hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo
 • PLEIN
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Nederhorst den Berg

Voordelig en snel niet-medische mondkapjes kopen in Nederhorst den Berg? Vanaf deze zomer is het verplicht een mondkapje te dragen in het OV. Maar ook gewoon buiten zie je steeds vaker mensen met een masker. Belangrijk: Het kabinet raadt het gebruik van een niet-professionele mondmaskers af in de publieke ruimte als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Via onze mondkapjes-vergelijker lees je nuttige informatie over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Welke verschillende soorten zijn er, wanneer moet ik ze dragen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Nederhorst den Berg? Je vind hier winkels uit jouw eigen omgeving. Ga je liever niet onnodig naar buiten? Ook dan zijn er mogelijkheden. Je vind hier een overzicht met de beste online winkels waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in mei 2022.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-professionele maskers worden doorgaans gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Een niet-medisch mondmasker is bedoeld om andere mensen te beschermen in geval jij besmet bent, en dus niet jezelf.
 • De niet-professionele producten zijn te koop bij meerdere verkooppunten in de omgeving van Nederhorst den Berg. Bijvoorbeeld de Albert Heijn + DA.
 • Ook online vind je meerdere webwinkels met trendy- en hippe mondkapjes zoals Wehkamp.nl of Dailystyle.nl.
 • Vergeet niet: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, deze hoor je niet in het OV te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Nederhorst den Berg?

Mondkapjes die je op hebt in het OV of evt. op straat krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische gezichtsmasker zijn ruim verkrijgbaar bij de bekende supermarkten, drogisterijen en apotheken. Ook bij webwinkels heb je genoeg keuze. In de regel betreft het wegwerpmaskers die je na gebruik moet weggooien. De hippe katoenen maskers kan je blijven gebruiken mits je het steeds uitwast. Mondkapjes in Nederhorst den Berg centrum, waar zijn ze te koop? In de onderstaande tabel ontdek je de grotere plaatselijke retailers rondom de gemeente Wijdemeren (provincie Noord-Holland) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes zijn er al vanaf €0,55 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatHoogstraat 341391 BVAbcoude
TrekpleisterAmsterdamsestraatweg 301391 ABAbcoude
DA DrogistKerkstraat 51271 RJHuizen
EtosKostverlorenstraat 1011382 AXWeesp
GammaNew Yorkweg 2111334 NGAlmere
KarweiNijverheidslaan 1-B1382 LEWeesp
PraxisDe Steiger 41351 AAAlmere
XenosGlobeplein 61334 BVAlmere Buiten
HemaKerkstraat 291211 CKHilversum
ActionHoutstraat 581353 BCAlmere
BlokkerSlijkstraat 371381 AZWeesp
PrimeraAmstellandlaan 121382 CEWeesp
WibraNieuwstad 81381 CCWeesp
ZeemanMetropolestraat 191315 KKAlmere
Albert HeijnVoorstraat 101394 CSNederhorst Den Berg
JumboGeinplein 321316 HCAlmere
AldiSchippergarage 91315 SCAlmere
LidlSaffraanplein 291314 HJAlmere

Online kapjes bestellen mei 2022

Voel je je niet fit en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Nederhorst den Berg? Bij de webshops is de keuze het grootst. Vanuit je luie stoel online bestellen en gratis laten thuisbezorgen. Hierbij check je een aantal populaire webwinkels met een uitstekend aanbod, aantrekkelijke bulkverpakkingen en veilige betaalopties. Ook in de buurt van Nigtevecht, Abcoude, Ankeveen, s-Graveland en Kortenhoef.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-nederhorst-den-berg-1394

Informatie over de verschillende type mondmaskers

De mondneusmaskers kan je verdelen in 2 groepen. Allereerst zijn er de medische mondmaskers. Deze zijn bedoeld voor mensen werkzaam in de zorg. Daarnaast hebben we de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige maskers van bijvoorbeeld katoen, stof, textiel of papier. Deze categorie hoeft niet te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en is ongeschikt voor de medische omgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook bekend als FFP-maskers of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker voldoen aan strenge richtlijnen. Zo’n FFP-masker beschermt tegen het inademen van allerlei schadelijke stoffen / virussen waaronder COVID-19. Dit soort is exclusief bedoeld voor de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant draag je niet voor je eigen bescherming. Mits je ze juist gebruikt beperk je de kans dat druppels uit mond en neus worden verspreid naar de omgeving en zo het corona-virus verspreidt. Het betreft een extra regeling naast de geldende hygiëneregels zoals 1,5 meter afstand houden en niezen en hoesten in de elleboog. Verplicht voor alle reizigers in het OV van 13 jaar en ouder. Er zijn veel verkooppunten in Nederhorst den Berg. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.

Zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch gezichtsmasker is niet voor je eigen veiligheid, het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Het masker op de juiste manier dragen is ontzettend belangrijk. Het RIVM hanteert een aantal richtlijnen:

 1. Was eerst goed je handen voordat je het kapje opdoet.
 2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Voorkom dat je de binnenkant aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Was eerst je handen voordat je het kapje van je mond afzet.
 5. Gebruik wederom de touwtjes of elastiekjes om het mondkapje af te zetten. Zorg dat je wederom de binnenkant niet aanraakt.
 6. Herbruikbare katoenen maskers dien je op 60 graden te wassen, een wegwerpmasker gooi je direct bij het restafval.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak je eigen mondmasker (richtlijnen RIVM)

Update: donderdag 26 mei 2022. Geen mondkapje kopen Nederhorst den Berg? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. De regering adviseert om dit te maken van katoen. Maak gebruik van producten als een oude kussensloop & stofzuigerzak. Ook moet het niet te dik worden want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Zorg dat het geheel goed aansluit op je gezicht, neus en mond. In het instructiefilmpje hieronder bekijk je hoe je dit kunt doen. Niet vergeten: De kraag van een jas, een sjaal of een geknutseld kapje van sokken zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Gelaatsmasker.

FAQ met veelgestelde vragen over het gebruik van mondmasker

Is het dragen van een mondkapje verplicht in Nederhorst den Berg?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. In de huidige situatie is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van De regering: Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden zijn er geen verplichtingen tot het dragen van niet-medische maskers. Bekijk meer informatie op www.wijdemeren.nl.

Welke tarieven worden gerekend voor een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes koop je al vanaf €0,50 p/stuk. De standaard prijzen zijn +/- €1,25 p/masker. Voordeelverpakkingen met 50 of 75 stuks zijn relatief het voordeligst. Herbruikbare hippe mondkapjes in Nederhorst den Berg zijn wat kostbaarder, +/- €8,00. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Wij vinden dit een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondkapje draag je niet voor je eigen veiligheid. Het is er om je omgeving te beschermen. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het toepassen van een niet-medisch mondkapje is een extra regeling naast het huidige hygiëne protocol zoals genoeg afstand houden en handen wassen.

Welke voorwaarden worden er gesteld aan mondkapjes voor het OV?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondkapje zonder filter van bijv. katoen voldoende. Dit type maskers vind je bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Kies een stof dat bedoeld is om direct op de huid te dragen. Items als zakdoeken of t-shirts zijn goedgekeurd.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Een mondkapje is verplicht zodra jij deel gaat nemen aan het openbaar vervoer. Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Ga je toch zonder masker op reis in de trein of bus? Dan kan je uit het OV worden gezet en een boete van €95,00 ontvangen in de wijken: s-Graveland, Kortenhoef, Ankeveen, Loosdrecht, Nieuw-Loosdrecht, Breukeleveen, Nederhorst den Berg.

Plaats een reactie