaar vervoer en eventueel op straat zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische gezichtsmasker zijn te koop bij de meeste drogisterijen, apotheken en supermarkten. Ook bij webshops is er een enorm assortiment. Vaak gaat het om wegwerpmaskers die die direct hoort weg te gooien. De populaire hippe katoenen maskers kan je na wassen (60 graden) weer gebruiken. Mondkapjes in Giethoorn centrum, waar zijn ze te koop? In de tabel hieronder vind je een aantal lokale shops rondom de gemeente Steenwijkerland (provincie Overijssel) waar mogelijk voorraad is. De maskers zijn er al vanaf €0,60 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatOosterstraat 368331 HESteenwijk
TrekpleisterOosterstraat 378331 HBSteenwijk
DA DrogistOosterstraat 668331 HGSteenwijk
EtosMarkt 108331 HHSteenwijk
GammaRandweg 328304 ASEmmeloord
KarweiBroekslagen 48331 TJSteenwijk
PraxisEnergieweg 68304 AJEmmeloord
XenosLange Nering 848302 EEEmmeloord
HemaOosterstraat 778331 HCSteenwijk
ActionZuiderkade 58301 AREmmeloord
BlokkerOosterstraat 78331 HASteenwijk
PrimeraLange Nering 508302 EDEmmeloord
WibraMarkt 34368331 HJSteenwijk
ZeemanWoldpromenade 308331 JHSteenwijk
Albert HeijnPrinsen Hoven 18331 JVSteenwijk
JumboSteenwijkerdiep 618331 LPSteenwijk
AldiSteenwijkerdiep 278331 LPSteenwijk
LidlTukseweg 508331 LDSteenwijk

Online maskers kopen augustus 2022

Voel je je niet fit en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Giethoorn? Via internet is de keuze het grootst. Zonder gedoe online bestellen, gratis bij je thuis afgeleverd. Hieronder tref je meerdere shops met een gevarieerd aanbod, scherpe prijzen en probleemloos bij je thuis afgeleverd. Ook in de regio’s Wapserveen, Eesveen, De Bult, Kallenkote en Onna.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Hygienekoning.nl Stoffen
Medisch
Laagste prijs
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-giethoorn-8355

Welke soorten mondkapjes zijn er?

De mondneusmaskers kan je verdelen in 2 groepen. In de eerste plaats heb je de medische mondkapjes. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. Verder hebben we de niet-medische maskers. Deze worden gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Deze categorie mag in de trein/bus gedragen worden en is ongeschikt voor de zorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook wel FFP2 masker genoemd of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker voldoen aan allerlei strenge eisen. Zo’n FFP-masker beschermt tegen het inademen van allerlei schadelijke stoffen / virussen waaronder COVID-19. Deze categorie kan worden gebruikt in zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers draag je niet ter bescherming van jezelf. Bij het juiste gebruik ervan beperk je de kans dat jij onopgemerkt het coronavirus verder verspreidt. Het is een verlengstuk van de geldende hygiëneregels zoals genoeg afstand houden en regelmatig je handen wassen. Iedereen in het OV moet zo’n masker dragen. Ze zijn volop verkrijgbaar in Giethoorn. Online vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.

Instructies voor het gebruiken van een niet-medisch masker

Een niet-medisch mondkapje is geen bescherming voor je jezelf, het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Het masker op de juiste manier dragen is enorm belangrijk. Het RIVM biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Was eerst goed je handen voordat je het kapje opdoet.
 2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Raak de binnenkant niet aan.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes als je het afdoet. Voorkom ook nu weer dat je de binnenkant aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je na uitwassen opnieuw gebruiken en een wegwerpmasker kan je na gebruik gewoon in een afvalzak leggen.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Thuis een mondmasker maken

Update: zondag 14 augustus 2022. Geen mondkapje kopen Giethoorn? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. Het kabinet heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Je kunt o.a. gebruik maken van een kussensloop + stofzuigerzak. Belangrijk is dat het niet te dik wordt zodat je nog wel adem kunt halen. Zorg ervoor dat er een goede aansluiting is op het gezicht en de neus en mond bedekt. In het instructiefilmpje hieronder is een complete tutorial te bekijken. Waarschuwing: Een sjaal, een kraag van een jas of een kapje van een oude sok bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Mondkapjes voor volwassenen.

Veelgestelde vragen (FAQ) rondom het gebruik van mondmaskers

Is het dragen van een mondkapje verplicht in Giethoorn?
Nee, het is niet verplicht in de openbare ruimte. Op dit moment is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van Het RIVM: Wanneer men 1,5 meter afstand kan houden tot elkaar is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.steenwijkerland.nl.

Wat zijn de kosten van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes koop je al vanaf €0,55 per stuk. De gemiddelde prijs ligt op €1,15 per wegwerpkapje. XL-verpakkingen met 50 tot 100 stuks zijn omgerekend goedkoper. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Giethoorn koop je vanaf plusminus €7,00. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Wij vinden dit een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker beschermt jezelf niet tegen het coronavirus. Het is er om je omgeving te beschermen. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het opzetten van een niet-medisch mondkapje is een extra regeling naast de geldende hygiëneregels zoals 1,5 meter afstand houden en niezen in de elleboog.

Wat voor kapje moet ik precies dragen in het OV?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medisch gezichtsmasker zonder filter van bijv. katoen goed. Dit type maskers bestel je bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Kies een stof dat geschikt is om op de huid te dragen. Artikelen als theedoeken of lakens zijn genoeg.

Welke straf staat er op het niet dragen van een kapje in het OV?
Zo’n mondkapje is verplicht als je reist met het OV (tram/bus/metro/tram). Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan loop je kans op een boete van €95,00 in de wijken: Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl.

Plaats een reactie