hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Poeldijk

Eenvoudig niet-medische mondkapjes kopen in Poeldijk? Vanaf 1 juni 2020 zijn mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer. Maar ook gewoon buiten zien we ze steeds meer opduiken. Echter: Het RIVM beveelt het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte niet aan in situaties waar er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op deze website tref je waardevolle informatie over het mondmasker gebruik in Nederland. Welk type maskers zijn er, hoe veilig is het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Poeldijk? Je vind hier verkooppunten in de buurt. Ben je ziek, en ga je niet naar buiten? Er is een oplossing. Je vind hier een overzicht met de beste online winkels waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in december 2022.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-medische kapjes worden vaak gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.
 • Katoenen maskers kan je wassen en opnieuw gebruiken.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker is bedoeld om de omgeving te beschermen, het is dus niet zo dat je het virus niet kunt oplopen.
 • De niet-professionele kapjes kan je op allerlei plekken kopen in en rondom Poeldijk. Denk aan de Dekamarkt en Action.
 • Ook op het internet vind je veel online shops met trendy- en hippe mondkapjes zoals Amazon.nl + Groupdeal.nl.
 • Belangrijk: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, en dus niet voor eigen gebruik!

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Poeldijk?

Maskers die je draagt in het openbaar vervoer en eventueel op straat dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische uitademingsmasker kan je kopen bij diverse supermarkten, drogisterijen en apotheken. Ook bij de online winkels vind je ze in grote getale. Doorgaans gaat het om wegwerpmaskers die je een keer kunt gebruiken. De populaire hippe katoenen maskers kan je – nadat je ‘m hebt uitgewassen – vaker gebruiken. Mondkapjes in Poeldijk centrum, waar zijn ze te koop? Hierbij vind je de grotere plaatselijke winkels rondom de gemeente Westland (provincie Zuid-Holland) waar mogelijk voorraad is. De maskers koop je (in bulk) al vanaf €0,45 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatZeestraat 222681 CMMonster
TrekpleisterWestpolderstraat 72652 KWBerkel en Rodenrijs
DA DrogistDijkstraat 1092675 AWHonselersdijk
EtosDe Tuinen 302671 NXNaaldwijk
GammaGildestraat 1022671 BVNaaldwijk
KarweiLeehove 72678 MADe Lier
PraxisHavenstraat 412681 LCMonster
XenosDe Tuinen 12671 NXNaaldwijk
HemaWesterwater 92651 JNBerkel en Rodenrijs
ActionHet Kleine Loo 2402592 CKDen Haag
BlokkerDe Tuinen 122671 NXNaaldwijk
PrimeraDorpsstraat 352665 BGBleiswijk
WibraPrinses Julianastraat 122671 EJNaaldwijk
ZeemanMolenstraat 212671 EWNaaldwijk
Albert HeijnHoofdstraat 762678 CLDe Lier
JumboRijsenburgerweg 282685 EBPoeldijk
AldiMolenbrink 682681 EZMonster
LidlHoefweg 1332665 CDBleiswijk

Online maskers kopen december 2022

Ben je ziek en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Poeldijk? Bij de webshops zijn er uitgebreide opties. Eenvoudig via internet bestellen, alles de volgende dag al in huis. In de onderstaande tabel tref je uiteenlopende webshops met een uitstekend aanbod, goedkope prijzen en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de buurt van Ter Heijde, Monster, De Lier, Maasdijk en Honselersdijk.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-poeldijk-2685

De verschillende soorten mondmaskers

De mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 groepen. In de eerste plaats benoemen de de medische mondkapjes. Deze zijn exclusief voor de zorg bedoeld. In aanvulling daarop zijn er de niet-medische maskers. Deze zijn vaak gemaakt van stof, ander textiel of papier. Dit type wordt bijv. gebruikt in het OV en wordt dus ook niet gebruikt in de zorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook wel FFP2 masker genoemd of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. FFP maskers beschermen de drager tegen het binnenkrijgen van schadelijke virussen zoals COVID-19. Dit soort is geschikt voor gebruik in de zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes gebruik je niet om jezelf tegen het virus te beschermen. Als je ze op de goede manier draagt beperk je de kans dat jij onopgemerkt het coronavirus verder verspreidt. Het is een aanvulling op de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals 1,5 meter afstand houden en handen wassen. Verplicht voor alle reizigers in het OV van 13 jaar en ouder. Er zijn voldoende winkels in en rondom Poeldijk. Je kunt de maskers ook zelf maken.

Hoe gebruik ik een niet-medisch mondmasker?

Een niet-medisch uitademingsmasker is geen bescherming voor je jezelf, het vermindert de kans dat jij iemand ander ziek maakt. Het masker op de juiste manier dragen is dan ook van groot belang. Het RIVM komt met een aantal aanwijzingen:

 1. Was eerst goed je handen voordat je het kapje opdoet.
 2. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje op te zetten. Zorg dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Zorg voor goede hygiëne (handen wassen) bij het verwijderen van het kapje.
 5. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes als je het afdoet. Raak opnieuw de binnenkant niet aan.
 6. Stel je wasmachine in op 60 graden tijdens het wassen van een herbruikbaar masker, wegwerpmaskers dien je meteen weg te gooien.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zo maak je jouw eigen mondmasker

Update: zaterdag 10 december 2022. Geen mondkapje kopen Poeldijk? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. Het RIVM biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Maak gebruik van producten als een t-shirt + dekbedovertrek. Neem niet een te dikke stof zodat je nog wel adem kunt halen. Het is belangrijk dat er een goede aansluiting is op je gezicht, neus en mond. In de bijgaande video wordt verdere uitleg gegeven. Advies: De mond bedekken achter sjaal of kraag een geknutseld kapje van sokken zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Mondkapjes voor schoonheidsspecialisten.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het gebruik van mondkapjes verplicht in Poeldijk?
Nee, dit is niet verplicht. Momenteel is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van Het RIVM: Wanneer men 1,5 meter afstand kan houden tot elkaar hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.gemeentewestland.nl.

Wat zijn de kosten van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn al te koop vanaf €0,50 per stuk. Deze kosten je circa €0,75 per wegwerpmasker. Voordeelverpakkingen met 100 stuks zijn vaak in de aanbieding. Herbruikbare hippe mondkapjes in Poeldijk kosten ongeveer €8,50. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Het gaat om een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondkapje is niet voor je eigen veiligheid. Het vermindert de kans dat jij iemand ander ziek maakt. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het toepassen van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals geen fysiek contact / handen schudden en niezen in de elleboog.

Wat zijn de regels voor het gebruik van mondkapjes in het OV?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medisch mondneusmaskers zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld katoen prima. Deze categorie maskers vind je in de schappen bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Kies textiel dat gebruikt kan worden om in aanraking te komen met de huid. Items als zakdoeken of t-shirts zijn geaccepteerd.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Een mondkapje is verplicht als je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit is het geval voor medewerkers en reizigers van 13 jaar en ouder. Ga je toch zonder masker op reis in de trein of bus? Dan kan je beboet worden met liefst €95,00 in de wijken: Naaldwijk, Honselersdijk, Maasdijk, ‘s-Gravenzande, Monster, Wateringen, De Lier, Kwintsheul, Poeldijk, Ter Heijde.

Plaats een reactie