hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Ter Heijde

Eenvoudig niet-medische mondkapjes kopen in Ter Heijde? Vanaf 1 juni 2020 is het verplicht een mondkapje te dragen in het OV. Maar ook verder om ons heen zien we ze steeds meer opduiken. Goed om te weten: Het RIVM is nog geen voorstander van het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte in situaties waar er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op deze website check je nuttige informatie over het mondmasker gebruik in Nederland. Hoe werkt het precies, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Ter Heijde? Je vind een handig overzicht met aanbieders die in de buurt gevestigd zijn. Voel je je niet fit, en kan je niet naar de winkel? Ook dan zijn er mogelijkheden. Wij hebben voor jou uitgezocht de beste online shops waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in juli 2024.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-professionele maskers zijn gemaakt van textiel, stof of papier. Op internet vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.
 • Katoenen maskers kan je wassen en opnieuw gebruiken.
 • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet, je bent dus zelf niet beschermd.
 • De niet-professionele kapjes kan je voordelig kopen bij meerdere winkels in en rondom Ter Heijde. Onder andere bij de PLUS + Xenos.
 • Ook online vind je meerdere webwinkels met trendy- en hippe mondkapjes zoals Amazon.nl of Degezondheidslijn.nl.
 • Vergeet niet: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, draag deze dan ook niet zelf.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Ter Heijde?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer of voor op straat zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische maskers zijn ruim verkrijgbaar bij meerdere supers, apotheken en drogisterijen. Ook bij webwinkels is er een enorm assortiment. Meestal betreft het wegwerpmaskers die je nooit vaker dan 1 keer gebruikt. De populaire hippe katoenen maskers mag je uitwassen en hergebruiken. Mondkapjes in Ter Heijde centrum, waar zijn ze te koop? In het overzicht hieronder check je meerdere lokale winkels rondom de gemeente Westland (provincie Zuid-Holland) waar mogelijk voorraad is. De maskers zijn al verkrijgbaar vanaf €0,45 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatZeestraat 222681 CMMonster
TrekpleisterWestpolderstraat 72652 KWBerkel en Rodenrijs
DA DrogistDijkstraat 1092675 AWHonselersdijk
EtosDe Tuinen 302671 NXNaaldwijk
GammaGildestraat 1022671 BVNaaldwijk
KarweiLeehove 72678 MADe Lier
PraxisHavenstraat 412681 LCMonster
XenosDe Tuinen 12671 NXNaaldwijk
HemaWesterwater 92651 JNBerkel en Rodenrijs
ActionHet Kleine Loo 2402592 CKDen Haag
BlokkerDe Tuinen 122671 NXNaaldwijk
PrimeraDorpsstraat 352665 BGBleiswijk
WibraPrinses Julianastraat 122671 EJNaaldwijk
ZeemanMolenstraat 212671 EWNaaldwijk
Albert HeijnHoofdstraat 762678 CLDe Lier
JumboMolenstraat 92681 BLMonster
AldiMolenbrink 682681 EZMonster
LidlHoefweg 1332665 CDBleiswijk

De beste webwinkels juli 2024

Ga je liever niet onnodig naar buiten of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Ter Heijde? Bij de webshops vind je een enorm aanbod. Vanuit je luie stoel online bestellen en gratis laten thuisbezorgen. Hierbij vergelijk je enkele erkende webshops met een goed aanbod, lage prijzen en veilige betaalopties. Ook in de regio’s Monster, De Lier, Maasdijk, Honselersdijk en Naaldwijk.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-ter-heijde-2684

Wat voor mondkapje heb ik nodig?

In de basis zijn er 2 type mondneusmaskers. Ten eerste zijn er de medische mondmaskers. Dit zijn professionele producten die echt voor de zorg zijn. Daarnaast hebben we de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige kapjes van bijv. stof, ander textiel of papier. Dit type is geschikt voor het openbaar vervoer en is ongeschikt voor de medische omgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, die je vaak herkent als een FFP-masker of een IIR chirurgisch mondmasker moeten voldoen aan meerdere strenge eisen. Deze FFP maskers beschermen tegen het inademen van allerlei schadelijke stoffen / virussen waaronder COVID-19. Dit soort is uitsluitend bedoeld voor zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers draag je niet voor je eigen bescherming. Mits je ze juist gebruikt verlaag je de kans dat druppels uit mond en neus worden verspreid naar de omgeving en zo het corona-virus verspreidt. Het is een aanvulling op de geldende hygiëneregels zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en handen wassen. Iedereen in het OV moet zo’n masker dragen. Er zijn veel verkooppunten in Ter Heijde. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.

In 6-stappen veilig een niet-medisch masker gebruiken

Een niet-medisch uitademingsmasker is niet voor je eigen veiligheid, het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Het masker op de juiste manier dragen is cruciaal. De regering biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het opzetten. Zorg dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is cruciaal dat het masker gezicht/neus/mond goed bedekt.
 4. Was je handen met water en zeep voordat je het niet-medische mondkapje afzet.
 5. Bij het afzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Ook hier is het cruciaal dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je op 60 graden wassen en opnieuw gebruiken en gooi een wegwerpmasker direct weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak zelf een mondmasker

Update: maandag 15 juli 2024. Liever geen mondkapje kopen Ter Heijde? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. Het RIVM adviseert om dit te maken van katoen. Bijvoorbeeld van een t-shirt en stofzuigerzak. Belangrijk is dat het niet te dik wordt want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Zorg ervoor dat het kapje alle zones bedekt; het gezicht en de neus en mond bedekt. In het onderstaande filmpje bekijk je hoe je dit kunt doen. Waarschuwing: De kraag van een jas, een sjaal of een kapje gemaakt van een sok gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Mondkapjes voor de horeca.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is een mondkapje verplicht in Ter Heijde?
Nee, dit is niet verplicht. Momenteel moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van Het RIVM: Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.gemeentewestland.nl.

Wat zijn de prijzen van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn verkrijgbaar vanaf €0,45 p/stuk. Doorgaans betaal je zo’n €0,95 per wegwerpmasker. Grote verpakkingen met 50 tot 100 stuks zijn relatief het voordeligst. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Ter Heijde koop je vanaf plusminus €8,00. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Dit wordt gezien als een milieubewuste en voordelige oplossing.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondkapje draag je niet voor je eigen veiligheid. Het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het dragen van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en voortdurend de handen wassen.

Wat zijn de regels voor het gebruik van mondkapjes in het OV?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medisch mondmasker zonder filter gemaakt van katoen of textiel geoorloofd. Deze maskers sla je in bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Neem een textielsoort dat geschikt is om in contact te komen met de huid. Producten als theedoeken of lakens zijn geaccepteerd.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Een mondkapje is verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Dit is het geval voor medewerkers en reizigers van 13 jaar en ouder. Ga je toch zonder masker op reis in de trein of bus? Dan kan je beboet worden met liefst €95,00 in de wijken: Naaldwijk, Honselersdijk, Maasdijk, ‘s-Gravenzande, Monster, Wateringen, De Lier, Kwintsheul, Poeldijk, Ter Heijde.

Plaats een reactie